Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Legger inn oppskrift på chili con carne gryta mi, de fleste slike oppsrkifter rundt forbi er for simple og har ikke med alt som trengs :p

800 gr karbonadedeig

1 boks hermetiske hakkede tomater

1 boks chilibøner

1 boks kidney bønner

1 gul paprika

1 rød paprika

1 grønn paprika

1 søt paprika

1 vanlig løk

1 charlottløk

1/2 squash

3-4 båter hvitløk

1 liten boks mais

1 halv lime , skvis ut saften på den men la den koke oppi gryta og ta den ut før servering

2 røde chili ( bruk så mange frø du tørr fra dem også)

chilisaus bruker 2-3 typer

chilipulver

brun kjøtt, kapp alt opp og hiv i en gryte ( minst 4,5 liter på nevnte menger)og la det småkoke i minst 2,5 time opp mot 8 timer er best. Smak til med chilipulver og saus underveis. Jeg har regel i minst 3 typer chili men bruker som oftest 5-6 minst..

smaker bare bedre når en varmer det dagen etter og det får kokt enda mere :)

Server med det du finner passende, hvitløksbrød, ris, tortialler, pita, pasta rømme eller ingenting. Salat er ikke lov..

kan selvfølgelig øke mengden av ting om en trenger mer en to porsjoner :)

litt vann i så er det plutselig suppe, som også smaker godt, selv om suppe ikke er mat men tilbehør..

næringsinnholdet har jeg ikke regnet ut men er jo sunnheten selv dette her..

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14967-pgs-chili-con-carne/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Synes din hørtes mer simpel ut.

-Løk må surres blank

-Spisskummen, oregano, koriander? Jatakk

-Brune kjøttet en gang, og koke det i flere timer? Neitakk, det ville jeg kun gjort med grytekjøtt

regner med du har rukket å lage den etter min måte alt og prøvesmaket og konkludert med at det ikke fungerte og må forandres? Oppskriften fungerer fint som den er. lag din egen tråd eller post dine egne oppskrifter..

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14967-pgs-chili-con-carne/#findComment-570639
Del på andre sider

regner med du har rukket å lage den etter min måte alt og prøvesmaket og konkludert med at det ikke fungerte og må forandres? Oppskriften fungerer fint som den er. lag din egen tråd eller post dine egne oppskrifter..

Hehe! Måtte le litt (jeg sølte til og med varm kaffe nedover beinet, takk). Så veldig bra ut den oppskriften - veldig enkel hverdagsmiddag (etter min mening). Eneste er at gryta må stå så forbanna lenge, men det er jo det som gir smak. Samt litt mørk sjokolade (ala Hellstrøm!). Forresten - jeg har ikke prøvd oppskriften din, men lurer på om det blir søt smak på gryta? Sist jeg lagde så følge jeg det ble veldig søt smak på hele greia (nesten litt sur/søtt) og det likte jeg ikke så godt.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14967-pgs-chili-con-carne/#findComment-570755
Del på andre sider

sist gang jeg lagde den brukte jeg en hel lime, saften fra en halv og en halv delt i biter opp, og det ga litt for mye lime smak, så en halv holder der..

Synes ikke den bir søt, selv om jeg både bruker søt paprika og søt chilisaus (ikke så mye)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14967-pgs-chili-con-carne/#findComment-570928
Del på andre sider

Annonse

Legger inn oppskrift på chili con carne gryta mi, de fleste slike oppsrkifter rundt forbi er for simple og har ikke med alt som trengs :p

800 gr karbonadedeig

1 boks hermetiske hakkede tomater

1 boks chilibøner

1 boks kidney bønner

1 gul paprika

1 rød paprika

1 grønn paprika

1 søt paprika

1 vanlig løk

1 charlottløk

3-4 båter hvitløk

1 liten boks mais

1 halv lime , skvis ut saften på den men la den koke oppi gryta og ta den ut før servering

2 røde chili ( bruk så mange frø du tørr fra dem også)

chilisaus bruker 2-3 typer

chilipulver

brun kjøtt, kapp alt opp og hiv i en gryte ( minst 4,5 liter på nevnte menger)og la det småkoke i minst 2,5 time opp mot 8 timer er best. Smak til med chilipulver og saus underveis. Jeg har regel i minst 3 typer chili men bruker som oftest 5-6 minst..

smaker bare bedre når en varmer det dagen etter og det får kokt enda mere :)

Server med det du finner passende, hvitløksbrød, ris, tortialler, pita, pasta rømme eller ingenting. Salat er ikke lov..

kan selvfølgelig øke mengden av ting om en trenger mer en to porsjoner :)

litt vann i så er det plutselig suppe, som også smaker godt, selv om suppe ikke er mat men tilbehør..

næringsinnholdet har jeg ikke regnet ut men er jo sunnheten selv dette her..

Takk for bra mattips! Skal testes ut i morgen:)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14967-pgs-chili-con-carne/#findComment-570936
Del på andre sider

Blir den ikke tørr PG?

Virket som litt lite væske i forhold til resten av innholdet.

nei den blir ikke tørr

bruker væsken fra chilibønnene og litt av den andre væsken fra hermetikken, tar man alt blir det i meste laget.. man må se det litt ann..

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14967-pgs-chili-con-carne/#findComment-571100
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...