Jump to content

steintrollet

Members
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

About steintrollet

 • Rank
  Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er vel også ein del spottere som hjelper til litt for masse iblant på løfta;-)
 2. Er vel berre å spørre dei som jobber på senteret og begrunne kva du skal bruke videoane til.
 3. Først av alt bruk eit benkpresstativ med gode høgdejusteringsmuligheter på. Juster stativet slik at stanga er litt lavere enn lockoutposisjon. Spenn deg opp som normalt. Løft så opp rumpa over benken og gjennomfør avløft. Ved løfting av rumpa vil vinkelen mellom kroppen din og stanga endre seg slik at du bruker mindre krefter på avløftet. I tillegg føler eg at hender når høgre opp slik at stanga lett kan førast ut av stativ utan at skuldrer sklir fram. når stanga er fri plasserer man rumpa godt på benken, spenner seg opp og løfter. Ved racking av vekter på slutt av sett, løfter du rumpa og fører lett stanga på plass. Dette virker for meg og eg trener stort sett øvelsen utan spotter. Bonustips: dersom absolutt ingen er i lokalet, kan det også vere lurt å fjerne låser på stang slik at du lett kan tippe stanga til ei av sidene dersom man feiler.
 4. For min del så utførte eg den øvelsen her barbeint med mål om at kneet skulle nå lengre fram over tå fra treningsøkt til treningsøkt: Øvelsen kjørte eg i alle pauser mellom beinøvelser i tillegg til andre dager i veka også. Trente også knebøy utelukka i sokkelesten for å tvinge meg til å øke leddutslaget på anklane. Håper dette hjelper!
 5. Sleit med det samme før. Problemet mitt var kombinasjonen dårlig ankelmobilitet, for smal beinstilling, trente for lite knebøy generelt. med lange lårbein og kort overkropp så har man den mest uheldige fysikken for knebøy. Man blir fort baktung og kompenserer ved å bøye ryggen voldsomt for å hindre at man faller. Øk ankelmobiliteten enten ved å bygge opp under helen slik du har gjort (dårlig løsning) eller jobb med spesifikke øvelser for dette (fungerer masse bedre). Prøv å kjør knebøy med forskjellige beinstillinger og la kneet vandre framover. Personer med lange lårbein bør kjøre breiere beinstilling enn folk med kortere lårbein. kjør knebøy ofte og jobb med peoblemområda så greier du å kjøre fine knebøy snart;-) Eg personlig kom meg aldri ned i parallell før men no sitter eg så og sei på helane i bunnen av knebøyen med god teknikk:-) håper tipsa hjalp
 6. Skal sjekke ut! Testa elexia i dag. pluss: -Bedre stenger enn nr1 fitness (ingen reine benkpress stenger) og litt bedre benkpressbenker (ingen justeringsmuligheter). -gode justerbare benker -Bra dipsstativ og greie stativ for knebøy. -Gode ryggmaskiner og nedtrekk og roapparat. -god sidehevsmaskin:-D(sjeldent apparat). -cablecrossapparat -ezstang var på plass. -stort utvalg i kettlebells -Kalk var grieitt så lenge man ikkje grisa masse og singlet såg ut til å vere lov. -kort avstand (nær busstopp) -god garderobe -god ventilasjon Minus: -rævva beinpressmaskiner -ingen "normale" pullupsbar med fornuftig avstand mellom knekker i handtak. -manualer utan rett grep (hater "bulegrepet") -lårcurl og legextensionmadkiner med slakke vaiere. -deler av lokalet er utilgjengelig i perioder pga gruppetimer -ingen apparater for leggtrening (kan trenast i den rævva beinpressen) -kjip musikk Crossfitsenteret next då tenker eg men blir vel først til veka:p
 7. Takk for svar. Skal sjekke ut begge plassane iløpet av uka:-) Har hittil kun sjekka ut nummer 1 fitness, men plassen hadde rævva stenger, crappy benker osv. Var ein del maskiner som var bra og ein del søppel. Kardiomaskimer var det plenty av for dei som interesserer seg i slikt. Generelt virka ikkje plassen heilt rett for meg:-/
 8. Kjørte i fjor sommer eit trenings og kostholdsopplegg i regi av Menno Henselmans der eg gjekk ned ca 11 kilo samtidig som eg økte i styrke undervegs så det at man mister masse muskelmasse trenger ikkje nødvendigvis å vere tilfellet. Trente med relativ høg treningsmengde med tyngre vekter men styrt av autoregulering. Slik eg forsto det så var det viktig å gje tydlige signal på diett at man vil bevare muskulatur, og slik kroppen er satt sammen så tilpasser den seg påført stress. Feiger man ut på belastninga gjer man svakere signal om å opprettholde/bygge muskulatur som igjen fører til større muskeltap. Få i deg nødvendig mengde proteiner og fett og juster karbohydrater etter aktivitetsnivå. Mindre på treningsfrie dager og meir på treningsdager. Viktigast av alt, bruk god tid og unngå drastiske svingninger i kaloriinntak samt alt for stor variasjon i matvalg. Mi erfaring var i alle fall at dette sikra best mulig stabil dagsform i som følge av vatn i kropp osv. Etter kvart ser du korleis ulike matvalg slår ut på dagsformen, og du veit kva du bør unngå før photoshoots osv. lykke til;-)
 9. Pullovers med hantler kombinert med stang/hantelroing. Pullovers med frivekter er ikkje optimalt men sikkert bedre enn ingenting. Ellers er pullups og chins knallbra dersom du har stang til dette.
