Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

"Ei ku som produserer økologisk melk spiser mer rødkløver enn sine medsøstre i konvensjonelle gårdsdrift. Det gir utslag i en annen fettsammensetning og høyere innhold av omega-3-syrer."

http://www.forskning.no/artikler/2012/mars/316920

Enda et slag for økologisk drift, men det stilles spørsmål med hvordan effekt planteøstrogen, som det er mer av i økologisk melk enn i konvensjonell melk, har på mennesker.

"I den økologiske melka har man funnet en mye høyere andel planteøstrogen, som også skyldes rødkløver. Planteøstrogen har en kjemisk oppbygning som ligner menneskelig østrogen, men man er usikker på den helsemessige effekten."

Fortsetter under...

Skrevet

Nå spiste jo kua rødkløver før kraftforet fikk sitt inntok og mennene så ikke ut som damer for 100 år siden heller, så det lille østrogenet tåler vi sikkert bra.

Er imidlertid forsning på soyaprotein som viser at høyt inntak hos menn øker østrogennivået.

Hvis det skulle være noe i dette derimot, så er det vel en fordel å spise kjøtt kun fra okser? :D

Skrevet

Dette er også et godt eksempel på forskning som bekrefter sunt bondevett. Det er velkjent fra gamle tider at den beste smaken på melkeprodukter fikk de fra kyr som hadde vært på sætra. Nyere forskning viser også her at det er kvalitetsforskjell på sætermelk kontra melk fra kyr på innmarkbeite.

Jeg syns dette er veldig spennende, og skjønner ikke helt hvor ikke flere satser på det. Eller det vil si, jeg skjønner jo det: Kortsiktig gevinst smaker bedre enn å investere i fremtidig helse. :/

Skrevet

Det kommer nok mye spennende forskning på dette i årene fremover. Blant annet har Universitetet for Miljø- og Biovitenskap utlyst en stipendiatstilling innenfor temaet "ernæring av høytytende økologiske melkekyr". Jeg har troa på at matvarer og dems kvalitet vil komme mer i fokus ganske så snart :)

  • 2 uker senere...

Annonse

Skrevet
Jeg trodde dem kunne styre fettsammensetningen i ettertid? Med mindre det dannes helt forskjellige fettsyrer, men det høres jo litt snodig ut. :confused:

Må ganske heavy raffineringsprosseser til for å endre forholdet mellom mettet, umettet og flerumettet fett.

Det blir forskjellige fettsyrer i melken avhengig av hva kuen spiser akkurat som at kroppen din har forskjellige fettsyrer avhengig av hva du spiser.

  • 2 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...