Gå til innhold

Befalskole - Hvordan komme inn?


ChristianS

Anbefalte innlegg

Hei, om en måned skal jeg på Felles opptak og seleksjon (opptaksprøvene til befalskole). For å komme inn må jeg øke stort i styrke og kondisjon.

Nå tar jeg:

4 Pullups

20 Pushups

30 Situps

3000m på 14:30

For å komme inn bør jeg ihvertfall ta:

9 Pullups

32 Pushups

46 Situps

3000m på 13:00

Dette er litt over minstekravet, fordi man som regel ikke kommer videre kun på minstekravet. Jeg trenger bare komme forbi første hinderet som er de fysiske testene, fordi etter disse testene så tester de egenskaper og det er her jeg har en fordel.

Jeg trener for tiden med utgangspunkt i X-size programmet som kjører alle muskelgrupper 2 dager i uka fordelt på 4 dager. Også løper jeg en gang i uka. Det kommer ikke til å holde, jeg lurer derfor på om noen av dere har noen forslag til hva slags program jeg kan følge for å nå kravene i perioden 21. Mai til 21. Juni?

Jeg er klar over at dette kommer til å kreve mye innsats, men jeg skal klare å trene opptil flere ganger om dagen og følge et greit strengt kosthold, hvis det er det som skal til for å nå målene. Det jeg tenker er noe som kjører disse øvelsene annenhver dag, med fokus på økning i repetisjoner og løpe 3-4 ganger i uka. Men jeg har som sagt bare trent i 6 måneder og har liten kunnskap i forhold til mange av dere.

Jeg hadde vært utrolig takknemlig hvis noen kunne hjulpet meg her :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg forbereder meg til samme opptak som deg og startet med å klare 3.5pushups ene uka og andre uka klarte jeg 9stk, så det er så absolutt håp!

Kroppsvektøvelser som så andre øvelser handler like mye om teknikk vel så styrke - og iom at en skal gjøre så tullete mange repetisjoner så en ikke sliter seg ut ved å kaste seg opp og ned i en situps f eks..

Selv trener jeg PHAT (variasjon av x-size) samt at jeg legger inn de øvelsene jeg sliter med i programmet. F eks har jeg pushups på bryst/armer dagen og hangups på ryggdagen - situps har jeg dog ikke testet ennå.. :whistling:

Det kan være greit å trene både tyngre og lettere for å stimulere til styrkeøkning, men så lenge en sliter kun med sin egen kroppsvekt <6rep f eks er dette tilstrekkelig motstand å trene på til en får til flere repetisjoner.

Du som er sterk nok til å ta mange repetisjoner i pushups vil jeg anbefale deg å ha en dag der du enten legger på litt vekt eller kjører med f eks beina på en benk slik at du får tyngre motstnad - gi kroppen en grunn til å bli sterk!

På løpingen så trener jeg kondisjonstrening 2-3ggr uken med intervaller og en lengre løpetur (3-4km) der jeg til stadighet konkurrerer med meg selv for å få bedre tid.

Forsvaret sine nettsider har også trenignsprogram liggende ute

Kom i form - Treningstips - Forsvaret.no

Når det kommer til kosthold så er det mye og bra mat som gjelder - dersom en får fremgang på trening uke for uke er det iaf en indikasjon på at man gjør noe riktig... ;)

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har noen kammerater som er veiledere på FOS, de elsker å få soldatene til å bære vannkanner, tømmerstokker og sandsekker rundt i skauen ved Kjevik. Trene på sånne typer aktiviteter er ganske vitalt for å klare seg godt som Befalselev. Kjøp deg militærstøvler (M77) og kom deg ut i skauen, det jo tross alt dette du skal gjøre i et år ikke ta pullups og 3000 meter ( Ikke at dette ikke er viktig å trene da).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det noen år siden jeg gikk befalsskolen for infanteriet, men ser at kravene er noe av det samme fortsatt. For å komme gjennom første uttak er det stort sett bare å bestå de fysiske og medisinske testene, videre opptak slik det var der jeg gikk la ikke så stor vekt på de fysiske resultatene på testene (men man måtte få bestått selvfølgelig) men de såg heller på hvor mye folk var villige til å presse seg og ikke minst viljestyrke! I tillegg til lederskapsevner. Mitt inntrykk er at det er ikke vanskelig å komme inn i første omgang, men at det var mange som falt av underveis og i det siste opptaket før man blir befalsskoleelev.

