Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Her er en oversikt over hva jeg har fått i meg i løpet av dagen. Jeg er 160 høy, 56 kg, vil ned 5-6 kg i fett og bygge muskler! Synes jeg fikk i meg drøyt med fett, selv om det er mye bra fett. Hva synes dere..?

Tilsatt sukker

Ditt gjennomsnittlige inntak av tilsatt sukker har vært 0.1 g per dag.

Dette utgjør cirka 0.0% av kaloriinntaket ditt.

Noen matvarer er merket "ikke oppgitt" for tilsatt sukker. Det reelle sukkerinntaket ditt kan derfor være høyere enn oppgitt her.

Hvilke produkter bidro mest til inntaket av tilsatt sukker?

  • Riskaker lettsaltede Wasa: 0.1 gram

Fett

Ditt gjennomsnittlige inntak av fett har vært 123.8 g per dag.

Dette utgjør cirka 57.2% av kaloriinntaket ditt.

Hvilke produkter bidro mest til inntaket av fett?

  • Coconut milk Spicy World Santa Maria: 32.0 gram
  • Valnøtter: 24.7 gram
  • Pure Coconut Oil Soma Cocosa: 22.0 gram
  • Laks Salma: 16.1 gram
  • Hasselnøtter: 7.6 gram

Karbohydrat

Ditt gjennomsnittlige inntak av karbohydrat har vært 36.8 g per dag.

Dette utgjør cirka 7.6% av kaloriinntaket ditt.

Hvilke produkter bidro mest til inntaket av karbohydrat?

  • Bringebær: 10.0 gram
  • Riskaker lettsaltede Wasa: 5.5 gram
  • Whey-80 Star Nutrition: 4.7 gram
  • Gulrot kokt: 4.4 gram
  • Brokkoli kokt: 2.8 gram

Protein

Ditt gjennomsnittlige inntak av protein har vært 156.7 g per dag.

Dette utgjør cirka 32.2% av kaloriinntaket ditt.

Hvilke produkter bidro mest til inntaket av protein?

  • Whey-80 Star Nutrition: 70.9 gram
  • Kyllingfilet Prior: 30.0 gram
  • Laks Salma: 23.9 gram
  • Valnøtter: 5.3 gram
  • Linfrø: 4.4 gram

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/13686-ser-dette-helt-vilt-ut/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Du får ihvertfall i deg nok proteiner. Fettinntaket ser ok ut så lenge du ønsker å gå på en ketogen diett. Jeg anbefaler stort sett moderat lavkarbo selv, men det er jo forskjellig hva vi trives best på. Om ikke vekta går den veien du ønsker er det bare å kutte 20-30 gramt på fettintaket.

Er absolutt ikke ute etter noken ketogen diett! Det som er er at jeg nylig fikk vite at jeg har cøliaki. Trist, men ser på det som en mulighet til å kutte ned på karbohydratene, noe jeg har prøvd lenge, men som er vanskelig. Nå må jeg! Vil gjerne spise både poteter og diverse glutenfrie varer, men er ikke så veldig fan av brødmat generelt. Synes det så veldig mye ut i forhold til fett, og det er det kanskje også så lenge jeg ikke ønsker noe ketogen diett. Takk for svar! :)

Tar gjerne imot flere innspill!! :)

Om du ikke vil ha en ketogen diett spiser du enkelt og greit mer karbohydrater og kutter ned på fettinntaket. Proteininntaket er som nevnt over her høyt nok. Du kan fint spise ris, havregryn, potet, søtpotet, grønnsaker og frukt selv om du har cøliaki. Om du trener styrketrening vil du kanskje ha godt av mer karbohydrater i kosten din uansett.

Du sier også at du synes du spiser mye fett. Men hva er alternativet om du ikke vil ha mer karbohydrat? Kroppen din må ha energi og protein er i beste fall en dårlig energikilde. Ser at du spiser omtrent 1800-1900kcal og om du dekker det resterende energibehovet ditt etter at protein er trukket fra med fett eller karbohydrater har ingenting å si for kroppssammensetningen din.

