Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Rå sjokolade er ikke behandlet sjokolade vis du skjønner...?

Den er laget av rå kakaosmør og kakaomasse som har posetive gevinster på helsen (y)

I stedet for og spise mørk sjokolade som er behandlet og næringsfattig ( tomme kcal ) så er rå sjokolade mye sunnere ;)

Men tingen er den at jeg ikke viste eller det stod ikke på den råe sjokoladen jeg spiste i dag :rolleyes:

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/24794-r%C3%A5-sjokolade/#findComment-867078
Del på andre sider

Rå sjokolade er ikke behandlet sjokolade vis du skjønner...?

Den er laget av rå kakaosmør og kakaomasse som har posetive gevinster på helsen (y)

I stedet for og spise mørk sjokolade som er behandlet og næringsfattig ( tomme kcal ) så er rå sjokolade mye sunnere ;)

Men tingen er den at jeg ikke viste eller det stod ikke på den råe sjokoladen jeg spiste i dag :rolleyes:

Du er klar over at det du sier gir veldig lite mening?

"Supermat" finnes ikke...

Ubehandlet sjokolade finnes ikke. (kakaobønner må bearbeides for å bli sjokolade)

Hvordan det ene har store positive egenskaper på helsen mens den andre bare er tomme kcal er en tabloid fremstillig, og som du vil se at har store hull hvis du ser på kildene i artiklene.

Men til noe helt annet... Du spiste litt sjokolade idag, og det stod ikke næringsinnhold. Er dette noe som er krise, eller er du bare generelt nysgjerrig?

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/24794-r%C3%A5-sjokolade/#findComment-867100
Del på andre sider

Annonse

Tror kanskje hovedinnlegger mener "rå" som i "rawfood"-kakao, dvs at denne sjokoladen/kakaoen har ikke blitt varmebehandlet eller tilsatt noe, vanligvis blir jo kakaobønnene ellers varmet opp når man lager sjokolade av de (og tilsatt sukker +++)...

Helt korrekt (y)

Ja alle næringsstoffene i kakaobønnene er godt bevart, og veldig rik på enzymer, jern, magnesium...

Den råe kakaosmøret kan hjelpe mot bland annet leddgikt, strekkmerker (utvortes), psoriasis, (utvortes) økt næringsopptak, ja kort sagt MYE sunnere en vanlig lys / mørk sjokolade. :happy:

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/24794-r%C3%A5-sjokolade/#findComment-867580
Del på andre sider

Du er klar over at det du sier gir veldig lite mening?

"Supermat" finnes ikke...

Ubehandlet sjokolade finnes ikke. (kakaobønner må bearbeides for å bli sjokolade)

Hvordan det ene har store positive egenskaper på helsen mens den andre bare er tomme kcal er en tabloid fremstillig, og som du vil se at har store hull hvis du ser på kildene i artiklene.

Men til noe helt annet... Du spiste litt sjokolade idag, og det stod ikke næringsinnhold. Er dette noe som er krise, eller er du bare generelt nysgjerrig?

Supermat finnes :D

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/24794-r%C3%A5-sjokolade/#findComment-867582
Del på andre sider

Supermat finnes :D

Hvor er det du har lært dette?

De effektene du henviser til er jo akkurat de samme effektene man leser om i ekstremtabloide tekster, der kildekritikk er omtrent fraværende. Det er de samme tekstene der du leser om hvor ekstremt sunt rødvin er.

Kan du komme med noen eksempler på såkalt supermat?

(nei, kakaobønner teller ikke)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/24794-r%C3%A5-sjokolade/#findComment-867587
Del på andre sider

Hvor er det du har lært dette?

De effektene du henviser til er jo akkurat de samme effektene man leser om i ekstremtabloide tekster, der kildekritikk er omtrent fraværende. Det er de samme tekstene der du leser om hvor ekstremt sunt rødvin er.

Kan du komme med noen eksempler på såkalt supermat?

(nei, kakaobønner teller ikke)

Mhm... Spirulina f.eks er jo et veldig kjent produkt som går innunder kategorien (Supermat) Cocosa oljen (ekstra Virgin) som er uraffinert vare sett i forhold til vanlig Delfiafettet du får i dagligvaren som verken inneholder MCT eller linolsyrer vitaminer eller mineraler KUN (FARLIG FETT) = TOMME KCAL. ;)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/24794-r%C3%A5-sjokolade/#findComment-867596
Del på andre sider

Jeg er klar over at jeg kverulerer nå... Men farlig fett. Hvordan definerer du farlig fett?

Det er ingenting magisk med grønnalgen spirulina (har blitt tvunget til å studerer dem på laben), eller cocosaolje.

Du vil finne masse info om råvarene på eksempelvis herbalife og liknende, men felles for dem alle er en voldsom mangel på kildekritikk. Når det står om hvordan det "kan" forebygge/hjelpe mot eksempelvis leddgikt og psoriasis så er dette den samme markedsføring som eksempelvis vitae pro, men det er lite faktisk forskning som underbygger påstandene.

