Gå til innhold

Basemannen


Rodolfo

Anbefalte innlegg

Jeg er Basemannen. Den eneste på vårt senter. Idag kom det en dame tilbake, som ikke hadde vært på senteret siden ifjor sommer. Et gisp, og et næææhh, "hva er det du har gjort da????" Ja, hva hadde jeg gjort?

Jeg var et hardt angrepet tilfelle av kukerundtsyndromet. Baseøvelser var for nybegynnere, ikke for "viderekommende" som meg. Nei, jeg smålo overbærende av de gamle gutta som kjørte bøy og mark, og forberedte meg som oftest til et nytt sett av The absolute iso power-hyperstrengthcurl for amazing biceps...Helt til jeg dro til en marløft på 60 kilo (med stanga) og ødela ryggen i 3 mnd. Whatthefuck??? Jeg trente jo...mange øvelser og sånn. Nettopp. Jeg var en djevel på The absolute iso-power of everything. Og hadde null styrke og svært lite muskler. Hva gjorde jeg galt? Jeg ville jo være stor og sterk. Så jeg tok en PT utdanning. Jeg leste mye mer enn utdannelsen skulle tilsi. Ernæring, fysiologi, starting strength osv osv osv. Og skjønte at aha,...jeg er en kronidiot. Så jeg ble Basemannen. Mitt program består nå av Bøy, Mark, Benk, Chins /Hang ups og Militærpress. Deretter legger jeg på eventuelle øvelser der jeg ikke får nok utvikling.

Og DET var grunnen til at damen idag sperret opp øynene. Kukerundtsyndromet er byttet ut med tunge, tekniske riktige løft. Musklene vokser, og styrken begynner å komme nå. Jeg ødela ryggen med 60 kg i mark. Idag trener jeg 4 x 4 på 125 kg. Målet er en rep på 150 den 9.6 i år. Bursdagen min. Jeg skal ta 150 i bøy før 31.12 i år, og 200 kg i løpet av 2014. Igår kjørte jeg 3 dype på 120 kg. Jeg slet med 105 for en mnd siden. Så det går raskt nå. Fordi jeg er Basemannen. Men jeg også veileder. Så jeg suger tak ialle jeg får tak i og hiver dem ned i frivekts avdelingen. Damen med prolaps og vondt i ryggen? Markløft er svaret sa jeg. 40 dager senere løftet hun 75 kg og var fri for smerter. Mannen med knust rygg og stålplater fra L2 til L5 og vonde hele tiden? Markløft og bøy. 7 uker senere er smertene uvesentlige.

Baseøvelser gjør kroppen sterk, og du blir sterk i øvelser som er nyttige og kan overføres til dagliglivet. Derfor er jeg Basemannen, og vil si til alle: Det er aldri for sent. Jeg blir nemlig 44 år i juni.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...