Annonse

Takk for svar. Jeg spør fordi jeg ikke vet hvilken sammensetting som er best for meg. Da tenker jeg på %andel i forhold til fett, protein og karbohydrat pr dag. Synes 52,7 % fett virket mye, og det har jeg vel fått svar på at det er litt i overkant. Og karbohydratinntaket den dagen ser jeg jo er mye lavere enn den vil vere gjennomsnittlig. Spiser alt jeg kan spise som cøliaker, men det blir en hel del mindre brødmat ettersom jeg ikke finner noe (enda) jeg liker av det glutenfrie brød/knekkebrødutvalget. Men her går det både i glutenfri pasta og poteter :)

Er det noen sammensetting som er mer gunstig enn andre med tanke på at jeg vil ha mindre fettprosent? Da tenker jeg på antall prosent fett, karbo og protein.

Spiser alt jeg kan spise som cøliaker, men det blir en hel del mindre brødmat ettersom jeg ikke finner noe (enda) jeg liker av det glutenfrie brød/knekkebrødutvalget.

Fria sine glutenfrie brød som du finner i frysedisken synes jeg er gode, spesielt om du varmer dem i stekeovnen så de er varme når du spiser de. Havrebrødet deres er det som er aller best synes jeg.

Er det noen sammensetting som er mer gunstig enn andre med tanke på at jeg vil ha mindre fettprosent? Da tenker jeg på antall prosent fett, karbo og protein.

Egentlig ikke, så lenge du får i deg nok proteiner. Å tenke prosenter vil ikke være særlig fornuftig når man er på diett. Proteinbehovet er det samme uavhengig av hvor høyt underskuddet skal være (faktisk bør du få i deg mer proteiner på veldig høyt underskudd).

Om du tenker et isokalorisk kosthold (33/33/33) der proteinmengden er satt til 2x kroppsvekt så vil dette ofte sammenfalle med vedlikeholdsbehovet om du ikke er særlig fysisk aktiv. Så må man kutte litt på fett eller karbohydrater for å skape et underskudd eller øke aktivitenen for å forbrenne mer enn man inntar.

Siden du ikke har noe ønske om å være i ketose så ville jeg anbefalt deg rundt 100-150 gram karbohydrater til dagen. Fett kan du justere litt etter hvor mye du kan ha og fortsatt gå ned i vekt. Et sted rundt 60 gram kan være et fint utgangspunkt

"Jeg spør fordi jeg ikke vet hvilken sammensetting som er best for meg. Da tenker jeg på %andel i forhold til fett, protein og karbohydrat pr dag."

Det som har noe å si for fettprosenten din er kalorier inn vs kalorier ut. Om du vil ned i fettprosent må du forbrenne mer enn du spiser og skape et underskudd. Om du spiser mye fett og lite karbs, mye karbs og lite fett, eller litt av begge deler (daglig behov for protein kommer selvsagt i tillegg til dette) har ingenting å si for fettprosenten din. Det viktigste er underskudd over tid. Om noen forteller deg noe annet har de ikke fulgt med i timen de siste årene. Prosentvis fordeling av karbohydrater/fett har ekstremt lite, eller kanskje til og med ingenting, å si for sluttresultatet så lenge underskuddet er til stede.

Okey.. Jeg tror at all lesingen frem og tilbake gjør at jeg blir forvirret. For det du skriver vet jeg jo, og det sier jo seg selv. Det er nok mtp muskelbygging jeg har lest om dette med prosenter..

Ikke nødvendig med noen bestemt prosentfordeling mellom næringsstoff for å bygge muskler. Det kan dog vere lurt å spise mer karbohydrater enn du gjør i eksempelet over her. Men for muskelbygging - tren tung styrke, spis nok protein og ligg i et overskudd på ca 500kcal. Du sier du vil bli kvitt litt fett, men det er vanskelg å gjøre begge deler samtidig.

Annonse

  • 1 måned senere...

Hvis du vil være i kostindusert ketose spiser du nok litt vel mye proteiner. Noen som for mange hindrer en større produksjon av "ketonlegemer".

Ta en titt på The Eating Academy | Peter Attia, M.D. The Eating Academy | Peter Attia, M.D. Peter Attias blog. Han driver med mye trening samtidig som han lever i ketose. Han snakker også varmt om fordelene ved ketose og idrett.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...