Gå til innhold

Tradisjonell squats. Rygg eller lår øvelse?


Rodolfo

Anbefalte innlegg

Dette er en problematikk som har plaget meg en stund, når jeg blir spurt om knebøy på studioet. Jeg har anbefalt denne øvelsen, fordi det er hva jeg har lært av basic: markløft, knebøy, chins, benkpress og militærpress. Men er ettbensknebøy med hantel eller frontknebøy en mer effektiv lårøvelse? Personlig er jeg mer kjørt i låra etter en saftig omgang med frontknebøy enn etter vanlig knebøy. Vekta blir jo ikke den samme, ettersom ryggen koples bort i større grad, men det er jo ikke ryggen jeg vil trene i knebøy, det er låra. Så hva menes i forumet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

For å svare på trådtittelen så er tradisjonell bøy fortsatt en lårøvelse, selv om du må bruke ryggen :) Og det avhenger selvfølgelig av hvordan du får til å ta knebøy, noen må involvere ryggen mer (guilty) i form av å gjøre øvelsen mer hoftedominant.

Han her gjør nok ikke det (17-åring):

Om du får til å ta deg ordentlig ut med frontbøy, og ønsker primært å trene quadriceps så ser jeg ikke noe problem i å kun trene det. Spørs hva målet ditt er :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svarte...gutten var jo rakere i ryggen enn jeg er i frontknebøy. Den mest problematiske forskjellen er vel at jeg har 2 000 meter lange bein føles det ut som. Målet mitt med å bøye knærne er jo primært lårmuskulatur, ettersom jeg kjører ryggen hardt i både chins og mark. Men tittelen i viedoe`n : Chinese weightlifting..om han nå er vektløfter, de kjører jo utallige sett med frontknebøy, i og med at både rykk og støt inneholder den bevegelsen. Blir de kanskje mer råsterke i bena av det, og derfor kan kjøre vanlig knebøy med rakere rygg? Lengre kropp vil jo selvfølgelig gi en annen kurve og bevegelse, men likevel..?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er hovudsakleg snakk om låra på knebøy. Du aktiverer rygg og støttemusklatur her og der, men det er sjølvsagt låra som gjer jobben med å bevege vekta ned og opp.

Folk er forskjellige og teknikken vil bli forskjellig frå person til person, avhengig av proporsjonar. Enkelte (som han i videoen over her), har ein kropp som er svært godt egna for knebøy.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...