Gå til innhold

Sliten og gravid!


Anbefalte innlegg

Jeg er gravid i uke 27 og skal nå begynne å planlegge trening og kostholds plan som jeg skal følge etter fødsel. Om fødselen blir den normale veien, som er litt vesentlig for videre trening.

jeg har søkt rundt på forskjellige sider å blogger om gravide som kommer fort i form etter fødsler. å det ALLE disse har felles er at de har trent og vært friske under svangerskapet.

så det hjelper ikke meg så veldig mye når jeg leter etter treningsprogram/tips som kan hjelpe meg etter svangerskapet.

De tre-fire første månedene lå jeg konstant i sengen å grein å var rett å slett dårlig. Så begynte jeg å bli bedre psykisk og er nå oppe å går men fortsatt sykemeldt pga av jeg har astma som har forverret seg kraftig etter magen begynte å vokse for fullt å jeg må bruke medisin-apparat flere ganger om dagen og pusten er generellt dårlig. Å gjøre noe aktivt da tar krefter når lungekapasiten er på bånn.

I tilegg så blir jeg fort svimmel og får blodtrykksfall om jeg stresser eller gjør forskjellige huslige ting sammenhengende.

Altså noen dager er jeg i bedre form en andre, men generelt så er det dårlig helse ute å går. Å dette med at kroppen eser utover er deprimerende å se på for en som alltid har vært opptatt av å ikke være stor å tjukk å sånn..

Alltid vært et sensetivt tema, men jeg gidder ikke "passe på" alt jeg spiser å drikker. For jeg er faktisk gravid og da skal man være "feit"! så jeg spiser sjokolade og drikker brus.

Jeg er 153cm høy og jeg veide 48kg før jeg ble gravid og så helt normal ut. Nå har jeg gått opp 21kg flaue allerede.. Og skal prøve å la det stoppe der..

Er det noen der ute som har tips til å komme igang etter et således vanskelig og lite aktivt svangerskap..??

Nå er det sånn at legene sier man skal ikke begynne å trene før 6uker etter fødsel, å det er tidligst. Men jeg ser ikke noe i veien for å begynne å planlegge å finne riktig kosthold som også passer til amming og rett å slett bli mentalt forbredt! For det er ikke bare bare med nyfødt i hus for første gang å i tillegg skal ta vare på seg selv og det lille nye nurket man har skapt.

Er det noen der ute som har noen kostholds tips/erfaring når det kommer til "slanking" og amming samtidig?

jeg vet bare at det er mange ting man skal passe på med inntak av fordi babisen kan få vondt i magen f.eks. løk og chilli..

-Og, jeg får ikke trent noe annet en knipeøvelser før fødselen. Så trenger ikke gravid-trening tips, men det som kommer etterpå.

trening som er

-effektiv

-hjemme i stua vennlig

-ute vennlig

-ikke tidkrevene

-forbrennende

-og kosthold som er nøytralt og sundt.

Hva tenker du/dere om det?

er jeg helt på jordet å har for store forhåpninger til meg selv ?

Eller er det mulig å komme i form på kort/kortere tid etter ni mnd med latskap og babymage..?

Si akkurat hva du mener! =)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Slanking og amming er ikke anbefalt da det kan frigjøres slaggstoffer som overføres til barnet via melka. Dessuten kan slanking påvirke melkeproduksjon og i verste tilfelle gjøre at du mister melka.

Jeg vil anbefale deg og vente til barnet er kommet, bruke tid på å bli kjent med det nye mennesket, komme inn i rutiner og få dem i gang. Du er førstegangsmamma, gi deg selv og barnet den tiden dere trenger. Spedbarnstid kan by på både opp og nedturer, og ikke minst en masse læring.

Turer med vogn, og bæring i seg selv er jo en fin begynnelse etter det som for deg har vært et svangerskap med mye utfordringer som har forhindret deg i å være i aktivtet.Etterhvert som vokser har du også en "manual" som gir deg gradvis økt belastning.

Det har tatt kroppen din 9mnd å komme seg til dit den er før fødsel, gi den også tid til å finne veien tilbake.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

takk for svar! =)

slanking er ikke bra uansett , men brukte gåseøyne "" fordi jeg vet ikke hvilket annet ord som beskriver å spise sundt for å gå ned i vekt på en rolig og god måte.

Setter pris på tipsene dine! Jeg vet ikke hva slaggstoffer er?

jeg kjenner og vet om mange som har gitt kroppen tid til å finne veien tilbake, men som blir sittende med de 20 kg både 3 og 4 år etter fødsel fordi de ikke bryr seg om sunn mat og trening. Jeg vil ikke bli sånn =0

men jeg vil allikevel prøve å finne en matvei som er sunn for meg og bebisen min..

Og når det kommer til treninge er jeg villig til å gjøre det lille ekstra for å komme inn i noe annet en gravidbukser str.L.

