Gå til innhold

Anbefalte innlegg

det er rapsolje i Mills majones, men bruk en annen du liker, da vel. Spør etter en nøytral olje på helsekosten om du er uerfaren med oljenes smak. Jeg har ikke smakt det selv men tror avokadoolje er nøytral i smaken. Det finnes på meny (store sjapper).

Avokado? Det visste jeg ikke, men kanskje det finnes oljer som er nøytrale uten å være raffinert. Nå er det ikke sååå ille at jeg MÅ lage majones, men greit å vite. Skal sjekke ut meny i morgen. Takk for tips Imu :)

Fortsetter under...

Om det ikke finnes uraffinerte nøytrale oljer er noe veldig galt.;) ja styr unna maisolje og solsikkeolje fra vanlige butikker. Solsikkeolje på helsekost er noe annet. Den er nøytral. Olivenolje tror jeg passer om du liker smaken. Noen av de av oliven har sterk smak, noen har svak. Jeg vil ikke tro valnøttolje eller sesamolje passer selv om de smaker bra.

omestret er et ord jeg aldri har vært borti før. kan du si meg hva det betyr?

Triglyserider er bundet sammen av en glyserol del i ene enden. Ved omestring brukes det sterke kjemikalier for å sprenge løs glyserol delen, så settes de sammen igjen, på lykke og fromme. Triglyseridene er satt sammen på en spesiell måte, de MÅ settes sammen igjen på samme plass som de satt, om de skal ha den funksjonen de er ment til å ha. Ved omestring bytter de oftest plass, det er et hell om de havner på de samme plassene igjen.

Det er det samme som skjer når fettsyrene skal over fra tarmen til blodet eller lymfbanen, men der settes de sammen på samme plass som de hadde i tarmen. Svært viktig. Omestring ble funnet opp da det ble oppdaget at transfett var farlig. I stedet kom..omestring, som gjør flytende olje om til margarin, for eksempel.

Om det ikke finnes uraffinerte nøytrale oljer er noe veldig galt.;) ja styr unna maisolje og solsikkeolje fra vanlige butikker. Solsikkeolje på helsekost er noe annet. Den er nøytral. Olivenolje tror jeg passer om du liker smaken. Noen av de av oliven har sterk smak, noen har svak. Jeg vil ikke tro valnøttolje eller sesamolje passer selv om de smaker bra.

På den andre siden - er det verdt det? Bare majones smaker majones - og jeg spiser det stort sett èn dag i uken :)

Karbohydratene har harde vilkår når jeg går på lavkarbo, men når en har gjort det i 3-4 år, så er det en treningssak å spisse kroppen til å forbruke mest mulig fett opp mot 95 % av maks.

Høres drøyt ut. 95% av makspuls er langt over din melkesyreterskel, og på en slik intensitet er ikke fettoksidasjonen hurtig nok.

Annonse

Høres drøyt ut. 95% av makspuls er langt over din melkesyreterskel, og på en slik intensitet er ikke fettoksidasjonen hurtig nok.

Jeg vet det høres drøyt ut, men husk at alt du lærer ikke nødvendigvis er riktig for alle mennesker. Jeg husker jeg lærte på NIH at maxpuls ikke er trenbar. Men hvorfor i all verden har den da økt hos meg fra 191 til 249. Det er et ganske velkjent tema at folk som trener hard kondisjon på veldig lite karbohydrater ofte kan få en høyere maxpuls ( velkjent inne på lavkarbo.no iallefall).

Jeg har ikke noe ønske om å ljuge om dette - hva skulle det være godt for? Det er bare enkle fakta for hva som har fungert bra for meg, og hva som har skjedd med kroppen i denne forbindelse.

Flere lærer på NIH var enige med meg om at jo lenger du går på LCHF, så vil sannsynligvis kroppen hele tiden kunne presse grensene for fettoksidasjon oppover. Hvem kan bestemme hvor langt den kan presses for forskjellige individer? Jeg har selv kunne konstantere at jeg har ligget på fra 235 økende opp mot 245 over et 15 minutters drag. ( 3x 3km intervalldrag) I kupert terreng, vel å merke. Da var det ikke melkesyren som var problemet, det er lungene som får problemet. Selvfølgelig går en ikke på ren fettoksidasjon, det gjør vi vel aldri, men jeg vil tro jeg bruker en anseelig del fett likevel, siden bena ikke "stivner".

