Gå til innhold

Foroverbøyd roing


tinii

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Egentlig skal man bare drite i dem og markløfte mer, men om man først skal gjøre dem synes jeg at man skal gjøre en såkalt Pendlay Row.

Youtube er en god måte å lære dem på, i all hovedsak bøyer du deg så ryggen er parallell med gulvet, griper stanga og trekker den opp til øvre del av magemusklene. Stanga skal ligge dødt på gulvet mellom hver rep, og korsryggen skal holdes i spenn. Vekten skal ikke være så tung at du må dra oppover med korsryggen for å flytte den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Poenget med en full stopp på bunnen er at det eliminerer mye av jukset som gjerne blir på en slik øvelse. Om du bare gunner på uten å stoppe løfter du ofte korsryggen mer og mer, for å lette repetisjonene. Alle liker det best, for da blir det lettere å gjennomføre settet. Men så spørs du jo hva du egentlig er ute etter - lette sett eller treningseffekt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 uker senere...

Annonse

Høyere opp mot brystet treffer øvre ryggen din mer, ned mot magen treffer Lats mer.

Selv foretrekker eg alt av ro øvelser hovedsakelig opp mot mellom hals og mellomgulvet, nettopp for å treffe øvreryggen mer.

Tar heller Lats i øvelser som nedtrekk/chins :)

De kan utføres helt strikt, eller med litt bruk av hele kroppen, bare holde brystet opp la skuldrene slippes helt ut i bunn, og trekke skulderbladene helt sammens på toppen. Hold korsryggen nøytral, og unngå å trekke skuldrene opp mot ørene :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Markroing med underhånds grep er min favoritt! Bruk plater med mindre diameter, 15 eller 10 kilos for mer ROM. øvelsen gjøres med noe bevegelse i hofte- og kneledd slik at du får lengre arbeids vei og et lengre strekk - stanga skal trekkes explosivt opp og holdes for et kort øyblikk ved navelen før du senker ned til gulvet og resetter stanga før neste repetisjon…

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...