Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Lite fett, protein og fiber gjør ris til en veldig god kilde å karbe opp på. Så ja, kjør på med den ristypen du liker - så lenge den ikke inneholder særlige mengder fiber.

Hva du burde bruke avhenger jo for øvrig litt av hvorfor du i utgangspunktet karber opp. Er det fordi du skal trene igjen om 8 timer, eller det fordi du rett og slett ønsker å fylle glykogenlagrene til neste ukes trening?

En blanding av 2:1 glukose/fruktose har visst seg å gi raskest oppkarbing – men hvis det er snakk om en fitnesskonkurranse o.l synes jeg ris er en veldig god kilde. Hører sjeldent om mageproblemer/oppblåst mage og gir en fin og fyldig "look" i muskulaturen.

Her er for øvrig en gammel sak om oppkarbing jeg har skrevet:

En ABC i oppkarbing - Fitnessbloggen

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/13014-oppkarbing-og-ris/#findComment-504793
Del på andre sider

Annonse

Jeg jobber med avflesking, og har 80 g ris på planen. Bruker hurtig risen til Onkel Ben..

Burde jeg droppe den? Synes det er greit å ha alt klart på 3 min...:oops:

Forsøk en uke med vanlig ris og se om du merker forskjell. Hvis ikke er det jo bare å fortsette som før.

Problemet med vanlig ris kokt både i gryte og riskoker er at man helst bør lage minimum 2-300 gram om gangen for at det skal få bra resultat. Men setter du risen i kjøleskap fungerer det fint å varme i mikroen dagen etter.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/13014-oppkarbing-og-ris/#findComment-507523
Del på andre sider

Forsøk en uke med vanlig ris og se om du merker forskjell. Hvis ikke er det jo bare å fortsette som før.

Problemet med vanlig ris kokt både i gryte og riskoker er at man helst bør lage minimum 2-300 gram om gangen for at det skal få bra resultat. Men setter du risen i kjøleskap fungerer det fint å varme i mikroen dagen etter.

Ukult svar:p men altså, nøyaktig hvordan er hurtigrisen ett dårligere alternativ enn vanlig? Bare lurer...

Har ikke mikro:(

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/13014-oppkarbing-og-ris/#findComment-507554
Del på andre sider

Ukult svar:p men altså, nøyaktig hvordan er hurtigrisen ett dårligere alternativ enn vanlig? Bare lurer...

Ris er jo primært en ren karbokilde så om noe av næringsstoffene skulle forsvinne i hurtigris så er det jo ikke noe stort problem om du spiser endel grønnsaker på siden. Du vil også redusere hvor effekten risen har på blodsukkeret ved å spise godt med grønnsaker ved siden så i balanserte måltider tror jeg nok ikke det har noe å si.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/13014-oppkarbing-og-ris/#findComment-507570
Del på andre sider

Spørsmålet er jo også i hvilken grad du trenger å detaljstyre kosten din i den grad at dette ville spille noen som helst rolle. En ting er for å komme i konkurranseform, en annen er hvordan man praktisk velger/klarer å gjennomføre en diett over lengre tid/varig kostholdsendring.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/13014-oppkarbing-og-ris/#findComment-507604
Del på andre sider

Jeg har personlig god erfaring med oppkarbing på hvit ris, men folk er forskjellig. Jeg forterekker jasmin pga. konsistens og smak. Anbefaler for øvrig å prøve ut ulike karbohydrat-kilder i starten av "dietten" eller livsstilsendringen, og finne ut hva som fungerer best for nettopp deg og din kropp. Når det er kartlagt er det bare å kjøre på.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/13014-oppkarbing-og-ris/#findComment-509201
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...