eller for å delta i diskusjonen. Det tar kun 3 sekunder og er helt gratis!

Terreng-joggesko for overpronasjon

En tråd i 'Utholdenhet' startet av Madeleine, 9 Jun 2012.

 1. Madeleine

  50 / 78
  Hei!

  Jeg lurer på om noen har erfaring med/tips om terreng-joggesko med god støtte? Jeg går relativt mye - både i skog og mark, og på asfalt - og trenger derfor noen gode joggesko. Jeg har smale føtter, og overpronerer noe. Det finnes jo så mange ulike typer sko, så er lett å gå seg vill i joggeskojungelen ;)
 2. Stikk innom Löbslabbet. De jeg har erfaring med derfra er faglig dyktige. Der kan du testes også, hvis du ikke har gjort det allerede.
  Madeleine liker dette.
 3. Kor i landet bur du?
 4. Jeg er veldig glad i Salomon Speedcross skoa. Om det er så god støtte i dem veit jeg ikke, spørs hva støtte du er ute etter, men jeg bruker dem når jeg "løper" på fjellet, og de gir veldig godt feste, både opp og ned + at dem er forholdsvis lette :) Dem er ikke så gode på asfalt da dette er sko beregnet på å bruke i terenget, men har jeg vert og løpt på fjellet og skal løpe hjem og det er litt grusvei/asfalt, så går det fint ann, men å ta på seg disse for å jogge en tur, det gjør jeg ikke ;)
  [IMG]
 5. Madeleine

  50 / 78
  Jeg bor i Hallingdal :)
 6. Madeleine

  50 / 78
  Ok, takk for tipset! Da skal jeg ta turen innom der når jeg er i nærheten :)
 7. Aha, det er jo eit stykke frå Bergen. På Drevelin i Bergen(ortopedisk verksted) har dei ein egen avdeling for løping og joggesko og greier.
 8. Madeleine

  50 / 78

  Åja, takk for tips! Det hadde vært kjekt å få sjekka ut :)
 9. Madeleine

  50 / 78

  Det så ut som en god terrengsko! Takk for tipset! Veldig kjekt å forhøre seg med hva andre har erfaring med :)
 10. Når jeg løper, overpronerer jeg så mye at folk tror jeg lider/har vondt.
  De sier forsiktig : "Eeehm, har du vært på løplabbet eller drevelin? For det kan se ut som du overpronerer. "
  Haha.. No shit Sherlock!

  Men ja,har vært begge steder og fått anbefalinger,såler og sko.

  Ja det hjelper, jeg overpronerer mye mindre med slike sko.
  Men jeg ser ikke problemet med overpronasjon. Det gjør jo ikke vondt eller noe.
  I år har jeg løpt fire halv-marathon, og ett marathon. Med "vanlige flate" joggesko uten problemer.

  Og i terrenget har det nada og si, for du trakker jo ujevnt uansett. På flat asfalt derimot pronerer man.

  Men de tjener jo fett med penger på å selge dyre overpronasjons-modeller, så forstår jo den. ;)
  Kjetil C liker dette.
 11. Jeg har vært bra fornøyd med Salomon sine, de har en såle med ok grep og grei høyde. Ellers har Merrell en del gode og raske sko som er godt egnet i terrenget, men disse er mer minimalistiske. :) forøvrig enig med citius.
 12. Madeleine

  50 / 78
  Hehe, det står det jammen respekt av! :) Det er jo supert at du ikke har merket noe i beina, selv om du overpronerer! Jeg kjenner jeg fort blir øm i beinhinnene når jeg har gått mye på hardt underlag, men det hjelper jo å gå i terrenget. Det blir en del asfalt-gåing/jogging også, så bør vel kanskje satse på sko med god støtte :)

