TineK Skrevet 31. mars 2013 Del Skrevet 31. mars 2013 ...så tok jeg også et annet viktig valg (for meg selv iallfall.) Jeg har en god stund slitt med å spise kjøtt, men ikke tatt selve steget med å bli vegetar. Jeg er da vegetar, ikke veganer. Så jeg kan spise melkeprodukter, egg osv. Men ikke kjøtt. Enn så lenge spiser jeg derimot fisk. Jeg poster kanskje dette under feil sted, men her har jeg fått SÅ mange hyggelige svar før :-) Så lurte på om dere kan tipse meg om sunne, proteinrike kilder for meg som skal ned i vekt OG unngå kjøtt??? :-) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19405-i-forbindelse-med-at-jeg-skal-ned-i-vekt/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lena Ludvigsen Skrevet 31. mars 2013 Del Skrevet 31. mars 2013 Skummet melk, egg, kesam, cottage cheese, skyr, spinat og brokkoli inneholder vel en del protein tror jeg, soya, bønner, generelt belgfrukter, quinoa..Om det kun er for vektnedgangens skyld du har sluttet å spise kjøtt kunne du jo rett å slett holdt deg til kylling og karbonadedeig, det har masse proteiner og lite fett og kalorier. Ellers er det mye viktig næring i fisk, men regner med du ikke spiser det heller? TineK 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19405-i-forbindelse-med-at-jeg-skal-ned-i-vekt/#findComment-720820 Del på andre sider Flere delingsvalg…
IdaEriksen Skrevet 31. mars 2013 Del Skrevet 31. mars 2013 Siden du spiser fisk, så har du jo kjempeflotte kilder i tunfisk, torsk, laks, skalldyr osv! Ellers listet Lena opp en del fine kilder også! TineK og OhMickey 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19405-i-forbindelse-med-at-jeg-skal-ned-i-vekt/#findComment-720822 Del på andre sider Flere delingsvalg…
TineK Skrevet 31. mars 2013 Forfatter Del Skrevet 31. mars 2013 Nei slutter spise kjøtt av andre grunner enn vektnedgangen.. Syns det er ekkelt og sliter med å spise det... Da fant jeg ut at da kan jeg like godt la være. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19405-i-forbindelse-med-at-jeg-skal-ned-i-vekt/#findComment-721255 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lena Ludvigsen Skrevet 31. mars 2013 Del Skrevet 31. mars 2013 Jaja, like greit, kjøtt er ikke for alle:) Jeg selv spiser i grunn nesten bare kylling if.t kjøtt, har aldri likt annet type spesielt godt Så lenge du får i deg næringsstoffene fra fisk, egg, grønnsaker og melk ser jeg ikke noe problem i å kutte ut kjøttet! Lykke til:) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19405-i-forbindelse-med-at-jeg-skal-ned-i-vekt/#findComment-721275 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Afterall Skrevet 31. mars 2013 Del Skrevet 31. mars 2013 Hei! Både brokkoli og spinat inneholder proteiner, men med 3,2% og 2,6% vil jeg ikke påstå de er viktige veganske proteinkilder. Kikerter (21-22%), røde bønner (22%), linser (25%), tempeh (18,5%) havregryn (11,4%) er derimot vel så bra som karbonadedeig (17%), kjøttdeig (16-18%), svinekjøttdeig (19%), kyllingkjøttdeig (17,5-19%) og slikt. For å ikke nevne nøtter, solsikkekjerner, og linfrø, som vel inneholder mellom 20-40% proteiner. Når du i tillegg kan benytte deg av både melkeprodukter og fisk, så skal det slettes ikke være noe problem med variert proteinrik mat Aurelius og Lena Ludvigsen 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19405-i-forbindelse-med-at-jeg-skal-ned-i-vekt/#findComment-721283 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mr P Skrevet 31. mars 2013 Del Skrevet 31. mars 2013 Godt gjort å få masse gode svar når du bare har to innlegg ;-) Det er bra du spiser fisk egg og melkeprodukter ettersom det er vanskelig å få gode proteinkilder fra planteverden. Rett nok inneholder mange planter endel proteiner, men det er vanskelig for oss mennesker å nyttigjøre oss av den. Eventuelt kan man jo gjøre som gorillanene og spise maten to ganger, men det er kanskje ikke veien å gå om du slutta med kjøtt pga det er ekkelt... Kan du si noe om hvordan og hvor mye du trener ? og om du jobber på kontor, butikk, skogsarbeider etc etc... