Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei alle dere der ute! :D Trenger hjelp til vurdering av progresjon, programmet mitt og evt. om jeg kan begynne og følge et nytt program (Stronglifts 5x5) som virker veldig interessant + generelle tips ang. styrketrening for meg som nybegynner! :) 

Er relativt ny innenfor styrketrening, - startet å trene nå i juni og har fulgt et egendefinert program som jeg har fått av en instruktør på mitt treningssenter! :) 

Jeg har ikke tidligere trent noe særlig seriøst, men har vært litt aktiv og gått et år på folkehøgskole hvor det ble unnagjort litt trening, men ikke store greiene... Så når alt kommer til alt er jeg helt nybegynner når det kommer til styrke!

Programmet jeg har fulgt til nå ligner mye på Børge's nybegynnerprogram, og har fulgt dette siden juni (omlag snart 2mnd - 2uker ca), - jeg er ikke særlig strukturert når det kommer til ernæring og hva slags mat jeg spiser og hvor mye jeg får i meg av carbs og cals, men drikker en 30g proteinshake etter trening (mandag, onsdag og fredag). 

Treningsprogrammet ser slik ut;

Benpress 3x10 (begge bena) ; fra 22 - 30kg siden juni

Benk 3x10 ; fra 35 - 40kg siden juni

Sittende roing 3x10 (lener meg litt frem i starten av bevegelse for å aktivere øvre rygg) ; fra rundt 35 - 50kg siden juni

Biceps EZ-curl 3x10 ; fra 7 - 11kg siden juni (9kg manualer) siden juni

Triceps nedtrekk m/ tau 3x10 ; fra 5kg til 7.5kg siden juni (litt tungt siste sett)

Stående Skulderhev 3x10 ; fra 2 til 4kg siden juni (veeldig tung)

Rygghev 3x12 (kropssvekt, kjenner det godt i ryggen)

Sittups m/ ball 3x12

-kan også nevne; 

Vekt: 75kg (veide 78kg)

Høyde: 182.5cm

Alder: 22 år

Som dere ser har jeg jo økt på en måte da, men jeg vet ikke om dette skyldes en del at jeg måtte tilpasse meg da jeg ikke visste hvilke vekter som passet min styrke, - Hva er det evt. jeg gjør feil, bør tenke på ifht. mat, ernæring, pause mellom sett og øvelser, mat før trening, søvn, mat på treningsdager, mat på hvile/kardiodager, progresjon ifht. vekter pr uke/trening? :) (evt. andre ting som er verdt å nevne??) :D 

Jeg er bare interessert i å få tilegnet meg så mye kunnskap som mulig på en trygg og god måte, slik at jeg kan nå mål om å miste litt magefett (fett generelt, men er i utgangspunktet slank, men vært inaktiv i et år med studier), bygge styrke, få større muskler, og generelt føle meg bedre både fysisk og mentalt, og ha nok energi om hverdagen! :) 

Jeg har også akkurat oppdaget et program; Stronglifts 5x5 ! Dette ligner mye på 5x5 og Starting Strength, som det snakkes varmt om her! Noen som kan si noe om dette programmet? Funker det for meg som nybgeynner som kanskje har ubalansert styrke i de forskjellige musklene i kroppen + kanskje svakere i en side en den andre? Får jeg i det hele tatt trent hele kroppen med dette programmet? Biceps, treiceps også? Er dette noe jeg kan dra nytte av og begynne med for å se resultater raskere? :) 

Link; http://stronglifts.com/5x5/ 

Dette er litt hastig skrevet, en om noen kan opplyse en stakkar nybegynner i en hel verden av treningsprogrammer og informasjon ville det vært helt fantastisk! All hjelp og informasjon  mottas med takk! Vil da helst ha begrunnede og inngående svar:p hehe

Takk!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gratulerer med ny treningsmotivasjon. Det er aldri dumt å samle informasjon og strukturere ting før man setter i gang for fullt. Jeg vil anbefale deg å trene starting strength eller jason blahas novice program

Disse programmene er ulike variasjoner av 5x5, og jeg anbefaler dem på bakgrunn av hva jeg har sett dette gjøre for andre atleter. Progresjonen er som vanlig 2,5 økninger per trening i alle baseløftene.

Kosthold kan du lese om her

GL HF

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...