Uten å bruke pulsmåler så hadde jeg på denne tiden et "maksdrag". Da holdt jeg en viss fart som jeg maks klarte i 2.7 - 3.0 km. Etter 7 mnd på lavkarbo steg dette til 7.4 før jeg stivnet totalt - melkesyre til oppover ørene. Jeg vet at ved et visst nivå så er det så å si bare karbohydrater som blir brukt, det er jo et hurtigere energisubstrat enn fett - men hvor går grensen? Nobody knows.

Mange hunder har jo en maxpuls på 300 :)

hva da? å lage det selv? klart det. det går både fort og du slipper sukkeret. Og husk noen liker å lage mat.

Jada, jeg liker å lage mat, eksprimentere, leke med nye smaker osv. Men siden jeg bare bruker majo ca 1 gang i uka - mer er det ikke plass til i min diett, så lurer jeg på om det er bryet verdt - for min egen del. Sukkeret er jeg egentlig ikke så redd for. For min del er det hvetemel som gir magen min en form som ballong :)

Utholdenhetsutøvere i verdensklasse har en melkesyreterskel rundt 85% av makspuls. Mener du at du har en melkesyreterskel rundt en pult på 235, som er langt over makspulsen til de aller fleste? Hvor har du testet dette?

Makspuls på 300?? Det kaller ikke jeg makspuls, men hjerteproblemer.

Har du noen å vise til som har så høy makspuls, som er testet med noe annet enn en pulsklokke fra sportsbutikken? F.eks en arbeids-EKG?

Makspulsen din er ikke trenbar, men du kan trene deg opp til å nå din makspuls. En utrent vil få melkesyre før makspulsen er nådd, og man vil derfor oppleve "økt makspuls" etterhvert som man øker treningstoleransen.

Utholdenhetsutøvere i verdensklasse har en melkesyreterskel rundt 85% av makspuls. Mener du at du har en melkesyreterskel rundt en pult på 235, som er langt over makspulsen til de aller fleste? Hvor har du testet dette?

Det jeg lærte, var at syklister som er med i Tour de France for eksempel, har en terskel på 95 %, og det er det jeg forholder meg til i den saken. Hva er det som er problemet med at jeg har høy puls, egentlig? Dessuten sa jeg at jeg holdt den i 3 km (før jeg stupte i grøfta) og det er såklart over terskel, ellers å hadde jeg kunnet holdt farta i lang tid. Når jeg trener intervall trening er jeg alltid over terskel, ellers blir effekten altfor liten, det tror jeg de fleste er med på. 3 x 3 km intervaller er ekstremt krevende, og ikke noe jeg kjører hver mnd akkurat, og på vanlig 4 x 4 intervaller ligger pulsen sjelden over 210 -212 på de to siste dragene. Vanligvis 190 - 200 på de to første.

Men har du ellers et svar på det jeg lurte på i denne tråden? Kan kroppen bruke raffinerte oljer? Om de bygges inn i cellene, så må vel de bli derformerte og mindre funksjonelle - ergo ikke klare å utføre jobben sin på optimal måte?

Makspuls på 300?? Det kaller ikke jeg makspuls, men hjerteproblemer.

Har du noen å vise til som har så høy makspuls, som er testet med noe annet enn en pulsklokke fra sportsbutikken? F.eks en arbeids-EKG?

Makspulsen din er ikke trenbar, men du kan trene deg opp til å nå din makspuls. En utrent vil få melkesyre før makspulsen er nådd, og man vil derfor oppleve "økt makspuls" etterhvert som man øker treningstoleransen.

Heh, det var HUNDER som hadde makspuls på 300, disse som blir brukt i sånne hundeløp med slede om vinteren, som går over flere dager. Husky, er det det de kalles?

Jeg lærte også på NIH at maxpulsen ikke er trenbar (hvorfor ikke?) og kanskje jeg ikke har trent opp min heller? Men den har iallefall flyttet seg - og EKG viser normal hjerterytme, og jeg har en OK hvilepuls, på rundt 40.

Men nix, jeg har bare brukt en vanlig pulsklokke, og for meg er det ikke noe big deal - det er det vel ikke i noe sammenheng. Jeg er interessert i god form, og anser meg for å være i en brukbar ok form, men det er da mange som er i laaaangt bedre form en meg. Jeg er 43 år, og har altså ingen idrettslige ambisjoner i det hele tatt- bortsett fra å gradere til svart i tae kwon do i løpet av kort tid ;)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...