Gå til innhold

Trene muskler når man er overvektig


Gjesten

Anbefalte innlegg

Var litt usikker hvor jeg skulle legge denne...

Hei alle sammen, :)

Jeg er en gutt som jeg 17 år gammel og er 172cm høy og veier 90.5 kg og er så si overvektig og har masse fett på kroppen. :sick:

Jeg vil begynne å trene og derfor hadde jeg noen spørsmål til dere.

Jeg har trent før også forskjellige ting som bryting,boxing,krav maga og treningstudio men det har alltid slutta med det etter noen måneder pga motivasjon og jeg tenkte hva er vist å trene når jeg spiser usunt allikevel. Fra treningstudio slutta jeg etter noen måneder fordi jeg rett og slett ikke viste hva jeg skulle trene og hvordan jeg skulle trene osv... Men nå i det siste har motivasjon kommer nesten hele tiden til meg, før kom den noen ganger men, etter hvert har jeg lært at det er veldig sunt å trene osv.

Men problemet mitt er jeg vet ikke hvor jeg skal starte.

Jeg har lyst til å bygge muskler og vel se bedre ut :) om vekten min bryr jeg meg lite om. Så hvis jeg trener kun styrketrening på treningstudio vil det bygge muskler eller må jeg også trene kondisjon. Trenger jeg spise mat for vekt nedgang eller musklermat? Trenger jeg måle hvor mye kalorier jeg får i meg hverdag eller trengs ikke det. også lurer jeg på om jeg trenger kjøpe sånne proteinpulvere og drikke det også når jeg bygger muskler?

Takk på forhånd for alle svar :);)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Du må spise "bra" om du vil bli sterk og få en "porno-estetisk" pen kropp. (I Japan er sumobrytere sexsymbol, forresten)

Dette betyr at du må vite noenlunde hva du dytter i deg av proteiner, fett og karbohydrater. Du bør også ha en noenlunde oversikt over hvor mange kcal du får i deg pr. uke. Du bør nemlig ikke spise hverken for mye eller for lite.

:)

Så, ja - det er litt å sette seg inn i.

Gi gass!

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1) Du er 17 år, og går da mest sannsynlig på VGS. Vet du ikke hvordan du regner kcal/makroene så spør mattelæreren din, evt naturfaglæreren(vi hadde hvert fall om kosthold i naturfag på allmenn). Lurer du på hvor mye protein/karb/fett du trenger, er de nasjonale kostholdsrådene en god start.

2) Hvor mye mat du trenger avhenger av aktivitetsnivå og vekt, og er noe man i all hovedsak må prøve seg frem for å finne ut av. Det finnes ulike kalkulatorer, men disse er bare en indikasjon.

3) I forhold til vekt/høyden din viser den at du har en BMI på ca 30. Om målet ditt er å ha en markert kropp(Noe det virker som på innlegget ditt) må du belage deg på å miste en del fett, uavhengig av hvor mye muskler du bygger.

4) Styrketrening er helt essensielt for å oppnå målene dine.

5) Du MÅ ikke trene kardio, men du kan. Kardiotrening kan også åpne opp for at du kan spise litt mer, om du er veldig glad i mat.

6) Som nevnt ovenfor, LES LES LES:)

Lykke til:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...