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19405-i-forbindelse-med-at-jeg-skal-ned-i-vekt/#findComment-721286 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Afterall Skrevet 31. mars 2013 Del Skrevet 31. mars 2013 Rett nok inneholder mange planter endel proteiner, men det er vanskelig for oss mennesker å nyttigjøre oss av den. Har du en kilde på at kroppen tar opp proteiner fra plantekilder over hele linja annerledes enn fra kjøtt...? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19405-i-forbindelse-med-at-jeg-skal-ned-i-vekt/#findComment-721288 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mr P Skrevet 31. mars 2013 Del Skrevet 31. mars 2013 Har du en kilde på at kroppen tar opp proteiner fra plantekilder over hele linja annerledes enn fra kjøtt...? Selvsagt. Det er en velkjent sak, og literaturen tyter over av referanser :-) Bare se her f.eks Vegetarian Protein - Vegetarian Voice Afterall 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19405-i-forbindelse-med-at-jeg-skal-ned-i-vekt/#findComment-721295 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mr P Skrevet 31. mars 2013 Del Skrevet 31. mars 2013 Merk at jeg sa vanskelig, ikke umulig. Det er absolutt mulig, men jeg har ikke gått så veldig i dybden ettersom jeg er carnivor så det holder selv... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19405-i-forbindelse-med-at-jeg-skal-ned-i-vekt/#findComment-721296 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Afterall Skrevet 31. mars 2013 Del Skrevet 31. mars 2013 Googler litt selv, og er visst beskrevet kort i dette skrivet fra Olympiatoppen: "Animalsk protein inneholder mer av de essensielle aminosyrene. Derfor sier man at animalsk protein har bedre kvalitet enn vegetabilsk protein. I tillegg er animalske proteiner lettere tilgjengelig for kroppen enn vegetabilske proteiner." "Animalske matvarer inneholder også generelt mer protein enn vegetabilske matvarer." "Selv om vegetabilske matvarer har dårligere proteinkvalitet, kan de kombineres slik at kvaliteten øker. Som eksempel vil bønner og linser sammen med kornprodukter øke kvaliteten på proteinet." http://www.olympiatoppen.no/fagavdelinger/idrettsernaering/faktaark/proteinogidrett/media3917.media Stiller meg litt undrende til at det blir skrevet at animalske produkter generelt har et høyere proteininnhold. Yoghurt ligger på 3,6-11,2%. Det er jo ikke spesielt høyt sammenlignet med mange vegetabilske kilder. Og hvordan øker en kombinasjon av bønner/linser/korn kvaliteten på proteinet...? Edit: svarer meg selv her. En kombinasjon av kilder med forskjellige typer aminosyrer gjør proteinene 'komplette'. Mr P 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19405-i-forbindelse-med-at-jeg-skal-ned-i-vekt/#findComment-721300 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mr P Skrevet 31. mars 2013 Del Skrevet 31. mars 2013 Lykke til med avføringen om du skal leve på erter, linser, bønner, havregryn og brokkoli :-o Derfor er animalske produkter "generelt" ansett for å ha høyere proteininhold EDIT altså fordi du må "Blande ut" vegetabilske proteinkilder for å få det gjennom systemet.. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19405-i-forbindelse-med-at-jeg-skal-ned-i-vekt/#findComment-721309 Del på andre sider Flere delingsvalg…
wheysted Skrevet 31. mars 2013 Del Skrevet 31. mars 2013 Om du spiser fisk (og en del av det) (og variert! Ikke kun laks..) får du i deg masse proteiner (stort sett). Ellers har du jo ost og skyr (som strengt tatt er en ost, men ligner litt på en yoghurt). Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/19405-i-forbindelse-med-at-jeg-skal-ned-i-vekt/#findComment-721315 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.