Gå til innhold

ram88

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av ram88

  1. Vil du ta en titt her Eirik Sandvik? For har dessverre fortsatt litt problemer med knærne mine.
  2. Grunnen til operasjon var fall i slalom. Fikk en trippelskade i kneet, unhappy triad. Presser nok knærne for langt ut, det kan stemme. For vil unngå valgus og har lært dette av Eirik Sandvik (nå skal ikke han ha "skylden" for mine plager da). Bruker ingen NSAIDS. Adductor kan stemme at jeg har vondt ja. For det er litt medialt på kneet det ofte "klør". Har også veldig stramme legger føler jeg. Så tøyer daglig, ved f eks å stå på ett ben i trapper osv, sånn på kanten, slik at leggen får en strekk. Og "gynger" litt opp og ned, men det er kanskje ikke heldig, da jeg trigger senespolen? Men blir jo litt dynamisk uttøyning har jeg tenkt, og ikke statisk. Tøyer også daglig psoas. Takk for et godt svar! Leggene mine er VONDE, samt abductor og adductor. Hip flexors er jeg ikke helt sikker på om jeg får rullet på en god og effektiv måte, men? Takk også for tips!
  3. Takk Ole-Mats Moskvil og andre som bidrar! Det begynte som sagt med at jeg gikk fra å ikke løpe i det hele tatt, til å løpe hver dag/annenhver dag i tre uker, for å gjøre meg forberedt til et opptak. Under denne perioden fikk jeg ganske vondt noen dager, men roet bare ned til det gikk bra, for så å "gunne" på igjen (var nok ikke nok restutisjon). Det som hendte så, var at det ble værre igjen. Var på en måte litt vondt rundt menisken i høyre kne, men etter en stund 3-4 uker, begynte venstre å gjøre vondt også. Så begynte jeg å sykle lett, og håpte at dette ville gjøre underverker, og det hjalp i en viss grad, men så syklet jeg på for hardt og for tunge gir, for jeg trodde at kneet var klar for det. Men det var det ikke, og èn dag så begynte kneet å gjøre skikkelig vondt, og ikke vært "seg selv"/normalt siden. Det har gjort vondt å gjøre knebøy, eller sitte med knærne bøyd og å løpe. Det å sitte med kneet ekstendert over lengre tid har også ført til ubehag, så må på en måte "alltid" ha det litt flektert. Å hoppe har jeg heller ikke klart. Det er for "ustabilt" føles det ut som, så jeg tør ikke helt. Det er sånn at det "stikker" inne i kneet, på undersiden av patella. Noen ganger har det begynt å "klø" på en rar måte, men når jeg da har klødd på det, har det blitt borte. (Og nei, det er ikke vanlig "kløe", om noen tror det.) Har også vært litt diffus smerte rundt hele kneet. Legger med bilde hvor jeg viser hvor det har gjort vondt. Ps. Kneet er blitt betraktelig mye bedre når naprapaten klemte på noen punkter under og rundt kneskålen, og øverst på leggen under kneet. Når han traff punkter under kneet så kom det en "stråling" opp mot sitteknuten. Sånn at det trigget noe rundt sitteknuten, type triggerpunkt. Kneet har også begynt å "knekke" betydelig mer enn det har gjort før, og noen ganger føler jeg behov for å ekstendere det og flektere for at det ikke skal bli vondt. Og føler det hjelper, eller ubehaget kommer ikke da. Pps. Vil også legge til at jeg er ganske stram i muskulaturen i hele beinet føler jeg, men har begynt med veldig mye uttøyning og foamrolling. På gastrocnemius, vastus medialis og lateralis, samt gluteus.
  4. La merke til at dette er en tråd om problemer med underekstremitene, så da legger også jeg et svar her, for å forhåpentligvis få bukt med mine problemer. Ikke meningen å "hijacke" tråden til trådstarter, men here it goes: Jeg ser jo at Kjetil1234 og Ole-Mats Moskvil har relativt god peiling på bein her. Jeg har tidligere operert korsbånd, menisk og sidebånd i høyre kne. Etter en hard og intens opptrening mot et opptak i august i fjor, så begynte smerter å komme. F eks: Gjorde vondt å ha et utstrekt kne, og gjorde litt diffust vondt rundt hele kneet. Var også vondt å sitte med knærne flektert, som f eks på kino. Har prøvd en god del med "symptombehandling", som: releksologi og naprapat. Har også prøvd fysioterapi, men dette hjalp ikke så mye. Har trent en del eksentrisk trening etter at problemene kom, type 10 sekunder i eksentrisk fase. Det gjør fortsatt litt diffust vondt rundt/under/siden av kneet. Mest i høyre, men venstre har også blitt litt vond, men ikke i like stor grad. Kan komme med en litt lengre og mer detaljert beskrivelse om det er noen som kan gi meg et par tips, og vil ha det. Hadde i hvert fall satt STOR pris på dette. En ting har jeg funnet ut, foamroll er gull verdt. Ruller på legger, gluteus, lateralt på rectus femoris.
