Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

I skallet har egg.. om ikke ubegrenset holdbarhetstid,så snakker vi ihvertfall månedsvis. Ute av egget... not so much.

Du kan jo prøve å gå til en storhusholdning og kjøpe en kartong med pasteuriserte eggeplommer/eggehviter/egg? Da får du jo både varigheten og ferdigblandetheten på en gang?

I skallet har egg.. om ikke ubegrenset holdbarhetstid,så snakker vi ihvertfall månedsvis. Ute av egget... not so much.

Du kan jo prøve å gå til en storhusholdning og kjøpe en kartong med pasteuriserte eggeplommer/eggehviter/egg? Da får du jo både varigheten og ferdigblandetheten på en gang?

Egg er eneste "fersk" matvaren jeg aldri gidder å sjekke datoen på:p

What, hvorfor? Skjer det ikke en opphoping av bakterier på lik plan som alt annet? :S

Annonse

What, hvorfor? Skjer det ikke en opphoping av bakterier på lik plan som alt annet? :S

Bakterier liker først og fremst å leve der de har nok med mat og fuktighet. Eggeskall gir rimelig dårlige oppvekstvilkår på begge fronter,så såfremt egget er helt vil skallet gi ganske decent beskyttelse mot aliens. Med mindre du har salmonellaegg(rimelig lav sannsynlighet for det i Norge), vil den største faren ved å la egga ligge i kjøleskapet lenge være uttørking, da det er en forskjell i vannmengde mellom eggehviten og kjøleskapslufta. Men pga porestørrelsen i eggeskallet vil dette ta lang tid:)

Bakterier liker først og fremst å leve der de har nok med mat og fuktighet. Eggeskall gir rimelig dårlige oppvekstvilkår på begge fronter,så såfremt egget er helt vil skallet gi ganske decent beskyttelse mot aliens. Med mindre du har salmonellaegg(rimelig lav sannsynlighet for det i Norge), vil den største faren ved å la egga ligge i kjøleskapet lenge være uttørking, da det er en forskjell i vannmengde mellom eggehviten og kjøleskapslufta. Men pga porestørrelsen i eggeskallet vil dette ta lang tid:)

Ja, jeg tenkte mer på salmonellaeggene. Hvorfor er det lav sannsynlighet for det i Norge kontra andre steder? Uansett en bra post, litt usikker på hvorfor du kan så mye om egg, men utvilsomt nyttig :) Håper jeg ser mer til deg på forumet (y)

Eggekunnskapene kommer fra at jeg er utdannet kokk,og ganske leseglad av meg:) Salmonella i egg er et fenomen vi i norge igrunn har svært så å si totalt spart for, eneste unntaket jeg kunne google meg frem til er når man har tatt inn egg fra europa,hvor dette vistnok skal være et mye større problem. Dette skyldes såvidt jeg ser det, bedre kontrollrutiner både mtp sykdom og behandling av nylagte egg:)

Takk skal du ha!:D

  • 2 uker senere...

Jaja, null stress,bare la den ligge i kjøleskapet i mellomtiden:) Om den lukter bra og ser bra ut,så er det null problem:) Lukter den torsk og er dekket av pels, såå ville jeg kanskje gått for brødskive med nugatti isteden ;p

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...