Gå til innhold

Benkpress i smithmaskin?


irene2503

Anbefalte innlegg

Lurer på om det går greit å ta benkpress i smithmaskin? Jeg trener alene, og tør derfor ikke ta mye vekter på benkpressen uten noe sikkerhet, men burde vel ha såpass vekter på at man såvidt greier siste rep hvis man skal trene tungt? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

20 minutter siden, irene2503 skrev:

Lurer på om det går greit å ta benkpress i smithmaskin? Jeg trener alene, og tør derfor ikke ta mye vekter på benkpressen uten noe sikkerhet, men burde vel ha såpass vekter på at man såvidt greier siste rep hvis man skal trene tungt? 

Det funker helt ok for å trene i starten. Dog begrenser du deg selv ved at limit factors (muskler du er svake i og som svikter når du kjører vanlig benk) ikke blir en limiting factor når du trener i smith maskin.

Å trene 1-3 repper shy of failure (dvs feiler du på den 10. reppen, kjører du 7-9) er ikke noe problem. Jeg ville anbefalt å starte veldig lett i benkpress, øv teknikk, tkenikk, teknikk. Når den sitter legger du på litt etter litt. Eller tren bryst i maskinpress for å trene brystmusklene litt for å få litt mer styrke, og deretter gå til benken på sikt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

All trening er bedre enn ingen trening. Jeg har dog hørt at de meste av øvelser i Smith-maskin ikke er så gunstig fordi det hindrer (og kanskje avlærer?) korrekt løftebane ettersom du er låst til å løfte helt fast opp og ned. 

Ikke er det heller noen god ide å trene til failure. Det forlenger restitusjonsprosessen mye mer enn om du lar en eller to være i reserve. 

Noen tips som gjør det å trene fribenk mindre skummelt: 

- Bli vant til hvor "terskelen" din er (altså der du ikke klarer  mer) ved å øke vektene sakte, men sikkert. Start med en vekt du er 100% sikker på at du klarer de antall repetisjoner du har satt på alle settene. Øk så med 2.5kg (neste økt) til du begynner å bli usikker. Kjennes den nest siste tung ut gir du deg der. 

- Ikke lås vektene. Det er ingen ideell situasjon å bli liggende med stanga på brystet, men om du ikke låser (og ingen kommer til unnsetning) kan du alltids vippe stanga over på siden og vektene ramler av. 

- Øk antall repetisjoner i settene på bekostning av vekt. Tar du i dag 3x3 med 70kg er det langt mer avskrekkende å ikke få opp de f. eks 40 du tar i 3x10. 

 

Om du løfter såpass rett at det ikke er noe problem å løfte uten låser (at vektene ikke vandrer veldig mye ut til sidene) skal det rimelig mye vekt på stanga før det blir noe problem å hvile den nedpå brystet og vippe av vektene. Den største faren er vel å miste stanga fra utstrakte armer, men gjør du det spørs det om en spot'er hadde rukket å hjelpe uansett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...