Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Takktak! Du kan variere hva du bruker til å berike maten din med, om det er rapsolje, olivenolje, smør eller fløte. Valnøttolje og linfrøolje er også fine alternativer.

Karbohydratkilder som potet, ris, pasta osv er veldig fine å berike med smør/fløte :)

Et lite spørsmål i den saken. Dr. Erik Hexeberg sa i et foredrag at fett sammen med mat med høyt innhold av høyglykemiske karbohydrater var det aller verste, helsemessig sett. Det er jo det du foreslår her. Men jeg ser ikke bort fra at fyren ikke ser hele bildet, og at han tar feil i så måte?

Ellers har jeg begynt å følge dine råd, og har nådd 2000 kcal allerede kl 14.00, så målet bør fint nås i dag. Kylling med hjemmelaget bernaisesaus med eggeplommer og smør gjør seg bra med en god porsjon ris.

Fortsetter under...

Et lite spørsmål i den saken. Dr. Erik Hexeberg sa i et foredrag at fett sammen med mat med høyt innhold av høyglykemiske karbohydrater var det aller verste, helsemessig sett. Det er jo det du foreslår her. Men jeg ser ikke bort fra at fyren ikke ser hele bildet, og at han tar feil i så måte?

Ellers har jeg begynt å følge dine råd, og har nådd 2000 kcal allerede kl 14.00, så målet bør fint nås i dag. Kylling med hjemmelaget bernaisesaus med eggeplommer og smør gjør seg bra med en god porsjon ris.

Det hadde vært plausibelt om man så på effektene på kort sikt og ikke over lengre tid. Argumentasjonen går på at når man kombinerer fett+karbo så vil karbohydratene føre til insulinutskillelse som gjør at mer av fettet blir lagret.

Det man da ser bort ifra er at vi hele tiden lagrer og frigir fett, alt etter hvor lenge det er siden vi spiste. I perioden etter et måltid vil energien lagres, før den frigis i timene etterpå. Med mindre en slik kombinasjon fører til at det totale inntaket øker, som gjerne er tilfelle for de som spiser mye fastfood, så vil det ikke ha en negativ effekt (les: overvekt).

I din situasjon vil dette være en fin strategi for å få i seg mer mat.

Det hadde vært plausibelt om man så på effektene på kort sikt og ikke over lengre tid. Argumentasjonen går på at når man kombinerer fett+karbo så vil karbohydratene føre til insulinutskillelse som gjør at mer av fettet blir lagret.

Det man da ser bort ifra er at vi hele tiden lagrer og frigir fett, alt etter hvor lenge det er siden vi spiste. I perioden etter et måltid vil energien lagres, før den frigis i timene etterpå. Med mindre en slik kombinasjon fører til at det totale inntaket øker, som gjerne er tilfelle for de som spiser mye fastfood, så vil det ikke ha en negativ effekt (les: overvekt).

I din situasjon vil dette være en fin strategi for å få i seg mer mat.

Det hørtes veldig plausiblet ut for meg til å begynne med også, men etterhvert som jeg tenkte så ble 2 + 2 lik 5, så noe skurret. Siden jeg har så fine og faste(nde) triglyserider så går jeg for en kombo med smørsauser og ris/potet. Pasta er uaktuelt, siden det smaker balle :) Takk igjen for glimrende og ikke minst, hjelpsomme svar.

Husk at mange av kostholdsrådene rundt om er ment for mannen i gata som ikke løfter tunge vekter flere ganger i uken. Styrketrening øker både insulinresponsen og behovet for kalorier. Så man kan trygt spise mer av både fett og karbohydrater når man trener mye.

Annonse

det å ta 5 tygger ekstra når du er så mett at du vil spy har hjulpet meg :)

Gjorde det igår, det var så kvalmende at jeg satt og brakk meg, så å si. Kroppen er lei å ta til seg så mye kcal. Kanskje en grunn til at jeg har vært slank hele livet - jeg har ikke evne til å spise mer enn jeg trenger.

Husk at mange av kostholdsrådene rundt om er ment for mannen i gata som ikke løfter tunge vekter flere ganger i uken. Styrketrening øker både insulinresponsen og behovet for kalorier. Så man kan trygt spise mer av både fett og karbohydrater når man trener mye.

Det er klart. Men siden jeg spiser lavkarbo med en fettprosent på nærmere 70 %, kan jeg nok trygt si at jeg ikke følger kostrådene :) Jeg tok en masse tester når jeg fulgte strikt lavkarbo med en fettprosent på 85 - det var en 24 mnd periode da jeg løp mange halvmara og trente mye kondisjon...da hadde jeg veldig bra blodverdier, med veldig lave triglyserider. Mulig at dette kanskje vil stige litt med større mengde karbohydrater, skal bli spennende å se. Jeg spiser egentlig lavkarbo for å forebygge en del sykdommer som min familie har en lei historikk i, ikke for noe annet.

Jeg spiser egentlig lavkarbo for å forebygge en del sykdommer som min familie har en lei historikk i, ikke for noe annet.

10 kroner til deg hvis du kan forklare hvordan karbohydrater skal gjøre deg syk?

2.5 dager siden jeg begynte å hive innpå mer flytende kcal, begynner å merke effekt idag. Et annet overskudd enn før. Lunsjen idag havnet på ca 2000 kcal, iberegnet kakao med fløte.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...