whph Skrevet 12. februar 2013 Del Skrevet 12. februar 2013 Jeg har et problem når jeg baker boller som jeg håper noen kan hjelpe meg med. Være seg hveteboller, vanilje-/sjokoladefylte boller eller sunnifiserte "boller", så har de alltid en tendens til å "skrumpe" litt inn når det har gått en times tid. De smaker utrolig bra uansett, men jeg synes da at utseendet har mye å si også, særlig hvis man attpåtil skal servere de til noen. De blir alltid store(!), luftige og gode, og har et perfekt utseende idet de kommer ut av ovnen. Men så snart det har gått en liten time så har "lokket" en tendens til å bli litt skrumpet/rynkete. Vet noen hva dette skyldes, og hva jeg eventuelt kan gjøre for å unngå det? Banalt og nokså morsomt problem, jeg vet, men her er det da vel rom for å ta opp det meste? Haha Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17517-hvordan-unng%C3%A5-bolle-skrumping/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristin Charm Skrevet 12. februar 2013 Del Skrevet 12. februar 2013 Alltid rom for morsomme problemer! Hmm, det må jeg si at jeg aldri har opplevd. Mine forblir alltid akkurat slik de er når de kommer ut av ovnen Har du hørt noen andre oppleve det samme? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17517-hvordan-unng%C3%A5-bolle-skrumping/#findComment-667776 Del på andre sider Flere delingsvalg…
TaTa Skrevet 12. februar 2013 Del Skrevet 12. februar 2013 Hmm. Knar du de mye? Det kan være glutenet som ikke har blitt knadd godt nok ut, og dermed ikke er sterkt nok til å bollene luftige når den varme luften inni bollene blir kald og trekker seg sammen. Kristin Charm 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17517-hvordan-unng%C3%A5-bolle-skrumping/#findComment-667826 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pinglo Skrevet 12. februar 2013 Del Skrevet 12. februar 2013 La meg gjette, ikke noe gluten, men basert på eggehviter, natron, mandelmel ++++ ? For å få noe som oppfører seg som deig, må det det stort sett være en deig. Er det ikke det, må du trolig behandle dem omtrent som en sufflé. Jeg har laget en del lunsj/pwo-muffins med litt proteinpulver egg, osv. og hadde akkurat samme problemet. Til slutt tok jeg bare en god titt på dem før jeg tok dem ut av ovnen, og prøvde å huske det til jeg spiste dem etterpå Aurelius, +++, Velvet og 2 andre 5 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17517-hvordan-unng%C3%A5-bolle-skrumping/#findComment-667964 Del på andre sider Flere delingsvalg…
whph Skrevet 13. februar 2013 Forfatter Del Skrevet 13. februar 2013 Mine forblir alltid akkurat slik de er når de kommer ut av ovnen Ah, skulle ønske det gjaldt meg. Mine er SUPER-fine, store og luftige idet de kommer ut, og så ender de opp med å være litt småskrukkete på toppen liksom. Ikke veldig altså, og de smaker jo nøyaktig det samme, men det er nok til at det er litt irriterende for en perfeksjonist som meg. Hehe! Jeg får vel bare alltid servere de rykende fersk Til slutt tok jeg bare en god titt på dem før jeg tok dem ut av ovnen, og prøvde å huske det til jeg spiste dem etterpå Haha, genialt Og nei, faktisk ikke. Eller, det gjelder også de "sunnifiserte" bollene jeg lager- men også for vanlig bolledeig desverre.. Skjønner ikke hva jeg gjør galt. Kan være at jeg knar deigen litt for lite (dog føles det ut som at jeg knar i en evighet). Mer knaing og elting skal testes ut neste gang Kristin Charm 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17517-hvordan-unng%C3%A5-bolle-skrumping/#findComment-668141 Del på andre sider Flere delingsvalg…
focuseme Skrevet 13. februar 2013 Del Skrevet 13. februar 2013 Du har gjær i deigen, ikke sant? Og blander det med lunka vann, ikke varmt vann? Hvis du blander gjær med varmt vann, så dreper du gjæra... Ellers kan det være som andre sier, at du elter deigen for lenge, og lufta går ut... Eller kanskje du ikke hever bollene lenge nok? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17517-hvordan-unng%C3%A5-bolle-skrumping/#findComment-668176 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cora Skrevet 13. februar 2013 Del Skrevet 13. februar 2013 Hei:) Det jeg lærte en gang var at deigen ikke skal eltes så veldig mye når man skal bake hveteboller (i motsetning til brøddeig, som jo skal eltes ganske kraftig). Kan ikke huske hvorfor, men i alle fall endret jeg på min elte-iver når jeg bakte boller etter dette. Lagde jeg deigen i kjøkkenmaskin, lot jeg bare maskinen med eltekrok gå til deigen var glatt, fast, og "slapp" kanten på bakebollen. Deretter trillet jeg boller, og lot de heve til i alle fall dobbel størrelse. Stekte på 225 grader. Fikk alltid store, luftige boller etter dette, og de beholdt fasongen også etter at de var blitt kalde;) Lykke til:) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17517-hvordan-unng%C3%A5-bolle-skrumping/#findComment-668181 Del på andre sider Flere delingsvalg…
TaTa Skrevet 13. februar 2013 Del Skrevet 13. februar 2013 Såkalt "enriched" deig, skal ikke eltes for mye. Enriched vil si at det er tilsatt fett. Så om du baker boller, så skal det vel tilsettes smør, tror jeg. Om du tilsetter smør etter du har knadd sammen deigen, så burde det gå bra. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17517-hvordan-unng%C3%A5-bolle-skrumping/#findComment-668208 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snowy Skrevet 13. februar 2013 Del Skrevet 13. februar 2013 Hvis du bruker gjær og smør så vil jeg anbefale deg å smuldre smøret (meierismør) i melet før du har i væsken hvor gjæret er løst opp. Vet ikke om det har noe å si at smøret ikke er smeltet, men baksten blir veldig bra Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17517-hvordan-unng%C3%A5-bolle-skrumping/#findComment-668261 Del på andre sider Flere delingsvalg…
whph Skrevet 13. februar 2013 Forfatter Del Skrevet 13. februar 2013 Hm, ok, så ikke så altfor mye elting? Trodde elting og knaing alltid var bra jo mer man gjorde det. Tydeligvis ikke Men da skal jeg prøve meg neste gang på å behandle deigen med varsomhet og kjærlighet, og passe på at vannet jeg bruker ikke er for varmt Tror forøvrig ikke at det er det som er hovedproblemet, at vannet er for varmt- for jeg får som regel stooore og luftige boller og de hever godt- det er bare at de skrumper litt inn når de avkjøles. Hehe! Tusen takk for svar, jeg skal prøve ut tipsene og satser på rynkefrie boller neste gang Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17517-hvordan-unng%C3%A5-bolle-skrumping/#findComment-668871 Del på andre sider Flere delingsvalg…
MartinK Skrevet 13. februar 2013 Del Skrevet 13. februar 2013 Var det bare jeg som leste trådtittelen totalt feil? Pinglo og VegarL 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/17517-hvordan-unng%C3%A5-bolle-skrumping/#findComment-668882 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.