Intangible Skrevet 16. januar 2012 Skrevet 16. januar 2012 2 egg 30 g mandelmel (jeg bruker malte mandler, rimeligere enn fettredusert mandelmel) 20 g soyprotein, evt. bakepro 3 ss sukrinmelis 2 ts sukrin 1 ts kardemomme 1 ss kanel 1/2 ts bakepulver 1 stor revet gulrot Stekes i ca. 20 minutter på 200 grader. Kaken inneholder ca. 430 kcal. Eventuelt kan man lage glasur av kremost naturell og sukrinmelis. Nam nam! Titanium og Anreka 2 Siter
Krie Skrevet 21. januar 2012 Skrevet 21. januar 2012 Høres nam ut Jeg fikk servert en bit av denne gulrot/krydderkaken: http://nrk.no/programmer/tv/frokost_tv/4288615.html Jeg kan med hånden på hjertet si at det er den desidert beste gulrotkake jeg noengang har smakt. Så min utfordring er nå: hvordan modifisere oppskriften og gjøre denne kaken sunnere (og samtidig LIKE GOD) Jeg tenker iallfall at søtningsmidlene kan byttes til sukrin/sukrinmelis e.l. Men så er det melet, smøret. Funker mandelmel ok? (har aldri prøvd å bake med det). Siter
FrkHoel Skrevet 21. januar 2012 Skrevet 21. januar 2012 Å dæven denne skal jeg prøve å lage når jeg er ferdig på diett. Eeeelsker gulrotkake Krie 1 Siter
Kristin Charm Skrevet 21. januar 2012 Skrevet 21. januar 2012 Høres nam ut Jeg fikk servert en bit av denne gulrot/krydderkaken: http://nrk.no/programmer/tv/frokost_tv/4288615.html Jeg kan med hånden på hjertet si at det er den desidert beste gulrotkake jeg noengang har smakt. Så min utfordring er nå: hvordan modifisere oppskriften og gjøre denne kaken sunnere (og samtidig LIKE GOD) Jeg tenker iallfall at søtningsmidlene kan byttes til sukrin/sukrinmelis e.l. Men så er det melet, smøret. Funker mandelmel ok? (har aldri prøvd å bake med det). 3 egg (2 egg og 2 hviter, eller 1 egg og 4 hviter) 170 g brunt sukker (En blanding av natreen, stevia og litt sukrin om du takler smaken) 120 g hvetemel (30g mandelmel, 30g kokosmel, 20g fiberfin, 30g hvetemel) 1 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker 1 ts kanel 1 ts kardemomme 1 ts ingefær 1/2 ts revet muskatnøtt 1/2 ts nellik 1dl smeltet smør (100g mager kesam) 5 dl revne gulrøtter 100 g grovhakkede valnøtter eller pecannøtter Noe sånt? Har selv modifisert mange usunne oppskrifter og gjort dem sunnere, og det blir ofte veldig, veldig godt! Men merk at det ikke kommer til å smake som den samme kaken, uansett hva du gjør Men den kan likevel smake godt! Nøttene er selvfølgelig drøyt kaloririke, men de gjør nok litt av smaken Rundt 1100Kcal med 2 egg og 2 hviter Krie 1 Siter
Krie Skrevet 21. januar 2012 Skrevet 21. januar 2012 3 egg (2 egg og 2 hviter, eller 1 egg og 4 hviter) 170 g brunt sukker (En blanding av natreen, stevia og litt sukrin om du takler smaken) 120 g hvetemel (30g mandelmel, 30g kokosmel, 20g fiberfin, 30g hvetemel) 1 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker 1 ts kanel 1 ts kardemomme 1 ts ingefær 1/2 ts revet muskatnøtt 1/2 ts nellik 1dl smeltet smør (100g mager kesam) 5 dl revne gulrøtter 100 g grovhakkede valnøtter eller pecannøtter Noe sånt? Har selv modifisert mange usunne oppskrifter og gjort dem sunnere, og det blir ofte veldig, veldig godt! Men merk at det ikke kommer til å smake som den samme kaken, uansett