  5. Facebook Linken sier sitt, føler jeg, men om det er forslag/tips til forbedringer, så er det bare å rope ut!
  6. Takk for svar! Har som sagt gått til fastlege, men han gav meg jo et "legesvar". Type: "Ro ned, 14-18 uker, så er det bra" Skal be han henvise meg til sykehus! Hvis dette er løsningen, så blir jeg evig takknemlig!
  7. Shit. Jeg har nå gått til naprapat, osteopat, akupunktur, kiropraktor og fastlege, for jeg har hatt problemer med dette i 3 mnd nå. 3 mnd uten trening ca, grunnet smertet i hånd, underarm(er) og albue®. Det begynte i tommel, pekefinger og langfinger. Da var alle numne. Så ble langfinger "bra", så pekefinger, og tommelen er ca "ok" nå. Så råd til hva jeg bør gjøre nå? Det er fortsatt ikke "bra". Ps. Det er også ganske ubehagelig å skrive på pc :s
  8. Heisann! Kunne jeg fått noen tilbakemeldinger på dette programmet? I så fall, takk! Man økt 1: tung-styrke Tirs økt 2: lett-hypertrofi Tors økt 3: lett-hypertrofi Fre økt 4: tung-styrke Økt 1: Bryst, rygg og legger Økt 2: Bein, biceps og skuldre Ca 2 min pause mellom settene på økt 1 og 4 Kjører Rest pause på økt 2 og 3 Økt 1: Benkpress 5x5, to sett med RPE 8 og 3 sett RPE 10 Decline benkpress 2 sett 6 reps RPE 9 Chins (supinert grep) 5x5 Stående foroverbøyd roing 2 sett 6 reps RPE 9 Stående leggpress i smith 3x6 Økt 2: Frontbøy- Aktiveringssett 15 reps, deretter 2 sett til utmattelse Nordic hamstrings- 3 sett til utmattelse (har en treningskamerat) Skulderpress- AS 15 reps, deretter 3 sett til utmattelse Stående bicepscurl- AS 12 reps, deretter 2 sett til utmattelse Mage- rollouts Økt 3: Benkpress- AS 15 reps, deretter 3 sett til utmattelse Decline benkpress- 2 sett til utmattelse med ca 75 % av 1RM Chins- AS 12 reps, deretter 3 sett til utmattelse Stående foroverbøyd roing- 2 sett til utmattelse med ca 60 % av 1 RM Stående leggpress i smith- 3 sett til utmattelse med ca 75 % av 1 RM Økt 4: Frontbøy- 5x5 Liggende lårcurl- 5x5 Skulderpress- 5x5 Stående bicepscurl- 5x5 Mage- rollouts
  9. Altså, hva sukker kan gjøre med kroppen. Lettere å utvikle diabetes type 2, som igjen har noe med insulin i kroppen å gjøre. Men la oss ikke avspore denne tråden å ha en war om insulin. Jeg skrev at jeg ikke ville anbefalt sukker, sjokolade eller iskrem i et sunt kosthold. Kan vi ikke bare la det være med det, om ikke du også er uenig i dette?
  10. Nei, nå vet ikke jeg hva slags bakgrunn du har, for å uttale deg om kosthold. Men det skurrer bare litt i øret når man kan "anbefale" sukker, sjokolade, iskrem som karbohydrater i et kosthold.
  11. Sukker og hva sukker gjør med kroppen? Insulinresistens? Tomme kcal- liten metthetsfølelse? Man kan uansett ikke anbefale folk å spise sukker, iskrem eller sjokolade når man er på en fitnessblogg. Dette er i alle fall min mening. Sinister må si hva han vil, men ville ikke tatt imot kostholdsråd derifra i alle fall. Nå snakker jeg også om hva som er bra for kroppen, rent helsemessig. Tenker ikke kun kcal.
