Gå til innhold

PSMF eller ikke?


Anbefalte innlegg

Jeg har lest litt om denne dietten, og tror at den kanskje kan være med på å øke motivasjonen min litt. Men jeg blir også usikker etter å ha lest at så mange blir frarådet å sette i gang med den.

Jeg er 164 høy, og sist jeg sto på vekta viste den 82,4 kg. Nå har jeg ikke peiling på fettprosenten min, men jeg vet at det dessverre er mer fett enn muskler som utgjør det høye tallet. Spørsmålet mitt er enkelt og greit om dere med litt mer peiling enn meg tenker at jeg kan teste dietten?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg har lest litt om denne dietten, og tror at den kanskje kan være med på å øke motivasjonen min litt. Men jeg blir også usikker etter å ha lest at så mange blir frarådet å sette i gang med den.

Jeg er 164 høy, og sist jeg sto på vekta viste den 82,4 kg. Nå har jeg ikke peiling på fettprosenten min, men jeg vet at det dessverre er mer fett enn muskler som utgjør det høye tallet. Spørsmålet mitt er enkelt og greit om dere med litt mer peiling enn meg tenker at jeg kan teste dietten?

Trener du mye?

Hvordan ser en typisk dag for deg ut, da med tanke på mat?

Har du det travelt med å gå ned i vekt? PSMF er en ekstremdiett egnet for syklig overvektige.

Jeg vil ikke anbefale PSMF med mindre du får oppfølging av fagpersonel. Det er heller ikke en diett man trives med, jeg vet i allefall ikke om noen som har kost seg med denne dietten. Jeg mener det er viktig at man skal trives med en diett eller et spisesett.

Dersom du ikke har det travelt med å gå ned i vekt for en spesiell anledning vil jeg heller anbefale andre dietter. Jeg er stor tilhenger av biorytmedietten. Noen velger å kalle det en diett, men jeg vil heller kalle det en livsstil.

Biorytme dietten | MyRevolution

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg prøver å få til 2-3 ganger i uka med trening, men med en mann som jobber mye og en 2åring i hus er det ikke alltid det går.

Frokost:

3 knekkebrød med mager skinkeost, masse paprika, crispsalat, ruccola og litt bacon

Ett glass juice

Lunch:

Grovbrød med skinke og eggerøre av 2 egg eller samme som til frokost

Ett glass vann med sitron

Mellommåltid:

1 skyr og evt. eple eller en neve druer

Middag:

En kyllingfilet/laks/svinefilet/indrefilet av storfe/ca 150g karbonadedeig med masse grønnsaker/salat og ris/stekt potet/fullkornspasta til.

Kveldsmat spises sjelden, men de gangene jeg gjør det er det somregel mager vaniljekesam med masse bær og litt valnøtter.

Jeg har det vel strengt tatt ikke så travelt med å gå ned i vekt, men jeg har det travelt med å bli mer fornøyd med kroppen min, og syns det går alt for sakte, så motivasjonen forsvinner liksom litt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ok, takk for svar! :)

Vil bare understreke at du bør ha kontakt med fagpersonel eller få noen til å sette opp en diett hvis du ikke har lest deg skikkelig opp på denne dietten. Det er kjempe viktig (y) ( sier ikke at du ikke vet hva denne dietten går ut på ) Vil bare være sikker på at du får det beste resultatet , samt beholder en sunn og god helse etterpå med varig vekttap

Lykke til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest nobro

PSMF er en diett som gir resultater. Det høres ut som du kan være i målgruppen. Les deg godt opp på forhånd og gi det et forsøk. Det er ikke verre enn å avslutte dietten om det skulle oppstå komplikasjoner og/eller ubehag - selv om jeg tviler på at du kommer til å oppleve det.

Lykke til:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så forresten nå at du har en 2-åring i hus, og vil derfor dele min erfaring fra denne dietten, jeg hadde ganske likt utgangspunkt som deg, men jeg har ingen barn. Da jeg lå på ca 900 kcal per dag, så hadde jeg ganske lite energi etterhvert. Det gikk bra første par dagene, men etter dag tre-fire så var energinivået lavere. Det verste for min del var at jeg fikk kort lunte, og jeg og kjæresten (som også gikk på PSMF) småkrangla hele tida, så vi fant ut at vi skulle stoppe med dietten etter en uke.

