Dag Skrevet 24. november 2011 Skrevet 24. november 2011 Jeg skjønner ikke at folk klarer spise den sure seltin driten, det smaker jo forferdelig. Dere må jo kjenne forskjellen? Skal jeg ha salt på maten så kjøper jeg salt, og ikke seltin som bare er 50% salt og 50% annet tull. Det er uansett ikke bordsaltet som er den store synderen når det kommer til det totale saltinntaket. Det er vel heller via innholdet i alt av halvfabrikat og ferdigmat. Vegard L, Gamla og dumdum 3 Siter
Oddis Skrevet 24. november 2011 Skrevet 24. november 2011 Det er uansett ikke bordsaltet som er den store synderen når det kommer til det totale saltinntaket. Det er vel heller via innholdet i alt av halvfabrikat og ferdigmat. Enig med deg i det. Ferdigmat og prossesert mat er den store synderen for nordmenns elendige kosthold. Siter
Gamla Skrevet 24. november 2011 Skrevet 24. november 2011 Det er uansett ikke bordsaltet som er den store synderen når det kommer til det totale saltinntaket. Det er vel heller via innholdet i alt av halvfabrikat og ferdigmat. AMEN! Det er jo det folk ikke tenker over, men det er jo så lett å finne utav om man bare tar seg bryet med å snu og vende litt på varen, og lese litt:) Siter
Vegard L Skrevet 24. november 2011 Skrevet 24. november 2011 Uraffinert salt inneholder flere mineraler enn raffinert bordsalt, som bare inneholder natrium og klorid. Forøvrig er bidragsyterne til det totale saltinntaket i et vestlig kosthold omtrent slik: Ferdigmat/halvfabrikata - 75% Salting under matlaging og ved bordet - 15% Naturlig i maten - 10%. Med andre ord, om du kutter ut ferdigmat og annet crap, så har du allerede fjernet mesteparten av saltet i dietten din. Om du velger uraffinert salt, som himalaya, så får du en bedre smak, og i tillegg får du i deg flere mineraler som ikke finnes i vanlig bordsalt. Eksempler på dette er magnesium, selen og sink, som finnes naturlig i sjøvannet. Dag 1 Siter
Småspiseren Skrevet 27. november 2011 Skrevet 27. november 2011 Når man lager sin egen mat fra bunnen og ikke salter den noe særlig, vil man da lettere få for lavt saltinnhold? er det sånn at man nesten kan salte uhemmet når maten er helt hjemmelagd? Elsker salt, men er dårlig til å ha det på mat, men må alltid ha det på brokkolien <3 Siter
Gamla Skrevet 27. november 2011 Skrevet 27. november 2011 Kan vel si det litt slik- Salt er smaksforsterkning, halvfabrikata er smakløst:p Masse salt i det, fordi det trengs, men når du lager mat selv, smaker det trolig mye mer! Siter
Gjest Skrevet 5. mai 2012 Skrevet 5. mai 2012 Himalayasalt <3 og forresten så ser det ut som mange av dere kan mye om salt så: http://forum.fitnessbloggen.no/threads/vann-i-kroppen.8286/#post-294327 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.