Lena Ludvigsen Skrevet 22. mai 2013 Del Skrevet 22. mai 2013 Nå er saken slik at jeg skal opp i vekt, og i den sammenheng lurte jeg på - uten å tenke noe på kalorier, hva er sunnest og best for kroppen av de fettreduserte/mindre sukker-variantene av matvarer og de vanlige utgavene? Skjønner jo at det ikke er noe vits i å spise magert når man skal opp i vekt ang kaloriene, men hvis man heller spiser dobbel mengde av det magre - vil det være bedre for helsa? Slik som for eksempel karbonadedeig og kjøttdeig, kjøttdeigen vil vel inneholde mer usunt fett enn karbonadedeigen, samtidig som karbonadedeigen rommer mer proteiner? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/21390-vanlige-vs-magre-produkter/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Indiska Skrevet 22. mai 2013 Del Skrevet 22. mai 2013 Mettet fett er ikke usunt. Spis kjøttdeig og bacon og vanlig ost så mye du vil Lena Ludvigsen 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/21390-vanlige-vs-magre-produkter/#findComment-776825 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jallajalla Skrevet 22. mai 2013 Del Skrevet 22. mai 2013 Nå er saken slik at jeg skal opp i vekt, og i den sammenheng lurte jeg på - uten å tenke noe på kalorier, hva er sunnest og best for kroppen av de fettreduserte/mindre sukker-variantene av matvarer og de vanlige utgavene? Skjønner jo at det ikke er noe vits i å spise magert når man skal opp i vekt ang kaloriene, men hvis man heller spiser dobbel mengde av det magre - vil det være bedre for helsa? Slik som for eksempel karbonadedeig og kjøttdeig, kjøttdeigen vil vel inneholde mer usunt fett enn karbonadedeigen, samtidig som karbonadedeigen rommer mer proteiner? Mindre sukker kan man gjerne gå for, da man vel ikke anbefaler at mer enn 10% av kaloriinntaket bør komme her i fra (noe som av 2000 kcal tilsvarer 200 kcal - 50 g). Dette tilsvarer feks. bare 4 dl cola eller liknende. Når kommer til kjøttprodukter er det litt hipp som happ. Fett er bra når man skal gå opp i vekt da det inneholder mye energi (grunn: stor oksidasjonsevne). Mettede fettsyrer inneholder noe mer energi enn umettede, men ikke nevneverdig. Det er vel i det senere blitt tilbakevist en så stor sammenheng mellom inntak av mettet fett og hjerte/karsykdommer som man før skulle ha det til, men jeg vet ikke hvordan jeg finner frem til disse studiene stokkeland ? Videre bør ikke proteininntaket være alt for høyt da man skal opp i vekt, da dette koster en del energi å fordøye (ca 30% av kaloriinntaket). 2 gram pr kg per dag er vel gjerne satt som en maksgrense Ut i fra dette er det bare å prøve seg frem - du merker jo fort om du er på vei riktig retning eller ikke wheysted 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/21390-vanlige-vs-magre-produkter/#findComment-776854 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lena Ludvigsen Skrevet 22. mai 2013 Forfatter Del Skrevet 22. mai 2013 Takk for svar:) Tenkte jo å få plass til så mye protein som mulig, og at mindre fett = mer kjøtt = mer protein! Står så mye rart om mettet fett og hjerte/karsykdommer, livsstilsykdommer - den ene dagen er mettet fett sunt, den andre dagen er det usunt.. Ikke lett å gi seg ut på! Tenkte kanskje det var lurt å velge renskåret kjøtt for mest mulig proteininnhold og heller supplementere med fettkilder som sunne oljer, avokado og fet fisk etc, og heller kjøre høyt på karbohydratene for vektøkning? Haha, kan hende jeg er på jordet, men tusen takk for gode svar iallefall:D Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/21390-vanlige-vs-magre-produkter/#findComment-776878 Del på andre sider Flere delingsvalg…
wombat Skrevet 22. mai 2013 Del Skrevet 22. mai 2013 For noen år siden var tomater kreftfremkallende også... Man kan ikke høre på alt. Dur på med det som smaker best og frister mest du Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/21390-vanlige-vs-magre-produkter/#findComment-777208 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Danisan Skrevet 22. mai 2013 Del Skrevet 22. mai 2013 Det er vel i det senere blitt tilbakevist en så stor sammenheng mellom inntak av mettet fett og hjerte/karsykdommer som man før skulle ha det til, men jeg vet ikke hvordan jeg finner frem til disse studiene stokkeland ? Videre bør ikke proteininntaket være alt for høyt da man skal opp i vekt, da dette koster en del energi å fordøye (ca 30% av kaloriinntaket). Saturated fat and cardiovascular disease: the disc... [Nutrition. 2012] - PubMed - NCBI Dietary intake of saturated fat by food sourc... [Am J Clin Nutr. 2012] - PubMed - NCBI Meta-analysis of prospective cohort studies e... [Am J Clin Nutr. 2010] - PubMed - NCBI For øvrig er det også myse som har den høyeste TEF ( termisk effekt av føde) fra de respektive proteinene. Protein choices targeting thermogenesis and m... [Am J Clin Nutr. 2011] - PubMed - NCBI jallajalla 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/21390-vanlige-vs-magre-produkter/#findComment-777223 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eivind Eliasson Skrevet 23. mai 2013 Del Skrevet 23. mai 2013 Jeg mener matvarer som mager kesam, mager cottage cheese osv kan være gode valg for de som vil ha høyest mulig proteinandel og f.eks kjører kalorirestriksjon. Selv er jeg ikke redd for rømme, fløte, creme fraise osv, men varierer det med andre fettkilder som f.eks linfrøolje, selolje, kaldpressa olivenolje osv for å få god variasjon i fordeling mellom fettsyrene samt at smaken på maten teller Magrere produkter hvor fett er erstattet med karbohydrater har jeg derimot lite til overs for, ift hjerte- og karsykdom viser det å bytte ut metta fett med karbohydrater ingen reduksjon i risiko. Når det gjelder metta fett begynner vi å få et klarere bilde grunnet epigenetics, noen ser ut til å få helsefordeler av økt inntak, noe får nøytrale effekter, mens noen kan få negative effekter (f.eks kraftig økning i LDL, selv om partiklene gjerne blir mindre så vil det totale antallet små partikler som regel øke en god del). Det samme gjelder omega 3 og omega 6. Det finnes i tillegg en haug ulike typer fettsyrer, av de mettede finnes som regel 9 varianter i større eller mindre grad i all mat vi inntar, noen har positive helseegenskaper (smørsyre), noen nøytrale (stearinsyre), mens andre kan ha uheldige helseeffekter for enkelte (myristinsyre). Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/21390-vanlige-vs-magre-produkter/#findComment-777355 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.