Og at trille turer og babisen min blir en liten manual for meg skal nok ikke være vanskelig å se for seg ettersom jeg er i nesten null aktivitet nå.

om jeg ikke forbrenner av fett av å amme som noen gjør så vil jeg gjøre det riktige å holde kroppen i form og ikke minst spise riktig! Jeg trur ikke jeg vil bli mindre kjent med eller viser at jeg er mindre glad i nurket mitt bare fordi jeg setter av litt tid til trening et par ganger i uken.

Jeg er bare helt blank på hva slags metoder og vekter og ja alt egentlig, som er smart og riktig å bruke og gjøre etter at kroppen har blitt såppas "herjet" med..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror du misforstod meg litt, jeg sa ikke at du ikke blir kjent med barnet ditt om du trener. For det som er bra for deg, er som regel også bra for barnet ditt.

At babyen er en "manual" gjelder også for alle :)

Spis nok mat, drikk nok og finn en vei som funker for deg.

At du har et ønske om å finne kroppen "din" tilbake igjen etter gravidieten er jo i seg selv en bra motivasjon og et spark bak for å som du sier ikke bli sittende.

Lykke til med siste innspurt av graviditeten og lykke til med alt du har foran deg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

jeg gikk trilleturer (45min-3timer), hvertfall 4-5 dager i uka. Var tillbake i gamle olabukser etter 2 uker :) tror jeg gikk opp 12-15 kg uten at jeg husker det helt sikkert akkurat nå. Hadde dilla på havregryn (med melk, eller melk og jordbærsyltetøy) når jeg gikk gravid og spiste det *kremt* flere ganger om dagen :love:

Du skriver at du ikke kan trene før etter fødselen -gjelder det også forbud mot å gå tur?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

oi det var fort =) ja, jeg drikker ufattelig mye melk jeg også for tiden, aldri smakt så godt noen gang! =P

jeg tenkte at hvis jeg kanskje gikk trilletur på 30-40min i overkommelig tempo to ganger om dagen ca. om det kanskje er mer effektivt for å sette i gang forbrenningen? hva trur du om det? har det noe å si?

mistet du noe melk (om du ammet) på de to ukene?

Legen sier at jeg burde prøve meg på små turer snart.. men det blir ofte flaut da astmaen gjør sånn at pusten begyner å "pipe" veldig som jeg skulle ha røyka i 60 år og hatt kols. meen , jeg burde begynne med å i det minste prøve. Det værste er når folk ser på meg fordi pusten lager lyd. Å det kan bli sånn bare på et blunk om jeg blir varm å stresser litt inne på butikken, og når jeg går opp og ned trappa her så begynner det.

så jeg er litt feig på en måte.. jeg burde gå korte turer, men det er den hvesende pipinga i pusten.. å at det ikke minst blir veldig tungt å puste..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hihi, ja, hadde lagt seg på mage og pupper, så var mest at magen måtte trekke seg sammen/krympe (eller hva man skal kalle det). Jeg ammet lenge, og mistet ikke noe melk selv om jeg gikk turer. Det er selvfølgelig individuelt fra person til person, men du merker jo fort (regner jeg med) hvis turer/trening påvirker melkeproduksjonen.

All aktivitet er jo bra, så det er bare å gjøre det du klarer :) Både nå og etter fødselen. Tenker at du kan sette deg små/korte mål, og så går du lenger hvis du orker det. Da er det større sjangs for at du klarer mer enn du skulle -og når du ser at du klarer å nå målene, så blir det sikkert lettere å motivere seg også :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hei! Har selv vært gjennom to tøffe og totalt stillesittende svangerskap (har en gutt på 4, og tvillinger på 2). Jeg var så "heldig" at jeg ikke la på meg noe, men hadde godt med kg fra før. Mistet absolutt alt av muskler begge ganger. For min del gikk det veldig greit med amming, noe som også gjorde at jeg gikk noe mer ned i vekt naturlig. Tøft å trene de første gangene, men du kjenner fort framskritt. Alle daglige aktiviteter hjelper jo også på, så jeg anbefaler å være normalt aktiv, trene litt, og spis sunt! Du skal jo ha nok næring til melka, så ikke bli helt nazi på maten. spis normalt kosthold (altså ikke altfor mye ferdigmat men masse grønnsaker, frukt, rent kjøtt, fisk etc), men kutt ut godis, brus, og verste fete maten (ta litt tran istedet) også tenker jeg at kg kommer seg av hos deg og :) Ikke bekymre deg for mye, lykke til :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan trøste deg med at mange av kiloene ofte raser av i tiden etter fødsel fordi man er for opptatt med ungen til å huske/ha tid til å spise stort og kombinert med trilleturer. Utover det så er du vel fortsatt under 70 kg så du er ikke akkurat smellfeit :) Hos meg rant det av minst ti kg allerede første uken etter fødsel, fordi en del av kiloene i svangerskapet er baby og vann :) Men jeg ville droppet brus og snop resten av svangerskapet for å ikke gå opp mer i fett, man skal spise, men man trenger ikke spise junk for det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kan trøste deg med at mange av kiloene ofte raser av i tiden etter fødsel fordi man er for opptatt med ungen til å huske/ha tid til å spise stort og kombinert med trilleturer. Utover det så er du vel fortsatt under 70 kg så du er ikke akkurat smellfeit :) Hos meg rant det av minst ti kg allerede første uken etter fødsel, fordi en del av kiloene i svangerskapet er baby og vann :) Men jeg ville droppet brus og snop resten av svangerskapet for å ikke gå opp mer i fett, man skal spise, men man trenger ikke spise junk for det :)