  Ja, tenker det blir en del penger av å selge sånne typer sko! ;)
 13. Madeleine

  50 / 78
  Takk :) Har hørt fra noen som har Salomon-sko at de har fått en del gnagsår, men det kan være en annen modell. Man går vel skoa inn etter hvert uansett, etter litt tilvenning. Jeg får ta meg en tur innom en sport i helga og se om det kan være noe som passer!:)
 14. Men ømhet i beinhinnene tror jeg ikke skyldes overpronering.
  Det skyldes ofte for mye belastning. Som f.eks at noen går fra null jogging til 3-4 ganger i uken.. Viktig og øke belastningen litt etter litt. :)

  Men uansett, gode sko må man ha! Og ikke minst god passform, så man slipper gnagsår og blemmer..
  Lykke til :D
 15. Madeleine

  50 / 78
  Ok. Det kan jo hende det er der problemet ligger. Får passe på å øke belastningen jevnt!
  Takk for det! Satser på at jeg finner noen sko som duger! :D Ha en fin kveld!
 16. Det er en kjent sak for både ortopeder og løpsfolk at man med overpronering er særdeles disponert for belastningsskader som nettopp beinhinnebetennelse. Så det kan helt klart ha en sammenheng.

  Jeg overpronerer selv og har hatt kronisk beinhinnebetennelse i mange år. Kjøpte Nikes Zoom Structure 14 (damemodellen) tidligere i år og er svært fornøyd. De er for føtter med moderat overpronasjon; men man kan også få kjøpt Nike tilleggssåler om man ønsker ytterligere oppbygging. Jeg kjøpte mine på G-Max men vet også at de har dem på Löplabbet, Oslo Sportslager o.l. :)

  Nike Zoom Structure Triax+ 14, løpesko dame | Oslo Sportslager


  nikestructurew415367-060.jpg
  Tonje Anita Solberg liker dette.
 17. Madeleine

  50 / 78

  Tusen takk for tipset! Veldig kjekt å høre at Nike-skoene har fungert bra :) Ja, det er tydelig at beinhinnene har blitt ømme etter turer der jeg har hatt sko med dårlig støtte, så jeg vil tro at det hjelper å bruke sko for overpronasjon. Da skal jeg satse på Nike-skoene neste gang :D
 18. Salomon Speedcross!! :)
 19. ThereseB

  442 / 385
  Oslo
  Er det kun til gange kan du egentlig kjøpe en vanlig tursko med goretex for de mer våte dagene. Salomon har mange bra med litt stivere såle som gir mer stabilisering når du går i ulent terreng.

  Men, er det vanlig skog og skoene også skal brukes til asfalt ville jeg ha valgt en ordinær joggesko med god demping. Terrengjoggesko er mer eller mindre bortkastede penger. For overpronasjon har du Asics kayano eller gel excult. Alternativt adidas supernova (tror det er det den heter). Mizuno har også en del gode, men har ikke noe navn på modeller for pronering.

  Ellers er det bare å stikke innom en sportsbutikk med større utvalg :)
  Madeleine liker dette.
 20. Madeleine

  50 / 78
  Tusen takk! Supert med tilbakemelding! :)

 21. Angående gnagsår, vil jeg påpeke at det ikke bare er skoen det kommer an på, men også valget av sokker! Jeg har løpt mye detsiste året og til tider på lange turer og på våte turer slitt med gnagsår. Men så for en måneds tid siden tenkte jeg at jeg skulle sjekke ut disse "antiblister" løpesokkene til Nike (Nike dri-fit tror jeg de heter) Og WOW what a difference! Jeg løp lettere, beina og føttene føltes bedre hele veien på alle typer underlag og all slags "føre", det var som å få nye føtter å løpe på!

  Jeg har tær som er "veldig glad i hverandre", med det mener jeg at de står tett og har lett for å gnage mot hverandre. Jeg har alltid hvert vant til å få en del gnagsår og tenkt at sånn er det bare, men ikke nå lenger!!!
  Madeleine liker dette.
tightsno