Shake90 Skrevet 15. januar 2012 Del Skrevet 15. januar 2012 Jeg er litt forvirret og frustrert over denne lavkarbotrenden. Jeg er en gjennomsnittlig sunn jente, som spiser sunt (og mye) og variert, og godteri frister ikke. Men en ting jeg ikke kan holde meg unna er brød, knekkebrød og havregrøt. Før når jeg spiste dette fikk jeg god energi og følte meg sunn og god, men nå gnager samvittigheten og føler jeg har gjort noe "feil". Dette blir veldig vanskelig for meg, Jeg trener hver dag både styrke og kondisjon og jeg vet at jeg må ha karbohydrater i gode mengder hverdag for å holde meg gående som student og treningsnarkoman. Jeg har lyst til å fjerne litt av det ytre "vinterlaget" som jeg er polstret med for tiden. Spm. mitt er; Kan jeg redusere fettprosenten uten å gå ned i vekt med karbohydrater? Er det noen som har en kostplan som passer, hva jeg kan/kan ikke spise og hvor mye? Jente 21 år, 173 cm, 60 kg Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3176-reduserer-fettprosent-med-karbo/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 15. januar 2012 Del Skrevet 15. januar 2012 Hovedsakelig er det hvor mye kalorier du inntar som betyr noe for hvor mye du går ned i vekt. Det er viktig at du får i deg nok proteiner for å ikke miste muskelmasse, men når dette er dekket har det mindre å bety om det resterende er karbohydrater eller fett. Noen trives bra på større fettandel mens andre trives på mer karbohydrater. Dersom man har utviklet insulinresistens er det en fordel å kutte i karbohydratene og heller spise mer fett, men har du en aktiv livsstil og ingen problemer med dette kan du gjerne ha mye karbohydrater i dietten så lenge det totale kaloriinntaket er lite nok til at du har et kaloriunderskudd i løpet av dagen. Akkurat hvor mye du skal spise finner du ved å logge det du spiser over noen uker. Juster så inntaket fram til du ser at du mister fett. Les f.eks om biorytmedietten til Børge Fargerli: http://myrevolution.no/s/biorytme-dietten/ Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3176-reduserer-fettprosent-med-karbo/#findComment-105593 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Shake90 Skrevet 15. januar 2012 Forfatter Del Skrevet 15. januar 2012 Hovedsakelig er det hvor mye kalorier du inntar som betyr noe for hvor mye du går ned i vekt. Det er viktig at du får i deg nok proteiner for å ikke miste muskelmasse, men når dette er dekket har det mindre å bety om det resterende er karbohydrater eller fett. Noen trives bra på større fettandel mens andre trives på mer karbohydrater. Dersom man har utviklet insulinresistens er det en fordel å kutte i karbohydratene og heller spise mer fett, men har du en aktiv livsstil og ingen problemer med dette kan du gjerne ha mye karbohydrater i dietten så lenge det totale kaloriinntaket er lite nok til at du har et kaloriunderskudd i løpet av dagen. Akkurat hvor mye du skal spise finner du ved å logge det du spiser over noen uker. Juster så inntaket fram til du ser at du mister fett. Les f.eks om biorytmedietten til Børge Fargerli: http://myrevolution.no/s/biorytme-dietten/ Tusen takk for svar Tar i mot alle innspill med stor iver Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3176-reduserer-fettprosent-med-karbo/#findComment-105619 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mr. M Skrevet 16. januar 2012 Del Skrevet 16. januar 2012 Du får et veldig bra svar av Oddis her:) Bruk diett.no for å logge kostholdet ditt en stund slik at du kan vurdere kaloriinntak og sammensetning av næringsstoffene. For å redusere fettprosenten er ofte en økning av muskelmassen et god strategi, ikke kun å kutte kroppsfett. Da ser man fort beinete og spinkel ut, og det er sjelden fint. Som et grovt utgangpunkt kan du prøve å innta 2000 kcal på treningsdager (TUNG styrketrening) og 1800 kcal på hviledager (gå deg en times tur). Få i deg 130-150 g proteiner hver dag (530-600 kcal) og la de resterende kaloriene komme fra karbohydrater og fett slik det passer deg. Husk masse grønnsaker og nok omega 3! Bruk speil, målband og eventuelt fettklype for å følge utviklingen, og juster underveis. Oddis 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3176-reduserer-fettprosent-med-karbo/#findComment-105824 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Shake90 Skrevet 16. januar 2012 Forfatter Del Skrevet 16. januar 2012 Du får et veldig bra svar av Oddis her:) Bruk diett.no for å logge kostholdet ditt en stund slik at du kan vurdere kaloriinntak og sammensetning av næringsstoffene. For å redusere fettprosenten er ofte en økning av muskelmassen et god strategi, ikke kun å kutte kroppsfett. Da ser man fort beinete og spinkel ut, og det er sjelden fint. Som et grovt utgangpunkt kan du prøve å innta 2000 kcal på treningsdager (TUNG styrketrening) og 1800 kcal på hviledager (gå deg en times tur). Få i deg 130-150 g proteiner hver dag (530-600 kcal) og la de resterende kaloriene komme fra karbohydrater og fett slik det passer deg. Husk masse grønnsaker og nok omega 3! Bruk speil, målband og eventuelt fettklype for å følge utviklingen, og juster underveis. Tusen takk, Mr M. Dette skal jeg virkelig prøve! Jeg bruker litt diett.no, men har ikke satt meg noe fast kcal mål. Jeg har egentlig ikke noe mål om å gå ned i vekt, men det er fettprosenten jeg vil redusere og øke muskelmassen. Det er som du sier og beinete og spinkel vil jeg ikke bli! Been there, done that, for å si det sånn Jeg spiser alltid masse grønnsaker, men er det nødvendig å ta omega-3? Holder det ikke å spise makrell i tomat eller laksepålegg? