Gjest Skrevet 14. januar 2012 Del Skrevet 14. januar 2012 Yo! For dere som har prøvd mandelmel, er dette mel som smaker mye mandel? Eller har generelt veldig svak smak? Står på den som er fra Funksjonell Mat at de har redusert fettet betraktelig, og ofte så er det fettet i matvarer som smaker mest. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Evjo Skrevet 14. januar 2012 Del Skrevet 14. januar 2012 bruker mandelmel i pizabunn blant annet. Synes ikke det smaker mandel:). Det smaker egentlig ikke så mye. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 14. januar 2012 Del Skrevet 14. januar 2012 bruker mandelmel i pizabunn blant annet. Synes ikke det smaker mandel:). Det smaker egentlig ikke så mye. YYYYYYYEEEEEEEEESSSSSSSSSS!!!!!!!!!!! Så lenge ingen sier deg i mot nå så har jeg noe spennende på gang :whistling: Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lily Skrevet 15. januar 2012 Del Skrevet 15. januar 2012 YYYYYYYEEEEEEEEESSSSSSSSSS!!!!!!!!!!! Så lenge ingen sier deg i mot nå så har jeg noe spennende på gang :whistling: Rekker jo ikke svare engang jo! Hehe. Jeg har ikke "lært" meg å bruke det riktig enda, så jeg har hatt litt dårlig erfaring med "tørr", potetmelaktig smak. Men jeg må nok redusere på mengden, og få inn mer fuktighet i baksten ved hjelp av f.eks. skyr Øvelse gjør mester, og mandelmel er ikke som vanlig mel. Det er jo laget av mandler, og "oppfører" seg anderledes, som for eksempel at det trekker til seg MASSE vann... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
martinej Skrevet 15. januar 2012 Del Skrevet 15. januar 2012 Jeg prøvde mandelmel for første gang for en uke siden. Skulle lage rundstykker etter oppskrift fra fitnessnora. Ble ikke fornøyd med resultatet - syntes de smakte veldig mye mandel, nesten marsipan. Spiste et par stykker med sjokade på (tenkte at det kunne hjelpe litt, siden jeg kun liker marsipan med sjokolade), men endte med å kaste 12 rundstykker. Falt heller ikke i smak hos samboeren. Har i ettertid prøvd det i både vafler og boller, men har da hatt mindre prosentvis andel mandelmel (av det tørre), og da har det gått helt fint Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
™ Skrevet 15. januar 2012 Del Skrevet 15. januar 2012 Om en bruker nesten bare mandelmel i en oppskrift så vil dette naturligvis smake en god del mandel, men det er en ganske spesiell/søt/god/smakfull/mettende/vanskelig-å-beskrive mandelsmak, så det enkleste er egentlig å bare prøve det selv Men smaken kan "maskeres" til en viss grad med diverse krydder (kardemomme, kanel, nellik, stevia, osv.) fitnesspuuzen 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Friskus Skrevet 15. januar 2012 Del Skrevet 15. januar 2012 Enig med Thomas. Kanel, kardemomme, evt cummin, oregano ol. Spørs på bruksområdet. Selv bruker jeg mandelmel ofte i bakst! Blander det sammen med annen tørrvare, som kokosmel, proteinpulver ol. Da forsvinner den marsipansmaken med engang! Selv om jeg personlig ikke har noe i mot den. http://dedication.blogg.no/1326142047_sunne_boller.html - Disse er gode Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 15. januar 2012 Del Skrevet 15. januar 2012 hmm, ja, var en mixed bag med svar her jaja, blir som dere sier best å bare prøve ut, men jeg har nok ikke tenkt å prøve det ut i noe boller/annen dessertbakst. Dette blir til middag/forrett så vi får se Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Friskus Skrevet 15. januar 2012 Del Skrevet 15. januar 2012 hmm, ja, var en mixed bag med svar her jaja, blir som dere sier best å bare prøve ut, men jeg har nok ikke tenkt å prøve det ut i noe boller/annen dessertbakst. Dette blir til middag/forrett så vi får se Du kan jo bruke det i pizzabunn/pannekaker ol. da Som sagt, da kan litt sterkere krydder gi en god smak Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 15. januar 2012 Del Skrevet 15. januar 2012 Husk at det er 40% fiber i mandelmel, så er ikke meningen å kun bruke dette i oppskrifter. Så mye fiber kan få uante konsekvenser Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
™ Skrevet 15. januar 2012 Del Skrevet 15. januar 2012 Sant, men samtidig avhenger dette av hvor mye fiber en er vant med å få i seg til vanlig. Var ikke lenge siden jeg lagde en pizza av 150g kokosmel, og det inneholder vel 60g fiber per 100g, så 90g fiber i ett måltid med andre ord. Fikk heldigvis ingen uante konsekvenser, men for noen som aldri spiser grønnsaker, frukt eller grove produkter så ville nok konsekvensene ha vært ganske så merkbare Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.