Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg lager proteinpannekaker/vafler med denne oppskriften:

2 hele egg og 2eggehvitter

3-4 ss havregryn

Mager cottagecheese (ca. En halv boks av den store)

Kardemomme (så mye jeg vil)

1-2 SS sukrin/stevia

1 ts bakepulver

Blir ca 6-7 små pannekaker eller 6 vafler

Spiser ca 2-3 vafler eller 3 pannekaker til hvert måltid.

Dette er så godt at jeg spiser det OFTE, men er det sunt?

Vet jo at ingrediensene er topp, men klarer ikke forstå at dette er sunt likevel...

Kan noen svare meg på om dette er noe jeg kan fortsette å spise til frokost/lunsj/kvelds eller om dette må kun forbeholdes til "kos"?

:-)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/31973-proteinpannekakervafler-sunt/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg lager proteinpannekaker/vafler med denne oppskriften:

2 hele egg og 2eggehvitter

3-4 ss havregryn

Mager cottagecheese (ca. En halv boks av den store)

Kardemomme (så mye jeg vil)

1-2 SS sukrin/stevia

1 ts bakepulver

Blir ca 6-7 små pannekaker eller 6 vafler

Spiser ca 2-3 vafler eller 3 pannekaker til hvert måltid.

Dette er så godt at jeg spiser det OFTE, men er det sunt?

Vet jo at ingrediensene er topp, men klarer ikke forstå at dette er sunt likevel...

Kan noen svare meg på om dette er noe jeg kan fortsette å spise til frokost/lunsj/kvelds eller om dette må kun forbeholdes til "kos"?

:)

Om vi snur det litt på hodet, hva er det ved denne retten som gjør at du synes den burde være usunn?

Det er for godt til å være sant? Kan jeg "leve" på dette flere ganger i uken? Klarer ikke beregne hvor mye kalorier det er i røra...

Plusspoeng til deg for å være skeptisk(=

Når man skal se om noe er "sunt" eller ikke, så må man se på mer enn bare matvaren,man må nesten se på hvem som skal spise maten, og hvilken situasjon de er i. Det som er sunt for en jente på 170cm som veier 50 kilo, trenger nødvendigvis ikke være sunt for en jente på 170 cm som veier 170 kilo.

Hvis man f.eks har som mål å holde en ålreit kroppsvekt,men spiser så mye at man legger på seg, så kan selv "sunne" matvarer bli "usunne".

Men sånn i utgangspunktet ser jeg få problemer med å spise mye av de pannekakene der, masse proteiner av god biologisk verdi,lite tilsatt sukker, kilde til fiber og grove karbohydrater, og så smaker de sikkert ikke alt for ille heller^^

Når det kommer til å regne ut hvor mange kalorier det er i pannekakevaffelmiksen din:

Ved å bruke kostholdsplanleggeren.no, finner vi at

ett egg inneholder ca 140 kcal,

en eggehvite ca 40,

en halv boks CC inneholder (såvidt jeg skjønner det) 150 kcal

fire spiseskjeer havregryn inenholder ca 90 kcal,

Sukrin/kardemomme/bakepulver inneholder ikke stort med næring, så de går i null

dette gir oss totalt 600 kcal for hele oppskriften, og 300 kcal for en halv.

Uten å vite høyde/vekt/hvor aktiv du er,er det vanskelig å kunne si noe om hvor mye næring/proteiner du trenger, men antakeligvis er dette noe du kan ha et ganske bra inntak av.

Hvis vi gjetter vilt heftig og sier at du trenger mellom 1800-2500 om dagen så er en frokost på 300 kcal ikkenoe problem.

Men vil anbefale at du ikke utelukkende baserer kostholdet på disse pannekakene, få inn litt fisk, magert kjøtt og mye frukt og grønnsaker også:)

Det er for godt til å være sant? Kan jeg "leve" på dette flere ganger i uken? Klarer ikke beregne hvor mye kalorier det er i røra...

