Gå til innhold

spise borttrente kcal?


Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg har brukt kcal kalkulatoren på nhi.no og ganget med PAL verdi. Kommer da på en verdi på 2450 kcal pr dag. Man kunne også legge inn dersom man trente hardt 4-5 ganger i uka i 30-60 min, men jdg trener kun 3 ganger i uka så la ikke inn denne verdien i kalkulatoren. Hvjs jeg hadde gjort det hadde kcal verdien blitt 3100 ca.

Litt usikker hvilek verdi jeg bør gå etter, og hvor mange kcal jeg burde kutte for å gå ned 0,5-1 kg i uka?

Må jeg spise opp de kaloriene jeg trener bort for at det skal bli riktig?

F.eks daglig behov 2500 kcal- 500 kcal for vektnedgang = 1900. - 500 kcal trening = 1400 kcal. Blir det riktig eller må jeg spise de 500 kcal etterpå?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvor mye kalorier man spiser varierer litt fra person til person, og det er umulig for noen på et forum å vurdere hvor mange kalorier akkurat du skal spise for å gå ned i vekt. Det kommer an på høyde, vekt, alder, kjønn, hvor mye passiv aktivitet man har hver dag (f.eks. sitte og riste med benet), og jobber du som håndverker brenner du naturligvis langt flere kalorier enn om du har en kontorjobb.

Det jeg foreslår er at du veier deg på for eksempel mandag morgen. Deretter logger du maten du spiser hele uken og regner ut antall kalorier. Så veier du deg igjen neste mandag morgen (litt viktig at det er på samme tid hver gang for å unngå tifleldigheter) og justerer kostholdet deretter :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I mitt hode er det vanskelig å måle direkte hvor mye en trening utgjør i kcal, men jeg spiser ca 2000 kcal de dagene jeg trener, kontra rundt 1800 de dagene jeg ikke trener. Jeg er verken nazi på den ene eller andre siden. Jeg har istedenfor å tilpasse meg matlogg latt matloggen tilpasse seg meg, dvs: jeg målte hva jeg normalt spiste først for å se hva dette utgjorde og har etterpå endret macroene/totalen ut fra dette.

Siden jeg ikke vet noe om deg kan jeg ikke si hva som fungerer i ditt tilfelle, men ofte er det bedre med små endringer enn drastiske om det skal vare over tid. Og det er bedre å spise for mye for så å kutte ned enn det er å gå rett i bakken fordi du har kuttet for mye.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...