hva du gjør Men den kan likevel smake godt! Nøttene er selvfølgelig drøyt kaloririke, men de gjør nok litt av smaken Rundt 1100Kcal med 2 egg og 2 hviter Åhh!! TUSEN takk for at du tok deg tid til dette!!! Skal jammen prøves:thumbsup: Mager kesam er noe jeg ikke klarer å vende meg til å like (har forsøkt nå så mange ganger i ulike varianter/kompinasjoner, men jeg får brekningsfornemmelser hver gang ). Jeg regner med at smaken av denne blir en god del dempet når den er en del av alle disse ingrediensene i kaken (blir forhåpentligvis på samme måte som kefir og rømme; hater det alene, men har alltid synes de setter kjempegod smak på f.eks. vafler). Nøttene bidrar jo som du sier betydelig til kaloriregnskapet, men denne kaken blir jo ikke hverdagskost da...forhåpentligvis Siter
Intangible Skrevet 21. januar 2012 Forfatter Skrevet 21. januar 2012 Høres nam ut Jeg fikk servert en bit av denne gulrot/krydderkaken: http://nrk.no/programmer/tv/frokost_tv/4288615.html Jeg kan med hånden på hjertet si at det er den desidert beste gulrotkake jeg noengang har smakt. Så min utfordring er nå: hvordan modifisere oppskriften og gjøre denne kaken sunnere (og samtidig LIKE GOD) Jeg tenker iallfall at søtningsmidlene kan byttes til sukrin/sukrinmelis e.l. Men så er det melet, smøret. Funker mandelmel ok? (har aldri prøvd å bake med det). Mendelmel fungerer utmerket, smaker kjempegodt Siter
Krie Skrevet 21. januar 2012 Skrevet 21. januar 2012 Mendelmel fungerer utmerket, smaker kjempegodt Supert, da må det handles inn tenker jeg :thumbsup: Siter
Intangible Skrevet 21. januar 2012 Forfatter Skrevet 21. januar 2012 Supert, da må det handles inn tenker jeg :thumbsup: Helsekostforretninger selger fettredusert mandelmel fra Funksjonell mat, men det er dyrt. Selv kjøper jeg Eldorado mandler og maler de til mel i kjøkkenmaskin Siter
nano Skrevet 21. januar 2012 Skrevet 21. januar 2012 Smaker ikke kesam selv om du bytter ut smøret med det. Bruker kesam i paideig i stedet for smør, og smaker absolutt ikke noe kesam Siter
Kristin Charm Skrevet 21. januar 2012 Skrevet 21. januar 2012 Åhh!! TUSEN takk for at du tok deg tid til dette!!! Skal jammen prøves:thumbsup: Mager kesam er noe jeg ikke klarer å vende meg til å like (har forsøkt nå så mange ganger i ulike varianter/kompinasjoner, men jeg får brekningsfornemmelser hver gang ). Jeg regner med at smaken av denne blir en god del dempet når den er en del av alle disse ingrediensene i kaken (blir forhåpentligvis på samme måte som kefir og rømme; hater det alene, men har alltid synes de setter kjempegod smak på f.eks. vafler). Nøttene bidrar jo som du sier betydelig til kaloriregnskapet, men denne kaken blir jo ikke hverdagskost da...forhåpentligvis Bare hyggelig Prøvd skyr naturell? Den smaker litt annerledes, kanskje verdt et forsøk? Siter
Krie Skrevet 21. januar 2012 Skrevet 21. januar 2012 Helsekostforretninger selger fettredusert mandelmel fra Funksjonell mat, men det er dyrt. Selv kjøper jeg Eldorado mandler og maler de til mel i kjøkkenmaskin Takk for tips Smaker ikke kesam selv om du bytter ut smøret med det. Bruker kesam i paideig i stedet for smør, og smaker absolutt ikke noe kesam Høres betryggende ut! :thumbsup: Bare hyggelig Prøvd skyr naturell? Den smaker litt annerledes, kanskje verdt et forsøk? Skyr kan jeg tolerere, skal teste ut!! Skal la dere vite hvordan resultatet blir når jeg har testet ut:) Kristin Charm 1 Siter
