Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Det vil ikke påvirke pH fordi kroppen er god til å bufre? Men hvis kroppen konstant må bufre fordi maten er syredannende, kan ikke det være ugunstig? Spør ikke for å være kritisk, bare nysjerrig.

(Hilsen en som lever på kjøtt og melkeprodukter)

Vi bufrer uten problemer ja, gjennom lungene og nyrene hovedsakelig :)

Fortsetter under...

Ang tolleranse mot melk/laktose.. Er ikke skandinaver et av de folkeslag i verden som er best til å nyttegjøre seg av dette?

Søkte kjapt og fant dette: DSM - Maxilact - Lactose intolerance

Ikke verdens mest troverdige side, men har sett/lest om dette på mange troverdige kilder (som jeg ikke finner igjen)

Det er ikke bare laktose i melk som kan gi problemer. Det som mange ikke tåler er Kasein som finnes i melken. Du behøver ikke å ha diare eller magesmerter selv om du ikke tåler melk. De symptomer som jeg hadde på melkintoleranse var utslett og allergi. Melk øker så kalte dårlige prostaglandiner som kan forverre betenelse i kroppen. Om skandinaver er et av de folkeslag i verden som er best til å nyttegjøre seg av melken ??? Mulig, men skandinavere har høyest forekomst av osteoporose og tykktarmskreft i europa. Hvis du ikke har noe helseplager, så tror ikke det er nødvendig for deg å kutte ut melkprodukter ;D

Det er ikke bare laktose i melk som kan gi problemer. Det som mange ikke tåler er Kasein som finnes i melken. Du behøver ikke å ha diare eller magesmerter selv om du ikke tåler melk. De symptomer som jeg hadde på melkintoleranse var utslett og allergi. Melk øker så kalte dårlige prostaglandiner som kan forverre betenelse i kroppen. Om skandinaver er et av de folkeslag i verden som er best til å nyttegjøre seg av melken ??? Mulig, men skandinavere har høyest forekomst av osteoporose og tykktarmskreft i europa. Hvis du ikke har noe helseplager, så tror ikke det er nødvendig for deg å kutte ut melkprodukter ;D

Akkurat hva er en "dårlig prostaglandin"? Insinuerte du også nettopp en kobling mellom tykktarmkreft og osteoporose og melk?

Annonse

Prostaglandinene er en type vevshormoner som virker lokalt der de dannes, d.v.s. i kroppens ulike vev. Prostaglandiner deltar i reguleringen av livsviktige funksjoner som transport av næringsstoffer og oksygen inn i cellene og av avfallsstoffer ut av dem. De regulerer også reseptormolekylene på cellenes overflater samt væske-, elektrolytt- og mineralbalansen i kroppen. Spenningen i glatt muskulatur i blodkarene, bronkiene/luftveiene, mage-tarmkanalen og livmoren reguleres også av prostaglandiner. Prostaglandinene påvirker også kroppens nerve-, immun- og hormonsystem, og er avgjørende for koagulasjon (sårheling, blodpropper) og inflammasjonsprosesser (både forsvar mot skadelige stoffer og organismer, og betennelsestilstander.

Dannelsen av de enkelte prostaglandiner, tromboksaner og leukotriener påvirkes sterkt av kosten, men også av kroppens hormonbalanse, sykdom, medisiner, stimulanser, vitaminer og mineraler.

Mange mennesker har på grunn av stort inntak av animalsk fett (kjøtt, smør, ost og helmelk) mye arakidonsyre og dermed mye PG E2 i kroppen. Hvis ikke kosten samtidig inneholder mye fiskefett og vegetabilske oljer vil det oppstå en ubalanse i forholdet mellom PG E2 og PGE 1 + 3. Det betyr at den pro-trombotiske og pro-inflammatoriske virkningen av PG E2 ikke balanseres tilstrekkelig av PG E1 og PG E3s antitrombotiske og antiinflammatoriske egenskaper. Resultatet er økt risiko for åreforkalkning, høyt blodtrykk, blodpropper, hjerte-karsykdom og hjerneblødning, allergier, astma og bronkitt, migrene, eksemer, kløende utslett samt psoriasis, leddgikt og andre autoimmune sykdommer.

http://www.lokal-avisen.no/_files/products/0f280fd_19.pdf

Når det gjelder tykktarmkreft så hadde jeg observert pasienter mens jeg var i praksis på en kirurgisk mage- tarm avdeling. Jeg var veldig overasket at det var veldig mange som hadde tykktarmskreft samtidig hadde intoleranse mot melk og/eller gluten.

Prostaglandinene er en type vevshormoner som virker lokalt der de dannes, d.v.s. i kroppens ulike vev. Prostaglandiner deltar i reguleringen av livsviktige funksjoner som transport av næringsstoffer og oksygen inn i cellene og av avfallsstoffer ut av dem. De regulerer også reseptormolekylene på cellenes overflater samt væske-, elektrolytt- og mineralbalansen i kroppen. Spenningen i glatt muskulatur i blodkarene, bronkiene/luftveiene, mage-tarmkanalen og livmoren reguleres også av prostaglandiner. Prostaglandinene påvirker også kroppens nerve-, immun- og hormonsystem, og er avgjørende for koagulasjon (sårheling, blodpropper) og inflammasjonsprosesser (både forsvar mot skadelige stoffer og organismer, og betennelsestilstander.

