Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg skal lage sjokolademousse med sukrinmelis. Oppskriften sier 200 g vanlig melis, hvor mye sukrinmelis skal jeg da bruke? Har ikke vekt, men 1 dl sukrinmelis veier visstnok 70 gram.

Lurer bare på om måleenhetene er det samme eller om f.eks sukrinmelis smaker mer enn vanlig melis? Skal ha kokesjokolade og kremfløte + egg i moussen også, håper på at sukrinmelisen ikke gir en kald ettersmak fordi den blander seg med sjokoladen

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/20771-sukrinmelis-i-bakst/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Sukrin er ikke fullt så søtt som sukker (ca 70%), men har ikke prøvd å lagd mousse med sukrin selv så vet ikke om du bør gå opp eller ned i mengde. Men har dårlig erfaring med å bruke sukrin i bakst som utgjør så mye sukker. Blir veldig kald smak. Du kan prøve å bruke litt honning i oppskriften da det skal ganske lite honning til for å utjevne den kalde sukrinsmaken.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/20771-sukrinmelis-i-bakst/#findComment-758907
Del på andre sider

Skal lage 12 posjoner, dvs. trenger 200 g melis.

Har omtrent 150 g sukrinmelis igjen, tror du det går an å smelte noen natreen-tabletter å blande oppi? Har brukt smeltede natreen-tabletter i bakst før og det funka. Vet jeg burde kjøpe natreen strø eller dråper isåfall, men er natreen tabletter vi har tilgjengelig og jeg er fattig

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/20771-sukrinmelis-i-bakst/#findComment-759868
Del på andre sider

Som Oddis så har jeg dårlige erfaringer med mengder av sukrin i bakst, så jeg tar alltid mindre mengde enn man egentlig skal ha i sukker. Eventuelt fungerer det også bra å kun bytte ut endel av sukkeret med sukrin, men likevel slenge oppi litt sukker. Eller honning, som Oddis sier. Den kalde smaken ødelegger mye, spesielt om det ikke er noe man er vant til. Folk som aldri spiser sukrin vil legge mer merke til det enn noen som spiser mye sukrin, noe det er lurt å ha i bakhodet når man sunnifiserer diverse oppskrifter som også skal serveres til andre.

Er du fattig? Bare hiv oppi litt sukker, er ikke verdens undergang. :)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/20771-sukrinmelis-i-bakst/#findComment-764139
Del på andre sider

Hvordan ble smaken? :) Tenkte å lage pavlova med sukrinmelis / altså eggehvitter + sukrinmelis + eddik, tror du den kalde smaken kommer godt fram? Hadde håpet å få laget en kake som de andre (som ikke spiser sukrin til vanlig) ikke smaker forskjell på fra vanlig.. Går det eventuelt ann å bytte ut halvparten av sukkeret/melisen med sukrin, vil fortsatt den kalde smaken være tilstedet? (om noen vet:D)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/20771-sukrinmelis-i-bakst/#findComment-771056
Del på andre sider

Annonse

Hvordan ble smaken? :) Tenkte å lage pavlova med sukrinmelis / altså eggehvitter + sukrinmelis + eddik, tror du den kalde smaken kommer godt fram? Hadde håpet å få laget en kake som de andre (som ikke spiser sukrin til vanlig) ikke smaker forskjell på fra vanlig.. Går det eventuelt ann å bytte ut halvparten av sukkeret/melisen med sukrin, vil fortsatt den kalde smaken være tilstedet? (om noen vet:D)

Synes det ble veldig bra smak. I oppskriften sto det 200 g melis. Jeg tok 140 g sukrinmelis og 6 smeltede natreen-tabletter (bare smelter de i bittebittebittelitt kokende vann). Ingen av gjestene merket det og fikk masse skryt :) Ble ikke noen kald smak, men så er jo sjokolademousse også laget av masse mørk sjokolade som er tilsatt en del sukker.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/20771-sukrinmelis-i-bakst/#findComment-771193
Del på andre sider

Synes det ble veldig bra smak. I oppskriften sto det 200 g melis. Jeg tok 140 g sukrinmelis og 6 smeltede natreen-tabletter (bare smelter de i bittebittebittelitt kokende vann). Ingen av gjestene merket det og fikk masse skryt :) Ble ikke noen kald smak, men så er jo sjokolademousse også laget av masse mørk sjokolade som er tilsatt en del sukker.

Takk for svar:-D Da prøver jeg! men tror jeg bare bytter ut halvparten av vanlig melis med sukrinmelis - så jeg er sikker på at den blir ordentlig i konstistensen osv i.ft vanlig:D

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/20771-sukrinmelis-i-bakst/#findComment-771584
Del på andre sider

Takk for svar:-D Da prøver jeg! men tror jeg bare bytter ut halvparten av vanlig melis med sukrinmelis - så jeg er sikker på at den blir ordentlig i konstistensen osv i.ft vanlig:D

Ja, det kan nok være lurt :) Spesielt når du får gjester. Bra at du ikke er så nazi på det uansett!

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/20771-sukrinmelis-i-bakst/#findComment-771587
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...