Gå til innhold

Hodepine ved tung trening


textsurfer

Anbefalte innlegg

Har flere ganger i det siste fått en voldsom, umiddelbar hodepine når jeg presser meg på trening. Det oppstår typisk i tunge øvelser på de siste repsene. Hodepinen oppstår litt fremme i venstre side av hodet - et område jeg aldri får hodepine ellers (med unntak av fyllesykehodepine som angriper hele hodet). I tillegg får jeg antydning til hvite prikker for øynene. Det verste gir seg når jeg er ferdig med trening, men den blir liggende latent ihvertfall ut dagen. Det virker som om hodepinen slår til når jeg holder pusten for å skape trykk - men jeg har benyttet den samme teknikken lenge, uten å få hodepine.

Er det noen andre som har opplevd det samme, og hvor kan problemet ligge?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg har opplevd noe lignende, og laget en tråd om det en gang. Jeg fikk det kun når jeg tok beinpress. En intens pine i tinningen, som gjorde at jeg måtte puste helt rolig uten bevegelse i noen minutter. Varte noen ganger gjennom hele dagen med lettere hodepine. Merker du det i noen spesifikke øvelser, eller bare tunge øvelser generelt?

Tips jeg fikk var det med pusten. Prøvde å fokusere mer på å ikke holde pusten, men det hjalp ikke. Det eneste som hjalp var å ta av vekter....

Endte med at jeg kuttet ut beinpress.

Ser at jeg ikke akkurat kommer med noe tips, da å kutte ut øvelser ikke er en så fryktelig god løsning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmmm...

Jeg mener å ha lest et steds at dette kan være den samme typen hodepine som trigges ved sex. Fant ikke noen gode linker, men i den nedenstående link skrives det noe om fysiologiske reaksjoner som kan ligne. Utvidede blodårer og forhøyet blodgjennonmstrømning.

http://www.dagbladet.no/dinside/2002/10/28/352364.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spennende - jeg kan også oppleve nøyaktig det samme som dere beskriver, en voldsom "overskyllende" hodepine - og ved beinpress spesielt faktisk (har vel sammenheng at det hittil er den øvelsen hvor jeg klarer å presse meg mest, med den tyngste belastninga).

Det skjer ikke hver gang med meg - gjør det med dere? Har ikke klart å linke det til væskeinntak eller matinntak, da jeg er veldig nøye på å spise og drikke godt før hver trening.

Etter at det har skjedd noen ganger, har jeg funnet ut at det hjelper meg å stoppe øvelsen med en gang det skjer, sette meg med bena i bakken og hodet ned (siden jeg også får litt svimefølelse) og puste hurtig.. Synes det hjelper der og da, men kjører jeg på med flere sett på beinpressen, oppstår det igjen, så nå går jeg bare videre på programmet, men treninga blir ofte veldig halvveis, da hodepinen sitter litt i, om enn ikke like kraftig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hm.. men du tror det har med pusting og trykket å gjøre? Har du noen spenninger ellers i kroppen, f.eks nakken? Jeg lurer på om jeg kanskje har en tendens til å få hodepine lettere de gangene jeg er litt stresset, og er lettere stiv i nakken og mere spent generelt i kroppen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har nettopp begynt å ta benkpress med stang i stedet for skråbenk med hantler, og hjelpe min for en hodepine!! :cry: Akkurat som beskrevet over her av trådstarter, voldsomt press på venstre side av hodet. Dette har skjedd de to siste gangene jeg har trent. Jeg får det etter at jeg er ferdig med første sett, når jeg setter meg opp fra benken. Men jeg kjenner det også i nakken som jeg har spenningsproblemer i fra før, så det har muligens noe med det å gjøre. Skal spørre fysioterapeut neste gang jeg er der, i mellomtiden får jeg teste ut pusteøvelser jeg også. Hvis ikke må jeg nok kutte ut benkpressen...:(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ah, trodde jeg var den eneste med dette problemet da jeg har søkt og spurt alt og alle om dette! :p

Har det helt likt som trådstarter beskriver. Jeg har selv trent styrke jevnt i rundt 4år nå, og aldri opplevd noe lignende. Startet da jeg begynte på nytt program, med blant annet beinpress. Fikk en helt sinnsyk hodepine på de siste repsene, og ble ikke ordentlig kvitt hodepinen før det var gått 2 døgn :eek:

Har prøvd alt mulig, pusteteknikker, mindre vekt, etc etc. Til slutt gikk jeg til en anbefalt fysio, som har hjulpet meg mye! Får enda hodepine ved beinpress og benkpress, men i en heeeelt annen grad og mye sjeldnere på beinpressen. Kan faktisk presse meg ganske langt der nå :D

Det jeg har lagt merke til i det siste har vært at det har hjulpet litt med en skikkelig oppvarming før bein- og benkpressøvelsene, så du kan jo prøve det hvis du ikke gjør det allerede:) Om noen andre har gode erfaringer/tips, rop ut! Utrooooolig irriterende å plages med dette :thumbsdown:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan er blodtrykket ditt under trening? Jeg sliter med ulike typer hodepine(er utreda:p), men migrenen har gitt mye hodepine ved fysisk aktivitet, og ja, den berykta "sex-hodepinen" som nevnes. Den kroniske migrenen min behandles forebyggende med blodtrykksmedisiner, forbyggende. (Funker bra for meg! Sjeldent jeg kjenner noe nå:) )

Tensjonshodepine får jeg også mye av den typen skallebank av, men der hjelper fysioterapi/psykomotorisk terapi/real masasje!

Blodtrykk og sirkulasjon har mye med det å gjøre, så det er sikkert mye av det dere sier som hjelper, jeg er egentlig ganske overbevist!:)

Hva med å prøve noe naturlig som senker blodtrykket, før trening? Som kanel?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...