Gå til innhold

Anbefalte innlegg

For en mann hvis vedlikeholdsnivå er 2500 kcal per dag betyr dette ((2500 * 0.6) / 4) 375 gram druesukker rett i blodstrømmen per dag om han følger Statlige anbefalinger for makronæringsstoffer. Blodstrømmen der det normalt er 4-5g sukker. Det er skammelig åpenbart ikke sånn det skal være.

Hvorfor skulle de fremste fagmiljøer på ernæring i vesten alle ta feil angående veiledende karbohydratinntak? Er det virkelig så ille med 60% karbohydrater?

Fortsetter under...

Hvorfor skulle de fremste fagmiljøer på ernæring i vesten alle ta feil angående veiledende karbohydratinntak? Er det virkelig så ille med 60% karbohydrater?

Tja, jeg vet ikke jeg. Det er vel først og fremst statlig betalte eksperter som anbefaler den samme fettfobien som vi har levd med siden 1970-tallet, og alle vet at statlige etater skjeldent er best på noen verdens ting. Hva fagmiljøer generelt mener om karbohydratinntak kan jeg ikke uttale meg om, men det har vært mange intelligente og høyt utdannede mennesker som har kjempet mot siden "US Department of Agriculture" av en eller annen fjern grunn var involvert i utarbeidingen av kostrådene i USA i 1980, som ble skrevet basert på enormt mangelfull og til dels forfalsket vitenskap.

Påstår ikke at høyt inntak av karbohydrater er negativt for alle eller at alle karbohydrater er like. Det er dog hinsides all fornuft at folkehelsa skal baseres på anbefalinger om et kosthold basert på kornvarer (en matsort som totalt har eksistert i 10.000 år, og i sin nåværende form [dverghvete] i drøye 60) påsmurt plantefett hvis sammensetning ikke ligner noe en jeger/samler ville funnet i naturen, med fokus på magert kjøtt...

...tross at arten vår har blitt til på en basis av innmat og beinmarg, rødt kjøtt, egg, fisk og skalldyr, antagelig insekter, og det man kunne finne av bær, frukt og annet fordøyelig grøntfòr. I gruppene som lever eller har levd med en eller annen variant av slikt kosthold inn i moderne tid finnes hverken hjerte- og karsykdom, overvekt, tannsykdom eller autoimmune sykdommer, og menneskene som ikke døde av skade eller infeksjon (grunnet manglende tilgang på medisinsk behandling) levde lange liv med god helse.

Forøvrig sliter inuittene som vestlige leger skulle "redde" med mel og sjokolade nå med nøyaktig samme livsstilssykdommer som oss. Det samme gjelder asiater som migrerte til USA det siste århundret. De kommer fra land der det tradisjonelle kostholdet gir lite grobunn for livsstilssykdommer, og så fort de har bodd noen år i USA lider de av akkurat de samme problemene som alle andre "vestlige". Point is: det handler ikke om genetikk heller.

Hadde folkehelsa blitt bedre etter man styrte skuta vekk fra naturlige fettkilder og mot fabrikkraffinerte plantefettprodukter og la tung fokus på kornprodukter hadde dette ikke vært noe problem. Når man likevel ser at helse generelt har blitt dårligere gjevnt over fjøla* er det noe muffins, og logikken i avsnittene over virker slående.

*Ikke la deg lure av folk som påpeker ting som at færre mennesker dør av hjerte- og karsykdom. Dette er utelukkende takket være enorme fremskritt i medisinsk viteskap. Faktum er at langt flere mennesker opplever denne typen sykdom, samtidig som enormt mange flere overlever det.

Edit: skrivefeil type ninjaord som sniker seg inn over alt.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...