J3nsen Skrevet 24. juli 2013 Skrevet 24. juli 2013 Pleier å lage en shake med whey, peanutsmør, havregryn og melk, men sliter med at havregrynen klumper seg igjen på bunnen. Har dette noe med typen havregryn? Bruker Bjørn Lettkokte Siter
Tonje_86 Skrevet 24. juli 2013 Skrevet 24. juli 2013 Går det an å blende havregrynen for seg selv først slik at den blir finkuttet? Jonas O 1 Siter
Jonas O Skrevet 24. juli 2013 Skrevet 24. juli 2013 Bruker selv Bjørn Store Glutenfrie. Resultatet er supert, da det blandes i til slutt (med bær og pulver)! Kan jo ha med både blendern og blandingen din å gjøre, så vanskelig å si. Siter
DaddyCool Skrevet 24. juli 2013 Skrevet 24. juli 2013 Jeg har ikke hatt noe problem med å blende havregryna inn. Du kan eventuelt tilsette de litt senere i prosessen og se om det hjelper. Ellers er havremel som flere nevner lenger oppe, veldig lettblandelig Siter
J3nsen Skrevet 24. juli 2013 Forfatter Skrevet 24. juli 2013 Virker bare veldig spessielt å adde mel i en shake Siter
Jane Skrevet 24. juli 2013 Skrevet 24. juli 2013 Virker bare veldig spessielt å adde mel i en shake Havregryna blir til havremel uansett. Men ha i havregryn til slutt ikke først Siter
Tiwas Skrevet 24. juli 2013 Skrevet 24. juli 2013 Ikke kjøp havremel - bare kjør grynene først for å lage pulver av det. Havremel er ikke spesielt dyrt, men har ikke sett glutenfri variant av det, og så er det ingen vits i å ha to poser stående fremme når man strengt tatt bare trenger èn Siter
Gjest noen123 Skrevet 25. juli 2013 Skrevet 25. juli 2013 Ikke kjøp havremel - bare kjør grynene først for å lage pulver av det. Havremel er ikke spesielt dyrt, men har ikke sett glutenfri variant av det, og så er det ingen vits i å ha to poser stående fremme når man strengt tatt bare trenger èn Men når trådstarter tydeligvis ikke har glutenallergi ettersom han allerede bruker vanlige havregryn, hvorfor skal han da trenge glutenfritt havremel? Havren er vel også i utgangspunktet glutenfri, selv om det kan ligge igjen spor etter behandlingsprosessen. Ser forøvrig poenget med en VS to poser. Siter
Tiwas Skrevet 25. juli 2013 Skrevet 25. juli 2013 Men når trådstarter tydeligvis ikke har glutenallergi ettersom han allerede bruker vanlige havregryn, hvorfor skal han da trenge glutenfritt havremel? Havren er vel også i utgangspunktet glutenfri, selv om det kan ligge igjen spor etter behandlingsprosessen. Ser forøvrig poenget med en VS to poser. Rett og slett fordi de fleste av oss neppe har problemer med å redusere gluten i kosten selv om vi kanskje ikke har veldig store *synlige* problemer med det. Som du selv sier er havregryn i seg selv glutenfritt, så i motsetning til veldig mye annet som selges som glutenfritt trenger man ikke engang å måtte fire på smak eller konsistens. Hvorfor ikke da bare betale noen få kroner ekstra og få et produkt som ikke har blitt kontaminert gjennom prosessene det har vært utsatt for? Men klart - om man har et helt klart behov for å *ikke* spise glutenfritt, så for all del. Siter
Gjest noen123 Skrevet 25. juli 2013 Skrevet 25. juli 2013 Hva er det som gjør at gluten burde kuttes hos de som ikke merker noe av dette da? (Nå spør jeg, jeg diskuterer ikke ) Siter
Tiwas Skrevet 25. juli 2013 Skrevet 25. juli 2013 Hva er det som gjør at gluten burde kuttes hos de som ikke merker noe av dette da? (Nå spør jeg, jeg diskuterer ikke ) Det er mye diskusjoner rundt hvorvidt det i det hele tatt er sunt selv for oss uten cøliaki. Derfor behandler jeg det som soya, som det også er mye kontrovers rundt - finnes det er fullgodt alternativ uten, så velger jeg det. Om ikke, så spiser jeg det jeg får. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.