Mtp testene du skal gjennom vil jeg anbefale å fokusere treningen på dem, det gjorde jeg og fikk 6 i karakter i alle øvelsene bortsett fra 3000 m. Dvs tok pushups, situps og pullups (jentevarianten ja:) hver morgen og kveld i tiden før opptaket. Til langt over smertegrensen, da det har best virkning og det er jo greit mtp at du ikke har så god tid. Muligens dette ikke er et optimalt opplegg sånn treningsmessing, men funka for meg iallfall.

Når det gjelder 3000 m så kanskje du kan satse på endel interval trening? I tillegg til litt langkjor og så er det vel en fordel å bli godt kjent med å løpe 3000 m..dumt å bli stokk stiv halvveis liksom. Men som sagt, løpinga var ikke helt min greie:)

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fant du du plutselig ut nå at du skulle på opptak?

Det er faktisk litt i seneste laget for deg å komme i god nok form, men det kan gå. Tren pushup, hangups og situps samt løping, ikke noe poeng å trene noe annet når det er så kort tid igjen..

Forøvrig er ikke øvelsene DN over her beskriver for å plage folk. Det er for å se hvordan folk fungerer i grupper, hvordan de samarbeider, hvem som tar ledelsen, hvem som lar lederen lede osv osv. Nytter ikke å sitte i ring og hekle om en skal selektere..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Personlig så er det eneste tipset jeg kan gi deg:

Skal du bli god til noe, så må du gjøre det ;)

Spring 3000m et par ganger i uka bare for å se hvordan du ligger an (må ikke ta deg helt ut). Beste måten å bli fort bedre på er 4x4 intervaller. Når det kommer til styrkekravene så trenger man ikke noe mer enn å bestå, men desto bedre jo høyere du scorer ;) Så gjør som Lillemor her sier, ta sit-ups, push-ups og pull-ups hver dag og du vill øke ganske fort i begynnelsen.

Ellers så er det å ta på seg en sekk å gå seg en tur i skogen, løpe litt med den og ja, som DukeNukem sier, så blir det vannkannebæring mesteparten av opptaket samt en del tømmerstokker som tilfeldigvis ligger ubrukt ved siden av veien :p

Det viktigste av alt er nok din egen mentalitet og motivasjon til å gjennomføre. Ingenting er vanskelig så lenge man virkelig går inn for å gjøre det ;)

Men så skal det også sies at det er et opptak til en BEFALSKOLE hvor dine egenskaper og potensiale som leder som teller mest. Selvsagt så er det en fordel å være i god fysisk form (gir deg mer overskudd og gjør enkelte oppgaver enklere) men man må ikke være toppidrettsutøver heller

Lykke til, vi sees nok ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ukjent666

Husk å trene situps/pullups og pushups på militær måten:)

Push: helt inntil bryst/skulder bredde:) Går mye på triceps,

Pullups, strikte ikke mye beveglese i bein

Situps: 90grader(befal sitter ofte oppå beina dine, bruk f.eks stol og annenhver side(armene SKAL være bak og treffe knærne)! Mange som sliter med situps på denne måten, pga de tar de på en annen måte til vanlig.... PS: Kan ofte være lurt å f.eks løpe 3000m og deretter ta situpsene..

En i rekrutten(ikke opptak) løp 10:18 på 3000m, men klarte bare 9situps pga han var HELT ødelagt(tok situps 10-15min etter 3000m)!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...