  12. Du kan da ikke anbefale SJOKOLADE og ISKREM, Sinister. Og i grønnsaker er det vel først om fremst mikronæringsstoffer som er det å tenke på og metthetsfølelsen (man får i seg en del mat, men holder kcal-inntaket lavt) og ikke hvor mye karbs det er i grønnsaker. For det er jo ikke all verden av karbohydrater i grønnsaker. (Gulrot vet jeg har 9 gram pr 100 gram, og dette er jo litt da. Vet ikke alle andre grønnsaker. Brokkoli og blomkål har f eks lite ca 3 gram pr 100.) Potet, ris og pasta, den kan jeg være med på. Nå vet ikke jeg hva ditt mål er Belle, men jeg kan anbefale at du øker mengden protein, senker mengden karbohydrater (greit å ha litt ekstra på treningsdager) og øker grønnsakene, på et generelt basis. Kutt også ut mengden flytende karbohydrater (dette metter veldig lite og gir en del energi). Eks: Juice og brus, mens karbohydrater i fast form (se over) gir deg en bedre metthetsfølelse. Hilsen PT'en ram88.
  13. Er klar over at det er kommet artikler som sier at det ikke er så mye forskjell på hva slags fettype som er "bra" og "ikke bra" osv, men er ikke helt oppdatert på dette. Men som du sier selv også Vegard, så er det bedre ved et helsesyn og spise umettet kontra transfett. Det er helt greit, Linni. Men poenget jeg ville komme frem til, er at det såkalte "umettede fettet" (omega 3 og 6) er bedre enn fett som kommer fra frityrolje og den slags. Men takk for svar folkens!
  14. Nytt spørsmål her: 1 gram fett inneholder jo ca 8-9 kcal. Så lurer jeg på, er det gjort noen forskning på om man vil gå ned raskere om man spiser umettet fett, kontra transfett (feks)? Det er jo mer logisk at det umettede fettet er bedre for deg, men jeg tenker på at 1 gram fett= 8-9 kcal uansett hva slags fett det er.
  15. Om du da har fått i deg proteiner i tilstrekkelige mengder gjennom dagen, og attpåtil spiser en god frokost, så vil vel kroppen ha protein tilgjengelig mesteparten av døgnet. PS. Gjerne svar noen som faktisk vet om dette er tilfellet, altså om det er feil/riktig resonnement jeg kommer med her. No offence Linjemannen, men det er mange Key Jockeys ute å går (meg inkludert), så derfor gir jeg sjeldent "synsesvar" eller svar hvor jeg bare _tror_ jeg kan noe.
  16. Folkens. Jeg har forstått det slik at det kommer an på hvor mange kcal man får i seg i løpet av en dag, som avgjør om man går ned/opp i vekt. Men om man tenker på å bevare mest mulig muskelmasse, så må det jo være mest fornuftig å spise proteinene relativt ofte, så man hele tiden har noe kroppen kan bruke og være i en fin proteinsyntese(?). For om natten f eks, så vil jo kroppen være ganske så katabolsk, grunnet perioden man er i faste om natten osv. Og da tenker jeg om man f eks spiser to måltider om dagen, så vil jo kroppen være katabolsk mesteparten av tiden i døgnet. Ps. Vil bruke denne tråden, når jeg kommer med fremtidige spørsmål ang trening og kost. Så jeg har de samlet på et sted, så jeg ikke trenger å lage x antall poster om "filleting". Daniel
  17. Bare et kort spørsmål her. Øvelsen "situps" har jeg jo lest her på fitnessbloggen at ikke er så bra. Sett på resultater fra hvor mye magemusklene blir aktivert under øvelsen osv. Og med tanke på fleksjonen. Så tenker jeg også på ryggøvelsen "ryggups" (http://bloggfiler.no/ainagulliksen.blogg.no/images/312337-8-1278860757723.jpg) Her vil man jo få en overdreven svai i ryggen, noe som ikke er så godt for stabiliseringsmusklene våre (overdreven fleksjon eller svai). Så spørsmålet: Men om man ikke trener på studio eller har mulighet til å trene tunge baseøvelser. Er da disse øvelsene "ok" å utføre? Da tenker jeg på personer i alle aldersgrupper. (Har prøvd å lete litt, men lette kanskje ikke godt nok?)
  18. Takker. Den boken har jeg faktisk her hjemme, men kanskje det var noe enda mer nytt stoff som er ute i treningsverden, og da var vel dette stedet å spørre tenkte jeg. Kan jo godt se om jeg finner noe i boken også.