 10. Hei Eg tenker så her. Når man kommer tilbake fra langvarig periode uten trening så er prioritet 1 å komme i gang. Mange er veldig motivert den første perioden men har fort for å eventuelt falle av dersom man går alt for hardt til verks. Man begynner med eit program for å legge på seg muskler og hopper rett i eit diettprogram der formålet er å skrelle vekk fett gjerne på kortast mulig tid. Problemet oppstår når man møter ei hindring etterkvart, når forbedringane avtar. Har man gått ut alt for hardt til å begynne med, så har man muligens ikkje fått på plass dei nødvendige rutinene og vanane som trengs for å komme over problemene som kommer til å oppstå. Det eg prøver å seie er; få inn treningsvaner og deretter fiks kosthold litt etter litt. Kos deg med styrkeøkninger og økt muskelmasse i starten, og endre kostholdet gradvis etterkvart som du ser forbedringer og vipps så er du der du vil vere, eller i alle fall lengre på veg.
 11. Smaker litt rart, men går an å lure inn i anna mat ilag med kjøttdeig osv. Inneholder store megder protein og store mengder mineraler! Ellers så er laks relativt billige proteiner men inneholder også ein del fett;-) Proteinpulver er jo ikkje mat men eit tilskudd som du lett kan blande opp i all slags matretter for å øke proteinnivået. Koteletter var gjenganger for meg på videregåande. Knallbillig og inneholder masse proteiner men også fett. Svinekjøtt er i grunn såpass billig at man kan hamstre opp med det.
 12. Er på jakt etter eit bra treningssenter i Bergen, helst i nærheten av Åsane (men ingen must). Har søkt opp på nettet og finner ein del senter, men nettsidene informerer lite om kva utstyr dei faktisk har på gymma. For å spare litt tid så spør eg heller folket på fitnessbloggen:-) Er på jakt etter eit senter som har dette utstyret: -gode vektstenger og skikkelige skiver. Helst fleire av desse slik at man slepper å vente for lenge dersom dei er opptatt. -powerrack/knebøystativ med gode injusteringsmuligheter -plass til å løfte markløft og lov til å utføre øvelsen -pullup/chins stang helst med mulighet for nøytraltgrep -ez stang -gode manualer med rett grep og med fornuftige vektintervall -justerbare benker og god benkpressbenk -god nedtrekk og romaskin med justeringsmuligheter (fullt bevegelsesområde og greitt vektstack) -mulighet for å bruke kalk -fornuftig åpningstid Gymmet trenger ikkje å ha gruppetimer og slikt fjas for min del. Bonus for tåhev, beinpress, sidehev og cablecross apparat. Kettlebells og dippstasjon er også eit pluss. Også ein klar fordel om det eksisterer eit par seriøse løftere der sånn for motivasjons skyld. Håper det finst folk på forumet her som veit om noke. P.s veit at eg har lagd ein tilsvarande tråd tidligere, men for Askøy området. Skal ikkje flytte dit så spør derfor på nytt for Åsane;-)
 13. Eg og madammen skal flytte fra østlandet til Askøy i Bergen i August/September og må derfor finne eit nytt treningsenter. Helst i nærheten av kleppestø. Er på jakt etter eit senter som har dette utstyret: -gode vektstenger og skikkelige skiver. Helst fleire av desse slik at man slepper å vente for lenge dersom dei er opptatt. -powerrack/knebøystativ med gode injusteringsmuligheter -plass til å løfte markløft og lov til å utføre øvelsen -pullup/chins stang helst med mulighet for nøytraltgrep -ez stang -gode manualer med rett grep og med fornuftige vektintervall -justerbare benker og god benkpressbenk -god nedtrekk og romaskin med justeringsmuligheter -mulighet for å bruke kalk -fornuftig åpningstid Gymmet trenger ikkje å ha gruppetimer og slikt fjas for min del. Bonus for tåhev, beinpress, sidehev og cablecross apparat. Kettlebells og dippstasjon er også eit pluss. Håper det finst folk på forumet her som veit om noke.
 14. Husker at eg fokuserte veldig på å dra slakken ut av stanga før avløft slik som ex antall fitnesstjerner gnåler om. Teres minor virker då som den jobber masse hardere og når man først tester dette ved tyngre vekter så kan det vel vere mulig at denne svikter i og med at den er for lite utvikla. Berre ein tanke. eg or min del trente alt mulig av øvelser etterpå der eg ikkje kjente ubehag. Øvelser der man spenner ryggmuskulaturen var litt meir kinkig men kommer seg etterkvart. eg for min del kjølte ikkje ned muskelen masse i og med at dette kan forhindre imflamasjon, noke som i dette tilfellet er positivt slik eg har forstått det.
 15. Opplevde noke lignande for to tre år sia. Løfta lett markløft 130 kg eller noke sånt og hørte ein lyd som minna om lyden av å rive ein telefonkatalog i to. Glapp så stanga og var sikkert på at det var muskelavriving. Det viste seg å vere ein strekk i teres minor. Greidde knapt å kjøre ryggøvelser i dagane etterpå. Kvilte ein dag eller to og trente så diverse lette ryggøvelser (nedtrekk og kabelroing) med minimal vektbelastning for å sikre sirkulasjon. Bevegelsesområdet var redusert men trente i området der det var minimalt ubehag. Økte så gradvis bevegelsesområdet og vektbelastning og droppa markløft til eg ikkje kjente ubehag meir. Mi erfaring var at eg kom meg betraktelig fortere ved å sikre sirkulasjon og beveglighet enn å kun kvile slik som eg tidligere har gjort ved skader. Håper dette hjalp.
×
×
 • Create New...