Krie Skrevet 29. januar 2012 Skrevet 29. januar 2012 Oppdatering: Prøvde å lage sunn versjon av kaken vi har diskutert. Det ble ikke en suksess (vet ikke helt hva som gikk galt). Men gir ikke opp så lett, skal nok få det til til slutt Skal sies at jeg ikke hadde alle ingrediensene som Kristin foreslo over her (bl.annet natreen, stevia, fiberfin og kokosmel).Røren så litt bløt ut, og kanskje jeg hadde litt for lite bakepulver i... Slik så den ut når den ble tatt ut av ovnen. Den hadde ikke hevet i det hele tatt, og var sånn ca 2 cm høy:eek: Jeg tenkte likevel at det var håp for noe som kunne ligne en kake iallfall Men....jeg fikk den ikke av den forb*** bunnen i ett helt stykke...total failure!! Tenkte likevel jeg måtte smake litt på (alt går jo i grisen!) . Smaken var faktisk kjempegod med alle krydderiene og ostekremen Kjente ingen smak av kesamen! Dette er grunnene til at jeg ikke har gitt helt opp dette prosjektet! hoppsann 1 Siter
Athene Skrevet 29. januar 2012 Skrevet 29. januar 2012 Oppdatering: Prøvde å lage sunn versjon av kaken vi har diskutert. Det ble ikke en suksess (vet ikke helt hva som gikk galt). Men gir ikke opp så lett, skal nok få det til til slutt Skal sies at jeg ikke hadde alle ingrediensene som Kristin foreslo over her (bl.annet natreen, stevia, fiberfin og kokosmel).Røren så litt bløt ut, og kanskje jeg hadde litt for lite bakepulver i... Slik så den ut når den ble tatt ut av ovnen. Den hadde ikke hevet i det hele tatt, og var sånn ca 2 cm høy:eek: Jeg tenkte likevel at det var håp for noe som kunne ligne en kake iallfall Men....jeg fikk den ikke av den forb*** bunnen i ett helt stykke...total failure!! Tenkte likevel jeg måtte smake litt på (alt går jo i grisen!) . Smaken var faktisk kjempegod med alle krydderiene og ostekremen Kjente ingen smak av kesamen! Dette er grunnene til at jeg ikke har gitt helt opp dette prosjektet Om du har et bakepapir i bunn av formen først, venter til bunnen er helt kald, så er det bare å snu formen oppned, ta ut lokket og dra av papiret så har du bunn som ett helt stykke Siter
FrkHoel Skrevet 29. januar 2012 Skrevet 29. januar 2012 Jeg lagde denne kaken med oppskrften i første posten (brukte mandelmel og kokosmel) i amerikanske muffinsformer! Ble success :thumbsup: Krie og Citius 2 Siter
Krie Skrevet 29. januar 2012 Skrevet 29. januar 2012 Om du har et bakepapir i bunn av formen først, venter til bunnen er helt kald, så er det bare å snu formen oppned, ta ut lokket og dra av papiret så har du bunn som ett helt stykke Hehe, takk for tips Har brukt denne formen før uten papir, uten problem. Hadde kanskje gått bedre å bruke din metode denne gangen!! Siter
Krie Skrevet 29. januar 2012 Skrevet 29. januar 2012 Jeg lagde denne kaken med oppskrften i første posten (brukte mandelmel og kokosmel) i amerikanske muffinsformer! Ble success :thumbsup: Tror jeg skal prøve det neste gang, så veldig godt ut! Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.