Gå til innhold

Kombinere styrke med kettlebells


Evjo

Anbefalte innlegg

Hei. Jeg tenker å legge inn 2 tabatta/kettlebells/høyrep/funksjonell trening i uka. Jeg er hekta på kettlebells og slynger og sånne ting for tiden og ønsker å bruke mer tid på det. Jeg lurer fælt på hvordan jeg skal legge opp styrkesplitten min i forhold til dette. Tenker å trene styrke ca. tre dager i uka og lurer nå på om jeg skal gå for en tre splitt eller hva. Jeg kjenner at jeg får en del juling på kettlebellsøktene så jeg er redd for å gi kroppen for mye tyn på styrkedelen hvis jeg trener hver muskelgruppe for ofte. Tenker at en variant av 5x5 kan være fint å kombinere med disse andre dagene, men trenger veldig gjerne inspill og synsing. Jeg har et bra treningsgrunnlag, så tåler fint 5 økter i uka, spørsmålet er bare hvordan:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nå synser jeg litt her, og jeg kan potensielt være helt på jordet. Forhåpentligvis er det ikke 100% broscience.

Et 5x5-program vil typisk trenes tre ganger i uka med to endagers hvilepauser og en todagers hvilepause, og du vil stort sett trene en stor del av overkroppen og underkroppen på hver trening. Derfor vil det være umulig å adskille to kettlebellsøkter slik at du får 48 timers restitusjon på alle trente muskelgrupper mellom hver trening.

MEN et 5x5-program er utelukkende tungtrening som i stor grad aktiverer de korte muskelfibrene, og kettlebelltrening er i mye større grad utholdenhetstrening for musklene og aktiverer de lange muskelfibrene. Det gjør at det kanskje kan være mulig å trene musklene litt tettere opp imot hverandre, fordi det er to litt forskjellige typer belastning. Samtidig er det noen studier som peker på at kvinner potensielt restituerer raskere enn menn mtp. treningsfrekvens, og du sier selv at du har bra treningsgrunnlag og treningstoleranse.

Derfor ser jeg for meg to alternativer:

1. Kjør kettlebellsøkter etter to av 5x5-øktene dine.

2. Kjør kettlebellsøkter innimellom 5x5-øktene to ganger i uka.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...