Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Er du kresen?

Personlig kan jeg finne på å gjøre følgende: steke 2 kg kjøttdeig/karbonadedeig, skjære opp grønnsaker, blande inn kokt ris, spise det i det uendelige. Du kan jo hive oppi alt mulig krydder du liker hvis det hjelper :D

Gjest Jester

Ikke gryterett men en en variant jeg ofte bruker med dårlig tid og lett å dosere etter makroer:

Kok opp så mye ris du vil ha

Stek karbonadedeig og legg til side

Stek eggerøre og legg til side

Stek bacon og legg til side

Stek så løk i baconfettet, og tilsett paprika, mais, grønne erter og ternede gulrøtter i rekkefølge du liker det.

Ha i litt hvitløk til slutt, og miks alt overnevnt i en stor gryte og hell over soyasaus.

Billig og MYE mat for pengene.

Ellers er det jo bare å lag en Chili con Carne med masse karbonadedeig og bønner. Sausen lager du egentlig bare av hva du har (evt har råd til). Men lag en base på stekt løk og kjøttkraft, reduser og tilsett knuste tomater. Smak til med hvitløk, chili, salt, pepper og andre krydder. Er veldig godt med en skvett røyket whiskey, en LITEN skje kanel og et par biter virkelig mørk sjokolade og en skvis limejuice (vær forsiktig ut i fra syrlighet i tomat). Kan også jasses i en liten skje tomatpure om du vil ha kraftigere tomatsmak, eller litt honning for å dempe syrlighet. Ellers er det bare å raske i pølsebiter eller andre ting du måtte ha i kjøleskapet. Litt koriander er ikke å forakte, å kanskje et lite strøssel spisskummin om du liker. Prøv deg fram, billig og lasta med protein, å kan serveres med eller uten ris/brød ved siden av.

Gjest Jester

Kom på en til som ofte lages i heimen:

Stek kylling og løk i en panne. Tilsett litt honning, chilipaste eller fersk chili (evt siracha eller lignende), litt currypaste, fiskesaus og Ketjap Manis (evt vanlig soya). La dette putre til det blir litt "tykt" og ha så i kokosmelk.

La det kose seg på svak varme og tilsett bambusskudd, koriander, paprika, ananas og vårløk helt på slutten og fullfør med en skvis av limejuice og peanutter eller cashewnøtter. Server med ris.

(svine)kjøttdeig 2stk stekes med hvitløk i ei kjele (trenger ikke å bli gjennomstekt) 2-3 opphakket løk stekes i olje over middels varme til det blankes.en kube buljong av okse, 2-3 hakket tomat på boks og en halv boks tomatpure i gryten på lav varme i ca. 20-30 til det putrer. Løken hives oppe når den er ferdig.

En boks creme fraiche tilsettes til slutt før servering.

Ha opp det du ønsker av ris, pasta eller bønner. Det blir mat for 2 dager ihvertfall fast eksamensmat :)

Annonse

6 stk lunsjer:

6 bokser tunfisk

4 poser frossen brokkoli

1 pose rock wok

240 g ris

1 boks creme fraiche

Karri og pfiffikrydder

stek tunfisk og rock wok (med pfiffi)

kok brokkoli og ris (med karri)

Bland sammen og fordel. Bør vel hive over tomatsaus for å gjøre det om til gryterett kanskje, men er godt uten også.

  • 3 uker senere...

Hva med Chili con Carne?

Stek karbonadedeigen. Ha litt olje/smør i en jerngryte og stek løk og paprika til løken begynner å bli gjennomsiktig, hiv så oppi finhakket chili og hvitløk. La det steke noen minutter og hiv karbonadedeigen oppi sammen med hakkede tomater (boks). Krydre som du vil, cayenne pepper eller tabasco hvis du vil ha det sterkere, salt, pepper osv. Lar det koke i minst 30 min før jeg hiver oppi en boks med bønner og lar det småkoke litt til.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...