Therese_J Skrevet 10. juli 2013 Skrevet 10. juli 2013 Vad händer om du äter 5 800 kalorier LCHF-kost varje dag? | Kostdoktorn Hva sier folket? Er ting så enkelt som at "en kalori er en kalori", eller vil de ulike næringsstoffene påvirke hormonbalansen din ulikt, og derfor virke inn på fettlagringen din? DISKUTÉR I VEI! Siter
4321yawaworht Skrevet 10. juli 2013 Skrevet 10. juli 2013 Å meiner du sjøl a? Jeg tror ulike makronæringsstoffer påvirker ulikt, men neppe i så stor grad at det vil influere resultatene slik. Siter
qqq Skrevet 10. juli 2013 Skrevet 10. juli 2013 Så en eller annen bbc dokumentar hvor de satt en gruppe mennesker på relativt høyt kalorioverskudd hvor noen la på seg mye fett og andre nesten ikke, maten bestod av omtrent det samme om jeg ikke husker feil. Litt mer om karbs fra layne: Siter
Therese_J Skrevet 10. juli 2013 Forfatter Skrevet 10. juli 2013 Jeg mener det har mye å si. Kcal fra fett vil ikke trigge insulinproduksjonen i samme grad som kcal fra fordøyelige karbohydrater. Siden insulin er et fettlagrende hormon er det derfor logisk (i mitt hode) at kcal fra fett er mindre fetende enn kcal fra fordøyelige karbohydrater. Men jeg skulle gjerne visst hva folk med utdannelse innen humanernæring tenker om saken? Siter
steele Skrevet 10. juli 2013 Skrevet 10. juli 2013 Det står jo ganske enkelt forklart i posten. Jeg har selv problemer med å få i meg "for mye" LCHF-kost. Da jeg blir stappmett lenge før grensa. Siden maten bruker uhorvelig lang tid gjennom systemet, tar det en god stund før jeg blir sulten igjen også! Før fitnesskonkurransene i fjor høst, fulgte jeg LCHF prinsippene. Jeg kuttet forsiktig i kcaloriene før konkurransen i Trondheim. Gikk vel ned ca 15kg på 3mnd. Uken mellom Trondheim open og NM, i Oslo, spiste jeg 500kcal mer enn uken før. Likevel gikk jeg ned 2kg ytterligere. Så nei, en kalori er ikke en kalori! Bro 1 Siter
Bro Skrevet 10. juli 2013 Skrevet 10. juli 2013 Oh dette er et vanskelig tema. Men Layne, "check him out" på youtube;) Godt å høre at flere mener at en kalori er ikke en kalori! Siter
Vegard L Skrevet 10. juli 2013 Skrevet 10. juli 2013 Ulike næringsstoffer vil ha ulik effekt på kroppen, både hormonelt og fysiologisk. Energibalansen overstyres ikke, men inntak og forbruk er ikke uavhengige av hverandre og begge vil påvirkes i ulik grad av hva vi spiser. Grunnen til at man går raskt ned i vekt i begynnelsen ved å kutte karbohydrater er at glykogenlagrene tømmes, og da forsvinner en del væske. Hovedgrunnen til at karbohydratrestriksjon er effektivt for vekttap i lengden er at de fleste spiser mindre kalorier på et slikt kosthold. 4321yawaworht og Kirill W. 2 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.