Dannelsen av de enkelte prostaglandiner, tromboksaner og leukotriener påvirkes sterkt av kosten, men også av kroppens hormonbalanse, sykdom, medisiner, stimulanser, vitaminer og mineraler.

Mange mennesker har på grunn av stort inntak av animalsk fett (kjøtt, smør, ost og helmelk) mye arakidonsyre og dermed mye PG E2 i kroppen. Hvis ikke kosten samtidig inneholder mye fiskefett og vegetabilske oljer vil det oppstå en ubalanse i forholdet mellom PG E2 og PGE 1 + 3. Det betyr at den pro-trombotiske og pro-inflammatoriske virkningen av PG E2 ikke balanseres tilstrekkelig av PG E1 og PG E3s antitrombotiske og antiinflammatoriske egenskaper. Resultatet er økt risiko for åreforkalkning, høyt blodtrykk, blodpropper, hjerte-karsykdom og hjerneblødning, allergier, astma og bronkitt, migrene, eksemer, kløende utslett samt psoriasis, leddgikt og andre autoimmune sykdommer.

http://www.lokal-avisen.no/_files/products/0f280fd_19.pdf

Når det gjelder tykktarmkreft så hadde jeg observert pasienter mens jeg var i praksis på en kirurgisk mage- tarm avdeling. Jeg var veldig overasket at det var veldig mange som hadde tykktarmskreft samtidig hadde intoleranse mot melk og/eller gluten.

Det du sier om prostaglandiner på et basalt nivå er helt korrekt, men jeg stiller meg mer skeptisk til hvordan et stort inntak av animalske fettprodukter vil påvirke sunne invider da de fleste av studiene jeg har lest har omhandlet folk med en eller annen form for autoimmunsykdom. Her ble selvsagt de som minsket innholdet av animalsk fett i kosten sin bedre, og det nok også trygt å si at dersom en frisk person gjør det samme så vil man uttrykke mindre av de inflammatoriske genene.

Det i uthevet tekst er for meg en veldig godt eksempel på en konklusjon som er trukket for raskt. Kan være så utrolig mange konfunderende variabler med i bilde at jeg selv hadde kviet meg for og kommet på tanken. Gikk du eksempelvis igjennom kausalitetskriteriene veldig grovt?

Vegard L. Stemmer dette han/hun sier om animalskfett og inflammasjon?

Litt interessant lenke du sendt, men for min del minste alt det troverdigheten sin når det blandt kildene stod oppført "notmilk.com" og "don't drink your milk".

Vegard L. Stemmer dette han/hun sier om animalskfett og inflammasjon?

Nei. Mengden arakidonsyre i blod korrelerer ekstremt lite med arakidonsyre eller fettsyrebalansen i kostholdet. Fettsyresammensetningen i melk mtp omega-3 og omega-6 er dessuten svært bra, så det er overhode ingen grunn til å hevde at melk øker produksjonen av proinflammatoriske eikosanoider.

Mekanismene for hvordan animalsk fett skal øke mengden arakidonsyre i cellemembranene (eller i blodcellene, som er der det måles) er jeg svært interessert i å høre mer om. Som sagt så korrelerer ikke inntak og nivåer i det hele tatt.

Det du sier om prostaglandiner på et basalt nivå er helt korrekt, men jeg stiller meg mer skeptisk til hvordan et stort inntak av animalske fettprodukter vil påvirke sunne invider da de fleste av studiene jeg har lest har omhandlet folk med en eller annen form for autoimmunsykdom. Her ble selvsagt de som minsket innholdet av animalsk fett i kosten sin bedre, og det nok også trygt å si at dersom en frisk person gjør det samme så vil man uttrykke mindre av de inflammatoriske genene.

Det i uthevet tekst er for meg en veldig godt eksempel på en konklusjon som er trukket for raskt. Kan være så utrolig mange konfunderende variabler med i bilde at jeg selv hadde kviet meg for og kommet på tanken. Gikk du eksempelvis igjennom kausalitetskriteriene veldig grovt?

Vegard L. Stemmer dette han/hun sier om animalskfett og inflammasjon?

Litt interessant lenke du sendt, men for min del minste alt det troverdigheten sin når det blandt kildene stod oppført "notmilk.com" og "don't drink your milk".

Helt riktig. Jeg anbefaller ikke å kutte ut melk til friske personer, men hvis en har sykdommer som skyldes autoimun inflammasjon, så det er verdt å prøve uten melk i 3-4 uker for å se hvordan kroppen reagerer :) Jeg har lest ganske mye når det gjelder melkeprodukter for å forstå hvorfor allergien som jeg hadde ble borte, siden pollen, middstøv ikke har noe med melk å gjøre. Så det er bare konklusjon jeg har selv trukket på bakgrunn av min erfaring og de artikkler ( både vitenskapelige og lite troverdige) som jeg har lest :D

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...