Gå til innhold

Droppe vekttreningen til fordel for dansing?!


lachicitita

Anbefalte innlegg

Hei,

jeg er en jente som har trent stryke jevnt og trutt siden jeg sluttet å danse i slutten av tenårene. Er nå 25. Det siste året har jeg trent ca 4 ganger i uken, strukturert og målrettet. Da jeg danset hadde jeg flotte ben og rumpe, trodde det var genetisk, men det har aldri vært det samme etter at jeg sluttet med dansingen (ballett, hiphop, jazz, you name it). Fordi det var vanskelig og dyrt å finne en danseskole som passet da jeg tar flyttet litt rundt i verden, valgte jeg styrketrening i stedet. Gned meg i hendene og trodde jeg hadde et naturlig godt utgangspunkt. Men etter uke på uke med fokus på tunge vekter, teknikk, proteiner, BCAA osv osv, er jeg nær ved å gi opp og heller gå tilbake til det mer lystbetonte og kreative; dansingen. Mitt hovedfokus hele tiden har vært å bygge bein, men jeg har pokker ikke mye å vise til. Aner ikke hva jeg gjør galt.

(Stats: tar 67 kg knebøy, 72,5 i markløft, 22 kg i hver hånd bulgarske utfall, klarer 5 pullups med egen kroppsvekt. Er 1.58 høy, veier rundt 53 kg.)

Bør jeg fortsette å gi styrketreningen en sjanse, eller skal jeg godta at kroppen min ikke responderer slik jeg hadde håpet, og flytte blikket vekk fra muskelfokuset? Kjenner at jeg er dritt lei akkurat nå.

Jeg kan forøvrig vise til ok tall med tanke på løftingen, men det synes ikke spesielt godt på kroppen. Frusterende!

Setter stor pris på alle tanker og meninger <3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvordan trener du? Hva slags periodisering bruker du? Set, reps, splitt, øvelser?

Takk for svar.

Kjører X-size akkurat nå, litt justert mot mer beinbelastning (holdt på i ca halvannen mnd), har hovedsakelig kjørt 2-splitt det siste året, men også eksperimentert med fullkropp. Stort sett hatt 2 tunge og 2 lettere dager i uken. Hele veien brukt 4-10 reps, mest i det lavere sjiktet. 3-5 sett. Fokus på baseøvelser. Blir sterkere, ikke større.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gå tilbake til det lystbetonte og kreative, tenker jeg.

Livet er mer enn "the perfect ass & thunder tighs". Trist at du ikke har funnet en vei til å gjøre styrketreningen lystbetont og kreativ, for jeg tror det er den viktigste nøkkelen til suksess på sikt.

Takk for svar. Misforstå meg rett, jeg har hatt stor glede av å bli sterkere og har hatt noen herlige økter gjennom de siste årene. Jeg har forsøkt å fokusere mer på fremgang i form av bedre styrke heller enn større muskler, men jeg skal ikke legge skjul på at perfect ass og thunder tighs har vært motivasjonen mange ganger. Hadde bare vært så sinnsykt kult om jeg hadde 'knekt koden' og fått de estetiske fordelene med på kjøpet. Jeg er antakeligvis fastere i fisken og mer definert, men ser generelt mindre og rettere ut - noe som ikke er så kult når de kvinnelige formene jeg hadde var juicy bein og bakdel.

Men, men, får sove på det. Som selters sier kan jeg jo kanskje få til en kombo. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Er sagt lite om det så langt i tråden, så får nesten nevne det åpenbare: Kosthold.

Om du ønsker å bygge lår og rumpe er treninga bare én del av ligninga som skal gå opp, kosthold er den andre. Bygging forutsetter overskudd. Du kan trene styrke til krampa tar deg, og spiser du vedlikehold vil kroppen være fast og fin men ikke bli noe større eller nevneverdig mye sterkere. Hvordan har du spist i perioden du trener?

Ellers synes jeg du skal ta opp dansen igjen om det er noe som gir deg glede, men gjerne fortsette med et par gode styrkeøkter i uka for styrkens skyld, gjerne med et økt matinntak.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...