Gå til innhold

BPA og hermetikk


02-snapper

Anbefalte innlegg

skremmende: Spiste bare boksemat i to dager - det fikk konsekvenser - Helse-forbruk-og-livsstil - NRK

noen tanker rundt dette ? Hvor bekymret bør en være ?

Jeg spiser hermetikk-produkter flere ganger i uka, oftest daglig. Da typisk; torskerogn (fra danmark), makrell, sardiner, sopp, kalkunskinke, bønner, tomater, tunfisk o.l...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

kanskje tryggest å bli bonde og jeger... vite hvor alt kommer fra :o)

er det rart at folk utvikler spiseforstyrrelser ?! alt er jo farlig...

Det kan du si! Men tror det er viktig å understreke at mange ting fremstilles som farlig i media, men i realiteten betyr det lite for oss forbrukere. Hermetikk er jo ikke noe nytt, og folk har spist det i mange mange år, så hvorfor noen målinger de gjør nå plutselig skal skremme oss, det vet jeg ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er jo noe med "alt med måte" da....

De spiste hermetikk både til frokost, lunsj, middag og kveldsmat.

Det er vel mye som kan føre til endringer i kroppen dersom man plutselig spiser utelukkende dette til alle dagens måltider? Tror ikke konsekvensene av et kosthold basert på 100% hermetikk kan sammenlignes med konsekvensene av en daglig boks tunfisk til lunsj :)

Og hvis alt er farlig, er det jo bare å spise litt av alt så det ikke blir for mye av noe? :huh:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jester
kanskje tryggest å bli bonde og jeger... vite hvor alt kommer fra :o)

er det rart at folk utvikler spiseforstyrrelser ?! alt er jo farlig...

Det er viktig å merke seg at ja, Bisfenyl A er ikke noe man skal utsettes for i store doser over tid, MEN også at det er ingen som lever på boksemat slik som i testen. En skal også huske at selv om urintesten viste 17 ganger høyere dose i urinen så vil man ved vanlig inntak (selv om det ikke er direkte sunt) kvitte seg med stoffet via urin, perspirasjon, avføring m.m. Her vil også konsentrasjonen synke så fremst man ikke fortsetter å eksponeres (slik som i testen)

Så så fremst man ikke lever av hermetikk så tror jeg man skal slappe litt av, dessuten finnes stoffet i såpass mye emballasje at man nok allerede er "full" av det. Men man kan jo også styre unna værstingene som hermetikk i enrome doser. Men i hverdagen så er liksom en klatt smør her og en boks mais der ikke det som er krisen.

Fant heller ikke i farten ut hverken halveringstid eller grenseverdier for stoffet (er på jobb) så bare som et generelt varsko så sier f.eks ikke "en dobling av...." noe om hvorvidt det er farlig, og over hvor lang tid.

Men ja, enig i at jeg ikke akkurat søker meg til hermetikkens verden etter å ha lest artikkelen da jeg ikke akkurat føler at hermetisert østrogen er tingen for meg :p

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Jester

Vil ha forbud mot bisfenol A i matemballasje - Helse-forbruk-og-livsstil - NRK

Mattilsynet: BPA er kanskje et verstingsstoff ut fra miljømessige hensyn, men vi forholder oss til at det er både lovlig og trygt innenfor dagens lovverk.

Jeg lar meg faktisk provosere mer at at der erkjennes at dette er et "verstingstoff" for miljøet, men at det ikke påvirker deres bruk av det. Det er påvist at BPA påvirker forsterutvikling, noe som er temmelig krise for vårt arktiske miljø.

Litt off topic, men det irriterte meg at "spise hermetikk" > Miljø, når andre land med forbud fortsatt har hermetikk men løst det på annet vis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...