Siljur Skrevet 29. august 2013 Del Skrevet 29. august 2013 Jeg er så utrolig stolt, for jeg har laget det sunneste brødet jeg noensinne har spist! Det inneholder store mengder omega-3, og holder en mett i evigheter (eller, det gjorde ihvertfall v.1, som var veldig lik). Personlig synes jeg eggebrød er godt, men det kan bli litt eggete til tider, derfor ville jeg prøve å lage en mellomting mellom konvensjonelt grovbrød og eggebrød på smak. Og o hellige jul, det fikk jeg til! Ingredienser, sånn ca. For et lite brød. 1,5 dl chiafrø (et sunt, lite frø, 12 gram inneholder 2,5 g omega-3) 1,5 dl linfrø (også mye omega-3) 1 dl sesamfrø (fint frø, omega-3 omega-3) 6 små-medium egg. Ca 1,5 dl kremfløte. 2-3 ss meierismør eller kokosolje En toppet skje med johannesbrødkjernemel. 1 ts salt og litt stevia (for smakens skyld). 2 teskjeer bakepulver. Sett ovnen på 180 grader, og finn frem blenderen. Blend frøene lenge slik at det blir et slags mel. Man må skyve det ned ifra kantene, og hjelpe til litt. Når dette er gjort heller du melet opp i en bolle, og putter egga i blenderen. Visp de et minutt eller to, deretter ha i de andre ingrediensene(untatt bakepulveret) og vips sammen. Rør deretter bakepulveret inn på et "rolig program".. Hell røra i en bolle, og bruk vips til å røre inn litt og litt av melet. Det skal bli røre typ veldig tykk vaffelrøre. Ha dette i en brødform, og sett i ovnen i ca 45 minutt, voilá! Brødet blir særdeles saftig (pga frøene som binder vann) , det er fast (kan skjære TYNNE skiver) og det er holdbart lenge i kjøleskapet. Det inneholder rundt regnet 20% protein, og 7% karbohydrater. Jeg er helt frelst! Er ikke noe brødmenneske i det hele tatt, men har levd på fem brødskiver med litt laks i dag, og jeg er stappmett. Nå er klokka halv åtte, og siste brødskiva spiste jeg klokka tolv. SYKT.. Noen tips til eventuelle forandringer osv, eller ingredienser som kunne vært verdt å prøve? OhMickey 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23860-mitt-fantastiske-br%C3%B8d-v2/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thombr86 Skrevet 29. august 2013 Del Skrevet 29. august 2013 Lager et lavkarbobrød selv, googla meg frem til denne oppskrifta: http://charlotte1987.blogg.no/1303480140_utrolig_godt_lavkarbo.html Bruker å hive i litt salt, gojibær og tranebær for smak. Blir litt søtt, men schmaker godt! Er heller ikke noe brødmenneske, men "må" ha brød til lunch, så blir 2 små skiver med uhorvelige mengder pålegg på toppen Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23860-mitt-fantastiske-br%C3%B8d-v2/#findComment-844060 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Raptorial Skrevet 29. august 2013 Del Skrevet 29. august 2013 Teller ostesmørbrødet mitt?, Thombr? Brødet ditt hørtes forresten bra ut, Siljur. Vil anbefale deg å sjekke ut bakeboka til Morten Schakenda, hvis du liker å lage brød/rundstykker/bakverk generelt. Den er fantastisk bra. Hugo2, Emiliemo og Thombr86 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23860-mitt-fantastiske-br%C3%B8d-v2/#findComment-844062 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thombr86 Skrevet 29. august 2013 Del Skrevet 29. august 2013 Teller ostesmørbrødet mitt?, Thombr? For mye brød, for lite pålegg (neida, så ganske greit ut) Min lunch, 2 stk av denne. ^^ Er samme overnevnte brød Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23860-mitt-fantastiske-br%C3%B8d-v2/#findComment-844075 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Siljur Skrevet 29. august 2013 Forfatter Del Skrevet 29. august 2013 Eyy, det der er det samme brødet som jeg tok utgangspunkt i, men jeg ville ha noe som var mer skikkelig brød, type grovbrød! Merkelig nok savner jeg det etter tre år uten Her er bilde av herligheten, nomnom dragedama, DenLan og Martbart 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23860-mitt-fantastiske-br%C3%B8d-v2/#findComment-844078 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Raptorial Skrevet 29. august 2013 Del Skrevet 29. august 2013 For mye brød, for lite pålegg (neida, så ganske greit ut) Min lunch, 2 stk av denne. ^^ Er samme overnevnte brød [ATTACH=full]117326[/ATTACH] Ser kanskje ikke sånn ut, men har faktisk omtrent 2 kg fyll oppi den der Forholdsvis heavy brød. Imponerende mye pålegg, forresten. Thombr86 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23860-mitt-fantastiske-br%C3%B8d-v2/#findComment-844102 Del på andre sider Flere delingsvalg…
OhMickey Skrevet 29. august 2013 Del Skrevet 29. august 2013 Nam! så rågodt ut Er jeg nødt til å ha dette johannesbrødkjernemelet? Eller kan det erstattes med noe mer "vanlig"? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23860-mitt-fantastiske-br%C3%B8d-v2/#findComment-844112 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Raptorial Skrevet 29. august 2013 Del Skrevet 29. august 2013 Med tanke på at det er smaksnøytralt, så ville jeg tro det går helt fint uten... Det fungerer vel hovedsaklig for å få skikkelig godt med gluten i brødet. (gluten er bra! Vi vil ha gluten! Nei til intolleransen og diskrimineringen gluten blir utsatt for!) OhMickey 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23860-mitt-fantastiske-br%C3%B8d-v2/#findComment-844118 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thombr86 Skrevet 29. august 2013 Del Skrevet 29. august 2013 Kan vel erstatte med fiberhusk el. tror jeg. Er mye for å binde og holde på vann. OhMickey 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23860-mitt-fantastiske-br%C3%B8d-v2/#findComment-844150 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Siljur Skrevet 30. august 2013 Forfatter Del Skrevet 30. august 2013 Tror nok det er det samme om du bruker fiberhusk eller johannesbrødkjernemel. Jeg brukte sistenevnte (orker ikke å skrive det igjeeeen) for å binde brødet bedre, og få brødet til å holde fasongen eller noe sånt Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23860-mitt-fantastiske-br%C3%B8d-v2/#findComment-844568 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.