At noe er et "bedre valg" betyr ikke at det er noen supermat. Å utelukkende holde seg til disse "superråvarene" fører ikke til bedre helse, men er en snarvei inn til ortoreksi.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/24794-r%C3%A5-sjokolade/#findComment-867602
Del på andre sider

Jeg er klar over at jeg kverulerer nå... Men farlig fett. Hvordan definerer du farlig fett?

Det er ingenting magisk med grønnalgen spirulina (har blitt tvunget til å studerer dem på laben), eller cocosaolje.

Du vil finne masse info om råvarene på eksempelvis herbalife og liknende, men felles for dem alle er en voldsom mangel på kildekritikk. Når det står om hvordan det "kan" forebygge/hjelpe mot eksempelvis leddgikt og psoriasis så er dette den samme markedsføring som eksempelvis vitae pro, men det er lite faktisk forskning som underbygger påstandene.

At noe er et "bedre valg" betyr ikke at det er noen supermat. Å utelukkende holde seg til disse "superråvarene" fører ikke til bedre helse, men er en snarvei inn til ortoreksi.

Du har selvfølgelig et poeng i det du sier (y) ikke all mat som er innunder kategorien Supermat som er MYE bedre for helsen framfor det du får i dagligvaren (vis ikke målet er å slanke lommeboken / kontoen da hehe :D) Men over til diskusjonen. Jeg har i hvert fall (TROEN) på enkelte supermat som er MYE bedre / sunnere for helsen vis du skjønner hva jeg mener, rå kakaobønner/ Kakaomasse / kakaosmør / sjokolade er mye sunnere en vanlig sjokolade / økologisk sjokolade grunnet at rå sjokolade er ikke varmebehandlet på sterk varme og derfor er alle næringsstoffene godt bevart ( vitaminene, mineralene, enzymene er ikke ødelagte / blitt drept under varmebehandlingen slik som økologisk sjokolade eller vanlig sjokolade har blitt, vitaminene og mineralene enzymene tåler ikke den høye temperaturen skjønner du ) Sånn som tørket frukt (super Food) kan jeg heller bare kjøpe i dagligvarene, men rå sjokolade og Cocosa ekstra Virgin er i hvert fall mye sunnere en hva delfiafettet er!

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/24794-r%C3%A5-sjokolade/#findComment-867614
Del på andre sider

Annonse

Hvor har du fra at vitaminene ikke tåler den høye varmen fra?

Det er vel omtrent kun vitamin c (askorbinsyre, som du får fra eksempelvis sitron og appelsin) som ikke tåler varme noe særlig. Ellers gjør det ingenting på resten av vitaminene.

Mineralene holder seg.

Det er riktig at enzymene ikke tåler det noe voldsomt, men enzymene i sjokoladen har så liten effekt at man kan se helt bort fra det. Enzymene du har i kroppen gjør "all" jobben.

Når det kommer til fettet.. hvorfor er det delfiafett du må sammenlikne med?

Det er klart at "supermaten" vil komme seirende ut hvis det man sammenlikner med er "verstingene", men det er ikke noe som kvalifiserer til å kalle seg supermat. Det eneste det betyr er at det er et bedre alternativ en verstingen.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/24794-r%C3%A5-sjokolade/#findComment-867631
Del på andre sider

Når du lager sjokolade med rå kakao, kokossmør/olje osv, kan du regne et gjennomsnitt på ca 800 kcal per 100 g:)

Ok:) Men denne gangen lagde jeg ikke hjemmelaget rå sjokolade, jeg spiste en rå sjokolade som heter så mye som MULU :rolleyes:

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/24794-r%C3%A5-sjokolade/#findComment-867632
Del på andre sider

Hvor har du fra at vitaminene ikke tåler den høye varmen fra?

Det er vel omtrent kun vitamin c (askorbinsyre, som du får fra eksempelvis sitron og appelsin) som ikke tåler varme noe særlig. Ellers gjør det ingenting på resten av vitaminene.

Mineralene holder seg.

Det er riktig at enzymene ikke tåler det noe voldsomt, men enzymene i sjokoladen har så liten effekt at man kan se helt bort fra det. Enzymene du har i kroppen gjør "all" jobben.

Når det kommer til fettet.. hvorfor er det delfiafett du må sammenlikne med?

Det er klart at "supermaten" vil komme seirende ut hvis det man sammenlikner med er "verstingene", men det er ikke noe som kvalifiserer til å kalle seg supermat. Det eneste det betyr er at det er et bedre alternativ en verstingen.

Ja du har helt rett, sjokolade er ikke sunt derfor velger jeg heller superfood sin råe sjokolader framfor vanlig sjokolade :) Men alt det andre blir bare sløsing med penger tenker jeg (n)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/24794-r%C3%A5-sjokolade/#findComment-867634
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...