Gå til innhold

Beste øvelser for kontorskuldre


magerkesam

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Får du ikke gjort noe med sittestillingen din? Husk arbeidsmiljøloven som krever at alle har rett på en riktig sittestilling. Si at dersom de fikser sittestillingen din, vil de spare mye penger på at du ikke blir sykemeldt pga. belastningsskader.

Noe annet jeg vil anbefale er å reise seg opp ca. hver time. Gå litt rundt, hent drikke eln. Rist løs på kroppen, ingen spesifikke øvelser men tror bare det å bevege armene litt rundt er mer enn bra nok, bare du gjør det ofte nok.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Sittende roing eller framoverbøyd roing er kjempe gode øvelser for øvre del rygg.

I tillegg til dette så bør du tøye brystet. for når ein sitt på pc/kontor store deler av arbeidsdagen, så jobba ein med armene framfor seg slik at brystmusklaturen er i forkorta posisjon. denne posisjonen over lang tid kan føre til at brystmusklaturen blir stram og dermed drar skuldrene fram i ein ugunstig posisjon. Så trening av øvre del rygg kombinert med tøy på bryst vil skape ein bedre balanse for skuldrene. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det som Eirik og Trondf sier her er meget viktige øvelser som vil fikse det meste.

Om du sliter med at skuldrene er "høye" etter en dag på kontoret så er det nok mye spenninger i øvre trapz (nakke). Prøv å masser deg med en tennisball på øvre del av ryggen slik som denne videoen viser for å bli kvitt spenningene:

Ellers så vil du som sagt få litt stiv forside/bryst, så tøy brystet godt i et minutt for at plastiske forandringer faktisk skal kunne forekomme.

Mye av problemet med "kontor skuldre" er at styrkeforholdet mellom øvre trapz og midtre/nedre trapz blir forksyvet pga ensformig arbeid/sitte stilling, så da er det viktig å gjennoprette dette draforholdet best mulig. Husk at den beste stillingen er den du ikke holder lenge.

I tillegg til øvelsene til Eirik så kan du bare ha med deg en strikk (og tennisballen selvfølgelig) på kontoret og utføre disse to øvelsene (vist av meg for 20 kg siden;) ):

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...