Gå til innhold

Coach vs pt


B_H_ave

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

En personlig trener er nettopp en personlig trener. En person som hjelper deg å trene, og i noen tilfeller kan hjelpe deg med kosthold. Mange er meget dyktige og har bred kompetanse og har tatt ekstra kurs o både det ene og det andre, mens mange har tatt et kurs på f.eks Bali og egentlig ikke kan så mye mer enn hvordan en olympiastang ser ut.

En coach er en person som også hjelper deg med dette, men i de fleste tilfeller online. Hjelper deg med å sette opp et treningsprogram og diett som du selv blir ansvarlig for å følge. Som nevnt over her så har ofte en "coach" bredere kompetanse, men ikke alltid.

Det finnes veldig mange "coacher" i og utenfor dette landet som ikke helt vet hva de driver med men tror det selv. Disse er ofte de som konsekvent bruker metoder osv som vi andre vil kalle "broscience" og som ble utdatert for flere år siden.

Men det finnes også flere meget dyktige coacher som virkelig vet hva de driver med selv om de kanskje ikke har noen "formell" kompetanse, som blir nevnt over her.

Mht pris så betaler du en PT for hver treningsøkt, mens en coach tar en spesifikk pris for et program som gjerne inkluderer oppfølging over en gitt tidsperiode.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Begrepene coach og personlig trener flyter gjerne litt over i hverandre og som nevnt er ingen av delene beskyttet. Jeg ser egentlig ikke noe klar skille, annet enn at de som hjelper folk inn mot ulike konkurranser gjerne kaller seg coach, mens hvis man kun jobber på senter gjerne kaller seg personlig trener.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...