Siden du er overvektig per definisjon, så gjør det ikke noe om du prøver, MEN ikke la det gå ut over familien, og ser du at du ikke har energi til å ta vare på 2-åringen med alt det en 2-åring krever så slutter du med dietten og går over til et mer moderat underskudd. Kiloene vil likevel gå nedover, bare litt saktere. Familie må gå over diett :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vel i grunn ganske individuelt hvordan man opplever en sånn diett:) Jeg fungerte ganske greit, og jeg jobba nå i barnehage uten at det var noe problem :) Ikke hadde jeg kort lunte heller :p Jeg hadde andre bivirkninger:LOL: Men det var den første perioden.. Etter å ha gått lenge på det så ble jeg bare lei og giddaløs tilslutt. Jeg var vel totalt sett på PSMF rundt 70-80 dager eller noe.. (Men jeg var en del tyngre enn deg da... Så det også har nok en del å si for hvordan man reagerer:))

Hadde jeg hatt ork (psykisk) så hadde jeg nok bare slanka meg på PSMF litt til, men det vanskeligste er jo faktisk og stabilisere seg og ha måtehold etter en lang diett synes jeg :p Men tror ikke egentlig jeg ville anbefalt dietten til noen andre, uavhengig av vekt med mindre det stod om liv og død :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Jeg anbefaler PSMF i kortere perioder! Jeg hadde et par ekstra kilo på kroppen, men etter 5 av 6 uker på dietten er jeg virkelig super fornøyd. Det satte virkelig i gang motivasjonen min, og har inspirert meg til å fortsette å jobbe hardt for å nå målet mitt :-) Men jeg har fulgt denne dietten med hjelp fra en personlig trener og kostholdsrådgiver. De to første ukene er litt tøffe, men etter de to ukene var energien på topp. Og jeg skal straks ha 4 eksamener i statistikk og økonomi, noe jeg ikke har hatt noe problem å lese til, selv om jeg er på diett :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg må innrømme at jeg ser ikke helt hvorfor PSMF-dietten får så mye tyn. Problemet med PSMF slik jeg ser det er at den skaper ikke gode holdninger i forhold til videre slanking. PSMF er jo på alle måter noe midlertidig og hvor godt man blir rustet for hverdagen etter man er ferdig med PSMF kan diskuteres. Jeg har brukt PSMF mye og har nesten aldri hatt noen som helst problemer med å følge dietten, heller tvert om– jeg syntes slanking ble for lett og følte ikke at jeg gjorde meg fortjent til resultatene jeg fikk. Igjen, dette er det jeg ikke liker med PSMF.

Greiene med at PSMF er så utrolig farlig ser jeg ikke helt og kjenner ikke til noen som har hatt problemer med dietten. Man spiser kanskje rundt 1000kcal daglig, som jo selvfølgelig er lite, men da eliminerer man også all form for kardio, så alt i alt tror jeg mange har større kaloriunderskudd med vanlige dietter enn man får med PSMF, pga mange trener alt for mye på lite kalorier. På PSMF får man i det minste i seg mye protein, omega 3 og masse grønnsaker samtidig som aktivitet blir veldig begrenset.

Jeg har hele tiden fulgt PSMF-dietten slik den er i "the rapid fatloss handbook" og mener at om man følger dietten til punkt og prikke så er den trygg. På slutten av dietten spiste jeg ca 1700 kcal daglig og hadde oppkarbing hver tredje dag (tror det var det, men gidder ikke sjekke det opp). Jeg hadde også diett-avbrekk ganske ofte, slik det er beskrevet i boka. Gjennomsnittlig lå jeg nok på rundt 2000kcal per dag på slutten.

Jeg er helt enig i at PSMF ofte tiltrekke seg folk som hadde hatt godt av å slanke seg på en "normal" måte. Det å i det hele tatt ha et veldig hastverk når man skal ned i vekt er en uting, mener jeg. Det virker som mange tror at PSMF er en diett, uansett hvor mye "ekstra" man har. PSMF når man har 40kg for mye er en heeeeelt annen diett enn når man har 5kg for mye!

Min mening;

PSMF når man følger opplegget 100% er trygt, men unødvendig da det er bedre å få et mer fornuftig kosthold siden man uansett må få det etter man er ferdig med PSMF.

"PSMF" med sine egne regler for trening og oppkarbing, spisedag osv er helt idiotisk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om jeg skulle anbefalt noen som trener noe som ligner på PSMF så ville det vært å holdt kaloriinntaket på treningsfri dager i nærheten av psmf-nivå (med fokus på mye protein, omega 3 og grønnsaker), aldri mer enn en lavkalori-dag i strekk, og ligget på vedlikehold/litt over på treningsdager, alt etter hvor høy fettprosenten er.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...