Gå til innhold

Omega-3 tilskudd


AuroraMarie

Anbefalte innlegg

Jeg har bestemt meg for å endelig bruke omega-3 kosttilskudd. Men jeg hater å kjøpe tilskudd av noe som helst slag viss jeg kan få det i meg via mat. Føler det er så unødvendig med mindre det lønner seg økonomisk.

Så kom jeg over denne:

http://gymgrossisten.no/6/no/artiklar/linfrolje-kallpresset-kologisk-krav-merket-250-ml

Hva er egentlig linfrøolje, og er det et "godkjent" produkt i deres øyne? (dårlig formulert men dere skjønner)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg har siden mange år tatt omega3/vitaminer og mineraler. Riktig mat er helt sikkert det beste men for meg er det en trygghet (placebo:)) med tilskudd av dette.

Linføoljen på GG er helt sikkert bra men 1-3tsk/dag høres dyrt ut? Selv bruker jeg møller total som fungerer for meg.

http://fitnesslife.no/kosttilskudd/vitaminer-aminosyrer/moller-s-total.html

Utvalget er enormt både på nett å i dagligvarehandelen.

Lykke till!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Vil på det sterkeste anbefale Balance Oil ifra Zinzino (https://www.zinzino.no/product/balanceoil-lemon-3/). Har brukt den lenge nå, og er kjempefornøyd!! :D

Den er fremstilt av selve fiskekjøttet, og ikke leveren - som de fleste andre omega-3 oljer fra fisk er. Da følger det som regel med mye annet grums man ikke vil ha i kroppen sin, da leveren jo er det organet som filtrerer ut alle giftstoffer ol. Og den er heller ikke laget av oppdrettslaks! Men derimot makrell, sardiner og ansjos ifra en islandsk produsent :)

Den smaker heller ikke vondt og har et høyt innhold av EPA og DHA (som er de viktige omega-3 fettsyrene) i motsetning til mye annet. Er jo det man må se etter når man skal velge en god omega-3 kilde utenom mat, innholdet av EPA og DHA. Mange oljer inneholder for lite av dette for at det skal ha noen god effekt.

Den er heller ikke så grusomt dyr, med tanke på kvaliteten. Koster meg 329 kr i mnd. Og det er absolutt verdt pengene.

https://www.zinzino.com/wp-content/uploads/2014/05/Produktkatalog-Zinzino-Balance-NO-Public.pdf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har alltid lurt på hva som kunne regnes som det beste rimeligste omega-3-6-9 tilskuddet, der du får mest mulig for pengene.. Synes de du kjøper i helsekost/apotek/dagligvaren er bare altfor dyrt. For lite av den næringen du skal ha og for mye av alt annet tull, for lite kapsler i hver pk og altfor høy pris :banghead: Er ikke sikker på om det blir godkjent gjennom grensa om jeg kjøper noe på f.eks. iherb.com ? Er det en nettside med det "ultimate tilskuddet"?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Omega 3 fra vegetabilske kilder har mye dårligere biotilgjengelighet enn omega-3 fra animalske kilder. To gram omega-3 fra linfrøolje tilsvarer IKKE to gram omega-3 fra tran, nettopp fordi det er så stor forskjell i hva kroppen får til å utnytte. Det samme gjelder hampfrøolje og andre vegetabilske kilder. Så fremt du ikke er veggis så er det ingen grunn til å velge omega-3 fra vegetabilske kilder. Tilskudd av omega-6 og 9 trenger du ikke tenke på, du får mer enn nok gjennom kosten.

http://authoritynutrition.com/optimize-omega-6-omega-3-ratio/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Som sagt, Balance Oil fra Zinzino :)

Har enda ikke vært borti noen typer omega 3 olje som har like høyt innhold av EPA og DHA som den (ved inntak av 12 ml daglig, som er normal dose ved rundt 60-70 kg, får man i seg 1283 mg EPA og 427 mg DHA). Og mange andre oljer inneholder i tillegg omega 6, noe som bare er tull. Ingen trenger mer omega 6, vi får nok gjennom kosten. De aller fleste har alt for mye omega 6 i kroppen.

Det skal ideelt være et forhold på 1:1 mellom omega 3 og 6, men i dag har de fleste opptil 1:20 - hvor da omega 6 er den høyeste. Les linken som Tronaldo postet. Der står det godt forklart :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...