Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg skjønner ikke at folk klarer spise den sure seltin driten, det smaker jo forferdelig. Dere må jo kjenne forskjellen? :confused: Skal jeg ha salt på maten så kjøper jeg salt, og ikke seltin som bare er 50% salt og 50% annet tull.

Det er uansett ikke bordsaltet som er den store synderen når det kommer til det totale saltinntaket. Det er vel heller via innholdet i alt av halvfabrikat og ferdigmat.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1367-salt/page/2/#findComment-51044
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er uansett ikke bordsaltet som er den store synderen når det kommer til det totale saltinntaket. Det er vel heller via innholdet i alt av halvfabrikat og ferdigmat.

Enig med deg i det. Ferdigmat og prossesert mat er den store synderen for nordmenns elendige kosthold.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1367-salt/page/2/#findComment-51048
Del på andre sider

Det er uansett ikke bordsaltet som er den store synderen når det kommer til det totale saltinntaket. Det er vel heller via innholdet i alt av halvfabrikat og ferdigmat.

AMEN! Det er jo det folk ikke tenker over, men det er jo så lett å finne utav om man bare tar seg bryet med å snu og vende litt på varen, og lese litt:)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1367-salt/page/2/#findComment-51050
Del på andre sider

Uraffinert salt inneholder flere mineraler enn raffinert bordsalt, som bare inneholder natrium og klorid.

Forøvrig er bidragsyterne til det totale saltinntaket i et vestlig kosthold omtrent slik:

Ferdigmat/halvfabrikata - 75%

Salting under matlaging og ved bordet - 15%

Naturlig i maten - 10%.

Med andre ord, om du kutter ut ferdigmat og annet crap, så har du allerede fjernet mesteparten av saltet i dietten din. Om du velger uraffinert salt, som himalaya, så får du en bedre smak, og i tillegg får du i deg flere mineraler som ikke finnes i vanlig bordsalt. Eksempler på dette er magnesium, selen og sink, som finnes naturlig i sjøvannet.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1367-salt/page/2/#findComment-51115
Del på andre sider

Når man lager sin egen mat fra bunnen og ikke salter den noe særlig, vil man da lettere få for lavt saltinnhold? er det sånn at man nesten kan salte uhemmet når maten er helt hjemmelagd? Elsker salt, men er dårlig til å ha det på mat, men må alltid ha det på brokkolien <3

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1367-salt/page/2/#findComment-53579
Del på andre sider

Annonse

  • 5 måneder senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...