Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg er helt übernoob på kosthold og kolesterol, spesielt med tanke på de som er genetisk predisponert for hjerteproblemer. Det eneste jeg har fått med meg er at mat som inneholder kolesterol ikke påvirker kolesterolverdier i blodet, og at det i senere år er sådd tvil om kosthold med lite mettet fett er gunstig.

Hvis noen har tips&triks, linker, så fyr løs :)

Fortsetter under...

Jeg er helt übernoob på kosthold og kolesterol, spesielt med tanke på de som er genetisk predisponert for hjerteproblemer. Det eneste jeg har fått med meg er at mat som inneholder kolesterol ikke påvirker kolesterolverdier i blodet, og at det i senere år er sådd tvil om kosthold med lite mettet fett er gunstig.

Hvis noen har tips&triks, linker, så fyr løs :)

Det store kolesterolbedraget, av Dr. Malcolm Kendrick er et must. 149,- i bokhandelen. Kjøp den idag, så har du noe å starte med. Ellers er jo kostdoktorn.se et oppslagsverk der du får vite mye. Kan jo legge til at lenabeatrice.net er en fryktelig bra side. Damen sier ikke noe med mindre det finnes dokumentasjon for det. Har med selvsyn sett hun ligge lørdags og søndagskvelder med sider av studier foran seg, før hun la ut noe på siden.

Interesting it may be, but is it true?

Why should it not be? Det som er fakta da, er at steinaldermannen ikke spiste korn og drakk melk. Spørsmålet er da: Tror genene og fordøyelsen at vi fortsatt er i steinalderen, eller er det ikke sånn? Er det sånn at genene våre fortsatt er der, så er svaret innlysende. Men om noen forandrer seg raskere enn andre, så er det kanskje ikke sånn...?

Det kan tenkes at mennesker fungerer bedre på den maten mennesker og menneskers forfedre spiste over millioner av år. Men man må forholde seg til det man observerer i dag. Finnes det data støtter hypotesen om at mennesker tar skade/fungerer dårligere/lever kortere/whatever på noen som helst måte av å drikke melk (eller korn)? Gjelder det i så fall alle mennesker?

Angående blodtypedietten så har ikke denne et vitenskapelig belegg per dags dato, i all fall etter denne relative nye gjennomgangen fra AJCN. http://ajcn.nutrition.org/content/early/2013/05/22/ajcn.113.058693

Mer detaljert så mangler det evidens i begge ender og forfatterne skrev "a call of properly designed scientific studies to address it."

Det ble nylig gjort en av disse og denne er i tråd med at det ikke finnes evidensgrunnlag for å hevde påstandene bak blodtypedietten: http://www.plosone.org/article/info:doi/10.1371/journal.pone.0084749

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...