  19. Takk for svar jenter! Settes stor pris på Har kjørt litt knebøy, men denne er fryktelig vond for henne. Hun var vond i kroppen i over 1 uke etterpå, både støl og vondhet i leddene. Så den har jeg valgt å kutte ut. Kjører derfor knebøy med manualer i stedet. For å unngå tyngden på skuldrene som går videre ned i ryggsøylen. Utfall hadde jeg også ganske god suksess med. Tenkte også å ligge rundt 10-12 reps, men det ble litt flere ved foregående trening. Takker igjen for litt info!
  20. Hei folkens! Jeg har en PT-kunde som har leddgikt. Hun sier hun har vondt i hofte, føtter og håndledd. Noen som har tips til øvelser, belastning og intensitet? Takk
  21. Okei. Men tenkte mest om det var bra/sunt for kroppen? For om vi mennesker er "konstruert" til å spise frø og den type mat?
  22. Takk for feedback. Originalposten er nå endret
  23. Originalposten min ble litt missforstått fant jeg ut, så da kommer jeg heller med noen nye spørsmål nå, som jeg håper jeg kan få gode svar på Jobber da for tiden som Personlig trener og jeg synes det er veldig morsomt å kunne hjelpe folk å nå drømmekroppen deres! Men har et par spørsmål til dere: 1. Hvordan ville du skaffet deg nye kunder? 2. Hva skiller en god og en dårlig PT mener du? 3. Hva vil du at en PT skal gjøre i løpet av timen, hvordan vil du at han/hun skal få deg til å føle deg? Jeg er interessert i å lære meg mer om jobben som PT og da er det å få nye kunder en veldig god start tenker jeg. (Hvordan PT'en bør oppføre seg er nok veldig individuelt, men det er sikkert noe som er ganske felles.) Håper jeg får noen gode forslag! Takk for råd fra Robert E!
  24. Skrev det du skrev Vegard, til ernæringsfysiologen i klassen og dette var det hun svarte med: "Hei Daniel Når jeg nevnte at frokosten var viktig er det først og fremst i forhold til prestasjon hvis man skal trene. Det er vist i mange studier at du har bedre prestasjon ved trening dersom du spiser frokost før trening enn hvis du ikke gjør dette. Når det gjelder forbrenningen så vet vi jo at faste over natten og utover dagen går ut over muskel-lageret først og fremst. Å spise frokost starter forbrenningen i den grad at man fordøyer, tar opp og plasserer næringen der den skal i kroppen (evt brukes som energi). Faster du, tar du etterhvert av musklene dine og har en mindre gunstig forbrenning. Som sagt når jeg nevnte frokost i timen var det først og fremst i forhold til prestasjon på trening. Jeg kan ikke komme med noen studier som viser at den forbrenningen du får av å spise frokost er høyere enn den kroppen selv gjør ved å tære på musklene. Men jeg tror vi kan være enige i at den vi får ved å spise frokost er mer gunstig (og logisk sett virker høyere, dvs flere prossesser i gang)"
  25. "Det eneste frokosten gjør for forbrenningen der og da er at den øker den litt fordi kroppen bruker energi på å fordøye maten. Den totale forbrenningen gjennom døgnet er lik uavhengig av måltidsfrekvens, så lenge det totale inntaket er likt. Dvs at om du spiser en eller seks ganger om dagen ikke vil ha noe å si på totalforbrenningen. Denne myten grunner i at man ofte ikke har energi til å utføre noe før man har spist frokost, og dermed konkluderte man med at frokosten var nødvendig for å komme igang. Dette ble så feilaktig videreformidlet som at frokosten satte igang forbrenningen. Du kan jo spørre ernæringsfysiologen hva han/hun mener skjer med forbrenningen om du hopper over frokosten. Eller, hva er status for forbreningen før du spiser frokost?" Ja, Vegard. Men finnes det noe litteratur/forskning som kan backe opp for dette? Eller noe om dette med at "frokosten starter _ikke_ forbrenningen". Jeg tør ærlig talt ikke å ha noen meninger om kosthold lenger, for jeg forstår at "jo mer jeg lærer, jo mer skjønner jeg at jeg ikke kan". Kan sende det svaret du skrev der, Vegard, så kan vi se hva hun svarer tilbake. Så får jeg det da skriftlig og kan copy/paste det hit. Da er vi tre. Jeg blir bare kalt "skeptikern" i klassen, når vi har kosthold og ernæring...
×
×
  • Opprett ny...