Ja, du kan spise dette flere ganger i uken.

Det er noe som heter spis med måte, slik at du må bare passe på at du spiser annen mat også slik at du får i deg riktig med næring. I tillegg så er det kcal inn vs kcal ut.

Annonse

Plusspoeng til deg for å være skeptisk(=

Når man skal se om noe er "sunt" eller ikke, så må man se på mer enn bare matvaren,man må nesten se på hvem som skal spise maten, og hvilken situasjon de er i. Det som er sunt for en jente på 170cm som veier 50 kilo, trenger nødvendigvis ikke være sunt for en jente på 170 cm som veier 170 kilo.

Hvis man f.eks har som mål å holde en ålreit kroppsvekt,men spiser så mye at man legger på seg, så kan selv "sunne" matvarer bli "usunne".

Men sånn i utgangspunktet ser jeg få problemer med å spise mye av de pannekakene der, masse proteiner av god biologisk verdi,lite tilsatt sukker, kilde til fiber og grove karbohydrater, og så smaker de sikkert ikke alt for ille heller^^

Når det kommer til å regne ut hvor mange kalorier det er i pannekakevaffelmiksen din:

Ved å bruke kostholdsplanleggeren.no, finner vi at

ett egg inneholder ca 140 kcal,

en eggehvite ca 40,

en halv boks CC inneholder (såvidt jeg skjønner det) 150 kcal

fire spiseskjeer havregryn inenholder ca 90 kcal,

Sukrin/kardemomme/bakepulver inneholder ikke stort med næring, så de går i null

dette gir oss totalt 600 kcal for hele oppskriften, og 300 kcal for en halv.

Uten å vite høyde/vekt/hvor aktiv du er,er det vanskelig å kunne si noe om hvor mye næring/proteiner du trenger, men antakeligvis er dette noe du kan ha et ganske bra inntak av.

Hvis vi gjetter vilt heftig og sier at du trenger mellom 1800-2500 om dagen så er en frokost på 300 kcal ikkenoe problem.

Men vil anbefale at du ikke utelukkende baserer kostholdet på disse pannekakene, få inn litt fisk, magert kjøtt og mye frukt og grønnsaker også:)

Tusen takk for veldig informativt svar :-)

Da skal jeg fortsette å kose meg med disse ;-) Spiser selvfølgelig også andre retter med mer fokus på grønt og magert. Er 167cm og veier 63kg. Trener 3-4 ganger i uken med kobinert crossfit, styrke og kondisjon. Prøver å miste litt fettprosent samt bygge litt muskler.

Tusen takk for veldig informativt svar :-)

Da skal jeg fortsette å kose meg med disse ;-) Spiser selvfølgelig også andre retter med mer fokus på grønt og magert. Er 167cm og veier 63kg. Trener 3-4 ganger i uken med kobinert crossfit, styrke og kondisjon. Prøver å miste litt fettprosent samt bygge litt muskler.

Prøvde å lage disse protein vaflene, men de henger seg voldsomt fast i jernet.. Gjør dine det også, eller gjør jeg no galt? Prøvde til og med formfett, men hang like godt... Smaken var nydelig, skulle bare ønske de så litt mer ut som vafler istdf en ball... ;)

Prøvde å lage disse protein vaflene, men de henger seg voldsomt fast i jernet.. Gjør dine det også, eller gjør jeg no galt? Prøvde til og med formfett, men hang like godt... Smaken var nydelig, skulle bare ønske de så litt mer ut som vafler istdf en ball... ;)

Jeg har noen ganger stekt de på svak varme i teflonpanne istedenfor i vaffeljernet, da det har skjedd med meg noen ganger også. Har til nød brukt bittelitt margarin/olje på den første for å få litt fett i bunn. Da har det funket perfekt :-)

Også maler jeg havregrynen først så det blir melkonsistens. Vet ikke om det har så mye å si da, men..

Lykke til neste gang! :-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...