Det er sååå utrolig vanskelig når sukker suget slår inn! det er helt ufattelig vanskelig! uansett om jeg prøver å spise andre ting så går ikke suget bort. Men jeg prøver ! men ikke alltid jeg lykkes =/

Men takk for fint svar! =)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hei! Har selv vært gjennom to tøffe og totalt stillesittende svangerskap (har en gutt på 4, og tvillinger på 2). Jeg var så "heldig" at jeg ikke la på meg noe, men hadde godt med kg fra før. Mistet absolutt alt av muskler begge ganger. For min del gikk det veldig greit med amming, noe som også gjorde at jeg gikk noe mer ned i vekt naturlig. Tøft å trene de første gangene, men du kjenner fort framskritt. Alle daglige aktiviteter hjelper jo også på, så jeg anbefaler å være normalt aktiv, trene litt, og spis sunt! Du skal jo ha nok næring til melka, så ikke bli helt nazi på maten. spis normalt kosthold (altså ikke altfor mye ferdigmat men masse grønnsaker, frukt, rent kjøtt, fisk etc), men kutt ut godis, brus, og verste fete maten (ta litt tran istedet) også tenker jeg at kg kommer seg av hos deg og :) Ikke bekymre deg for mye, lykke til :)

Takk! jeg håper du har rett! Jeg vil så gjerne bli sunn å frisk igjen!

vet du noe om hvor variert kostholdet må være for at babisen ikke skal få vondt i magen.. lest mye om amming og kosthold og alle sier at det er kjeempe viktig å ha variert kosthold fordi blir det for mye av en ting kan det gå ut over melken og hvor mye melk. å da kjente jeg at jeg ble litt stressa.. betyr det at jeg f.eks ikke burde spise knekkebrød til frokost hver dag? eller holder det med å bare ikke spise knekkebrød hele dagen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hihi, ja, hadde lagt seg på mage og pupper, så var mest at magen måtte trekke seg sammen/krympe (eller hva man skal kalle det). Jeg ammet lenge, og mistet ikke noe melk selv om jeg gikk turer. Det er selvfølgelig individuelt fra person til person, men du merker jo fort (regner jeg med) hvis turer/trening påvirker melkeproduksjonen.

All aktivitet er jo bra, så det er bare å gjøre det du klarer :) Både nå og etter fødselen. Tenker at du kan sette deg små/korte mål, og så går du lenger hvis du orker det. Da er det større sjangs for at du klarer mer enn du skulle -og når du ser at du klarer å nå målene, så blir det sikkert lettere å motivere seg også :)

Takk! Jeg skal prøve :)

og håper melka holder seg hos meg og !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk! jeg håper du har rett! Jeg vil så gjerne bli sunn å frisk igjen!

vet du noe om hvor variert kostholdet må være for at babisen ikke skal få vondt i magen.. lest mye om amming og kosthold og alle sier at det er kjeempe viktig å ha variert kosthold fordi blir det for mye av en ting kan det gå ut over melken og hvor mye melk. å da kjente jeg at jeg ble litt stressa.. betyr det at jeg f.eks ikke burde spise knekkebrød til frokost hver dag? eller holder det med å bare ikke spise knekkebrød hele dagen?

alle skal gi gode råd.. dessverre... så det kan bli helt for mye av det gode. spis helt vanlig mat! men mat som du selv kan få luft i magen av, da kan bebis få det og. f.eks kål. Løk og hvitløk gir litt smak til melka, men er ikke farlig, men hvis bebis liker det, så kan du spise det. ellers spiste jeg heeelt normalt. Ikke tenk og stress, det kommer til å gå helt fint :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er sååå utrolig vanskelig når sukker suget slår inn! det er helt ufattelig vanskelig! uansett om jeg prøver å spise andre ting så går ikke suget bort. Men jeg prøver ! men ikke alltid jeg lykkes =/

Men takk for fint svar! =)

Mulig jeg er rar, men syns da det er godt med havregryn+melk (uten noe annet). Du kan jo eventuelt ta oppi litt syltetøy også -bedre enn bare sjokolade/sukker hvertfall :) OG hvis du ikke har søtt i huset, så får du heller ikke spist det ;) Er det som har blitt løsningen mesteparten av tiden her i huset. Er det tilgjengelig er det mye vanskeligere å stå i mot :oops:
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...