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3176-reduserer-fettprosent-med-karbo/#findComment-105849 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mr. M Skrevet 16. januar 2012 Del Skrevet 16. januar 2012 Jeg spiser alltid masse grønnsaker, men er det nødvendig å ta omega-3? Holder det ikke å spise makrell i tomat eller laksepålegg? Om du spiser en porsjon fet fisk hver dag så får du i deg en fin dose omega 3:) Da er det ikke nødvendig med tilskudd. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3176-reduserer-fettprosent-med-karbo/#findComment-105868 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 16. januar 2012 Del Skrevet 16. januar 2012 Dersom du får i deg 10-15 gram fett fra fet fisk så skal det være nok. 100 gram røykelaks gir f.eks 8 gram. 100 gram røykelaks er ganske mye... I makrell i tomat er det også vegetabilsk olje så alt fettet kommer ikke fra fisk. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3176-reduserer-fettprosent-med-karbo/#findComment-105898 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rodolfo Skrevet 16. januar 2012 Del Skrevet 16. januar 2012 Ellers er vel makrell en laaaangt bedre kilde til omega 3 enn laks. Med mindre man spiser villaks. Oppdretts laks er i elendig kondisjon for tiden. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3176-reduserer-fettprosent-med-karbo/#findComment-105911 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 16. januar 2012 Del Skrevet 16. januar 2012 Makrell i tomat inneholder ofte olje med en del omega-6. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3176-reduserer-fettprosent-med-karbo/#findComment-105956 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rodolfo Skrevet 16. januar 2012 Del Skrevet 16. januar 2012 Makrell i tomat inneholder ofte olje med en del omega-6. ahh, men jeg tenkte mest på røkt makrell, jeg da Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3176-reduserer-fettprosent-med-karbo/#findComment-106199 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 16. januar 2012 Del Skrevet 16. januar 2012 Røkt makrell er digg! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3176-reduserer-fettprosent-med-karbo/#findComment-106203 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Shake90 Skrevet 18. januar 2012 Forfatter Del Skrevet 18. januar 2012 Makrell og laks er *tommelen opp*, nam! Men den tomatsausen i makrell i tomaten, er det neinei? Det er jo en god saus, men noen sier det er masse sukker i. Men herlighet, hvor mye utslag kan det gjøre?.. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3176-reduserer-fettprosent-med-karbo/#findComment-108976 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 18. januar 2012 Del Skrevet 18. januar 2012 Makrell og laks er *tommelen opp*, nam! Men den tomatsausen i makrell i tomaten, er det neinei? Det er jo en god saus, men noen sier det er masse sukker i. Men herlighet, hvor mye utslag kan det gjøre?.. Du trenger ikke bekymre deg for sukkeret. Kun 3 gr karbohydrater i 100 gram Stabburet makrell i tomat 253 kcal 20g fett 13,4g protein 3g karbohydrat Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3176-reduserer-fettprosent-med-karbo/#findComment-109043 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lame Nordstrom Skrevet 18. januar 2012 Del Skrevet 18. januar 2012 Jeg har nå tatt av ca. 4-5 cm rundt livet på 10 dager på en slags "høykarbo PSMF"-diett. Samtidig har jeg økt styrken litt i benkpress med smalt grep, mens styrken i de andre øvelsene har holdt seg konstant. Jeg estimerer at six packen skal være på plass i begynnelsen av mars. Hvorfor høykarbo og ikke lavkarbo? Jeg har ingenting imot lavkarbo som prinsipp, det er bare at jeg som trådstarter er mer glad i havregryn og ris (til kylling) enn egg og fet fisk. I tillegg trener jeg styrke nesten hver dag, og da bør man gå høyere på karbohydratene ifølge Martin Berkhan. Protein/karbo/fett-fordelingen min ligger gjennomsnittlig på ca. 40/40/20. Så nei, man må ikke gå på lavkarbo for å gå ned i vekt, det som betyr noe er kalorier inn minus kalorier ut som må gi et negativt svar. Kaloriunderskudd+styrketrening+nok proteiner er en god oppskrift. Maria Torres og Jane 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3176-reduserer-fettprosent-med-karbo/#findComment-109158 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.