New Life Skrevet 19. oktober 2011 Skrevet 19. oktober 2011 KNEKKEBRØD DU treng: 2 dl grov sammalt kveite 2 dl havregryn 2 dl sesamfrø 2 dl solsikkerfrø 1 dl linfrø 2 dl havrekli 2 dl kruskakli (evt:1 dl valnøtter) 7 dl vann HUSK LEGG LINFRØ I VANN DAGEN FØR BAKING, DÅ VERT ALT MYKJE ENKLARE å lage. Så klæsser ein alt i ei stor skål, sammen med vannbadet linfrøene låg i dagen før. Originaloppskriften inneheldt honning og salt, men de blir kjempegode uten. Smør blandingen utover ei langpanne. Bestem sjøl kor tjukke du vil ha de. Me pleier å doble oppskrifta og bruker da 3 langpanner. Set ovnen på 170 grader varmluft i ca 30 min (Eg pleier å ta dem ut etter ca 10 min å skjære dem opp med pizzahjul , butter de inn i steike ovnen og fortsetter steikingen, slik at det blir lettere å få de delt) Skjær dei opp i passe størrelse. Åpne ovnen innimellom for å sleppe ut damp(VIKTIG!) Legg så knekkebrødene på rist, og sett dei i ovenen med døra litt åpen i ca 45 min( fortsatt på varmluft). Da får du harde, sprø knekkebrød. Det varierer selvfølgelig fra ovn til ovn så her får ein prøva seg fram:-) Tips: Tilsett krydder ein liker i blandinga. Me pleier å hive oppi litt paprika krydder, oregano, pepper osv. Blir kjempegodt, eller kanel ! TEST UT OG SI HVORDAN DET GIKK, LIKTE DU DEM? Tor 1 Siter
Jane Skrevet 19. oktober 2011 Skrevet 19. oktober 2011 Jeg skal prøve oppskrifta di i morra eller i helga.. Må se når jeg får tid.. Ganske lik den jeg pleier å bruke Siter
Tor Skrevet 19. oktober 2011 Skrevet 19. oktober 2011 Jeg fikk smudge.. hva har jeg gjort galt?! Siter
New Life Skrevet 21. oktober 2011 Forfatter Skrevet 21. oktober 2011 Jeg fikk smudge.. hva har jeg gjort galt?! hvordan var fremgangs metoden? linfrø i vann 24timer? deretter resten av blandinen oppi ? Siter
New Life Skrevet 21. oktober 2011 Forfatter Skrevet 21. oktober 2011 Jeg skal prøve oppskrifta di i morra eller i helga.. Må se når jeg får tid.. Ganske lik den jeg pleier å bruke gleder meg å høre hvordan det gikk Siter
Tor Skrevet 21. oktober 2011 Skrevet 21. oktober 2011 hvordan var fremgangs metoden? linfrø i vann 24timer? deretter resten av blandinen oppi ? Jupp, tror muligens jeg gjorde noe feil under steking. Jeg fikk den formening av at for å få di ekstra sprø så var det bare å helle vann over, slik man gjør med brød.. Opheliia 1 Siter
Jane Skrevet 21. oktober 2011 Skrevet 21. oktober 2011 Jeg la i vann linfrø i går så enten skal jeg lage i dag eller i morra tidlig Gleder meg.. Lurer på om jeg skal erstatte litt av vannet med olje også Har gjort det før Siter
New Life Skrevet 21. oktober 2011 Forfatter Skrevet 21. oktober 2011 Jupp, tror muligens jeg gjorde noe feil under steking. Jeg fikk den formening av at for å få di ekstra sprø så var det bare å helle vann over, slik man gjør med brød.. haha:p:D Tor 1 Siter
New Life Skrevet 21. oktober 2011 Forfatter Skrevet 21. oktober 2011 Jeg la i vann linfrø i går så enten skal jeg lage i dag eller i morra tidlig Gleder meg.. Lurer på om jeg skal erstatte litt av vannet med olje også Har gjort det før ikke dumt Siter
New Life Skrevet 21. oktober 2011 Forfatter Skrevet 21. oktober 2011 Jupp, tror muligens jeg gjorde noe feil under steking. Jeg fikk den formening av at for å få di ekstra sprø så var det bare å helle vann over, slik man gjør med brød.. syns du er flink jeg, som faktisk baker Learning by doing :thumbsup: Siter
Tor Skrevet 21. oktober 2011 Skrevet 21. oktober 2011 Learning by Doing Mata fiskene me det, den ene er død nå.. Tørr ikke mer knekkebrød jeg! tipptopp 1 Siter
New Life Skrevet 22. oktober 2011 Forfatter Skrevet 22. oktober 2011 Learning by Doing Mata fiskene me det, den ene er død nå.. Tørr ikke mer knekkebrød jeg! uffda:oops: Siter
New Life Skrevet 22. oktober 2011 Forfatter Skrevet 22. oktober 2011 uffda:oops: knekkebrød med fiskepålegg:confused: ;P Siter
Tor Skrevet 22. oktober 2011 Skrevet 22. oktober 2011 knekkebrød med fiskepålegg:confused: ;P hahaha! spise død fisk på den knekkebrøet som drepte den. If you can't cheat death once, try twice and go down with honor.. Siter
New Life Skrevet 22. oktober 2011 Forfatter Skrevet 22. oktober 2011 hahaha! spise død fisk på den knekkebrøet som drepte den. If you can't cheat death once, try twice and go down with honor.. you never know before trying Siter
Jane Skrevet 22. oktober 2011 Skrevet 22. oktober 2011 De blei kjempegode i alle fall Har printa ut oppskrifta så jeg kan bruke den seinere om jeg ikke klarer å huske hva som var i Siter
New Life Skrevet 22. oktober 2011 Forfatter Skrevet 22. oktober 2011 De blei kjempegode i alle fall Har printa ut oppskrifta så jeg kan bruke den seinere om jeg ikke klarer å huske hva som var i åh så kjekt å høre+++ Det er bra, kanskje det hjelper på vekten også+ Flink kokk du :thumbsup: Siter
Jane Skrevet 22. oktober 2011 Skrevet 22. oktober 2011 åh så kjekt å høre+++ Det er bra, kanskje det hjelper på vekten også+ Flink kokk du :thumbsup: Flink kokk med god oppskrift.. hehe.... Håper det hjelper på vekta ja Siter
New Life Skrevet 22. oktober 2011 Forfatter Skrevet 22. oktober 2011 Flink kokk med god oppskrift.. hehe.... Håper det hjelper på vekta ja Jane 1 Siter
Titanium Skrevet 6. desember 2011 Skrevet 6. desember 2011 Hjemmelagde knekkebrød er noe av det beste jeg vet! Problemet mitt er derimot at det tar så lang tid at jeg ikke har tatt meg tid til det siden i vår... Men takk for påminnelsen, tror jeg lager noen porsjoner til jul! :thumbsup: Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.