Marit Skrevet 7. november 2011 Del Skrevet 7. november 2011 Heisann! Mener jeg lest en plass at kokt ris ikke kan stå så lenge før det dannes bakterier. Men finner ikke noe skikkelig svar på det. Noen som vet noe om dette? Kan jeg koke ris til middag og bruke restene til lunsj dagen etter uten å være redd for farlige småkarer? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1349-holdbarhet-p%C3%A5-kokt-ris/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mr. M Skrevet 7. november 2011 Del Skrevet 7. november 2011 http://www.kk.no/862336/sett-kokt-ris-kjoleskapet-straks Tipset her er nok rask nedkjøling (tenk vannbad eller utendørs om vinteren) før den holdes kjøleskapkald frem til den skal spises. Jeg har selv laget mat med ris for en arbeidsuke av gangen, og har da lagt porsjonsposene til de 3 siste dagene av uka i fryseren. Så langt har det gått helt fint, men det er viktig å ikke slurve med nedkjøling. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1349-holdbarhet-p%C3%A5-kokt-ris/#findComment-37543 Del på andre sider Flere delingsvalg…
hoppsann Skrevet 7. november 2011 Del Skrevet 7. november 2011 Så lenge du har risen i kjøleskapet skal det ikke være noe problem å spise den til lunsj dagen etter, og dagen etter det igjen heller. Har aldri merket noe til at risen har blitt dårlig! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1349-holdbarhet-p%C3%A5-kokt-ris/#findComment-37544 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Marit Skrevet 7. november 2011 Forfatter Del Skrevet 7. november 2011 Takk for svar! Satte den i kjøleskapet rett etter middag, så da får den være med i matpakka i morgen. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1349-holdbarhet-p%C3%A5-kokt-ris/#findComment-37579 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Charlie Brown Skrevet 7. november 2011 Del Skrevet 7. november 2011 Jeg har en gang kokt ris for så å spise av det i hvert fall 5 dager etterpå og her er det ikke snakk om rask nedkjøling eller noe.. Ups Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1349-holdbarhet-p%C3%A5-kokt-ris/#findComment-37583 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tessa Skrevet 7. november 2011 Del Skrevet 7. november 2011 Jeg har en gang kokt ris for så å spise av det i hvert fall 5 dager etterpå og her er det ikke snakk om rask nedkjøling eller noe.. Ups Du lever tydeligvis i beste velgående enda, så det gjorde nok ikke så veldig mye Hehe! Marit og Charlie Brown 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1349-holdbarhet-p%C3%A5-kokt-ris/#findComment-37587 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Roger Arrow Dahl Skrevet 7. november 2011 Del Skrevet 7. november 2011 Det som er farlig er hvis du har lokk på mens du kjøler ned og det danner seg fuktighet/kondens i lokket. DER kan det bli mye bakterier. vent med lokk til risen er kjølig så går det nok veldig bra :thumbsup: Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1349-holdbarhet-p%C3%A5-kokt-ris/#findComment-37601 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Deportista Skrevet 7. november 2011 Del Skrevet 7. november 2011 Jeg har hørt at kokt ris som står fremme lager giftstoffer. Stemmer det? Publisert: 19.05.2004 Sist endret: 01.04.2011 Det er riktig; du bør ikke oppbevare kokt ris i romtemperatur. Når risen oppbevares i romtemperatur (over 10 grader) kan naturlig forekommende bakterier av arten Bacillus cereus, som har overlevd kokingen, vokse og formere seg. Enkelte av dem kan produsere kraftige giftstoffer. Disse giftstoffene er ekstremt stabile, og selv om du koker eller steker risen etterpå vil giftstoffene ikke uskadeliggjøres. Måten kokt ris brukes og håndteres på, gjør at ris ofte er involvert i tilfeller av Bacillus cereus-matforgiftning. Mange koker mer ris en det som blir spist og lar den bli stående framme på kjøkkenet til senere bruk. Det beste er om du ikke koker ris i større porsjoner enn det du har bruk for. Dersom du ønsker å ta vare på rester, bør risen nedkjøles så raskt som mulig og oppbevares i kjøleskap. Bacillus cereus er overalt, i jord og på planter. Ved høsting vil bakterien følge med, og kan regelmessig gjenfinnes i kornprodukter, krydder og grønnsaker. Forvaltningsansvar: Mattilsynet Kontakt: 06040 Roger Arrow Dahl 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1349-holdbarhet-p%C3%A5-kokt-ris/#findComment-37641 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Roger Arrow Dahl Skrevet 7. november 2011 Del Skrevet 7. november 2011 Thank McDonalds for Google Takk for oppklaringen Deportista Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1349-holdbarhet-p%C3%A5-kokt-ris/#findComment-37663 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Deportista Skrevet 7. november 2011 Del Skrevet 7. november 2011 Thank McDonalds for Google Takk for oppklaringen Deportista Fikk meg en liten aha opplevelse selv nå går risen rett i kjøleskapet Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1349-holdbarhet-p%C3%A5-kokt-ris/#findComment-37740 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.