Jump to content

ram88

Members
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

About ram88

 • Rank
  Newbie
 • Birthday 06/07/1988

Converted

 • Facebook
  ramstad88
 1. Vil du ta en titt her Eirik Sandvik? For har dessverre fortsatt litt problemer med knærne mine.
 2. Grunnen til operasjon var fall i slalom. Fikk en trippelskade i kneet, unhappy triad. Presser nok knærne for langt ut, det kan stemme. For vil unngå valgus og har lært dette av Eirik Sandvik (nå skal ikke han ha "skylden" for mine plager da). Bruker ingen NSAIDS. Adductor kan stemme at jeg har vondt ja. For det er litt medialt på kneet det ofte "klør". Har også veldig stramme legger føler jeg. Så tøyer daglig, ved f eks å stå på ett ben i trapper osv, sånn på kanten, slik at leggen får en strekk. Og "gynger" litt opp og ned, men det er kanskje ikke heldig, da jeg trigger senespolen? Men blir jo litt dynamisk uttøyning har jeg tenkt, og ikke statisk. Tøyer også daglig psoas. Takk for et godt svar! Leggene mine er VONDE, samt abductor og adductor. Hip flexors er jeg ikke helt sikker på om jeg får rullet på en god og effektiv måte, men? Takk også for tips!
 3. Takk Ole-Mats Moskvil og andre som bidrar! Det begynte som sagt med at jeg gikk fra å ikke løpe i det hele tatt, til å løpe hver dag/annenhver dag i tre uker, for å gjøre meg forberedt til et opptak. Under denne perioden fikk jeg ganske vondt noen dager, men roet bare ned til det gikk bra, for så å "gunne" på igjen (var nok ikke nok restutisjon). Det som hendte så, var at det ble værre igjen. Var på en måte litt vondt rundt menisken i høyre kne, men etter en stund 3-4 uker, begynte venstre å gjøre vondt også. Så begynte jeg å sykle lett, og håpte at dette ville gjøre underverker, og det hjalp i en viss grad, men så syklet jeg på for hardt og for tunge gir, for jeg trodde at kneet var klar for det. Men det var det ikke, og èn dag så begynte kneet å gjøre skikkelig vondt, og ikke vært "seg selv"/normalt siden. Det har gjort vondt å gjøre knebøy, eller sitte med knærne bøyd og å løpe. Det å sitte med kneet ekstendert over lengre tid har også ført til ubehag, så må på en måte "alltid" ha det litt flektert. Å hoppe har jeg heller ikke klart. Det er for "ustabilt" føles det ut som, så jeg tør ikke helt. Det er sånn at det "stikker" inne i kneet, på undersiden av patella. Noen ganger har det begynt å "klø" på en rar måte, men når jeg da har klødd på det, har det blitt borte. (Og nei, det er ikke vanlig "kløe", om noen tror det.) Har også vært litt diffus smerte rundt hele kneet. Legger med bilde hvor jeg viser hvor det har gjort vondt. Ps. Kneet er blitt betraktelig mye bedre når naprapaten klemte på noen punkter under og rundt kneskålen, og øverst på leggen under kneet. Når han traff punkter under kneet så kom det en "stråling" opp mot sitteknuten. Sånn at det trigget noe rundt sitteknuten, type triggerpunkt. Kneet har også begynt å "knekke" betydelig mer enn det har gjort før, og noen ganger føler jeg behov for å ekstendere det og flektere for at det ikke skal bli vondt. Og føler det hjelper, eller ubehaget kommer ikke da. Pps. Vil også legge til at jeg er ganske stram i muskulaturen i hele beinet føler jeg, men har begynt med veldig mye uttøyning og foamrolling. På gastrocnemius, vastus medialis og lateralis, samt gluteus.
 4. La merke til at dette er en tråd om problemer med underekstremitene, så da legger også jeg et svar her, for å forhåpentligvis få bukt med mine problemer. Ikke meningen å "hijacke" tråden til trådstarter, men here it goes: Jeg ser jo at Kjetil1234 og Ole-Mats Moskvil har relativt god peiling på bein her. Jeg har tidligere operert korsbånd, menisk og sidebånd i høyre kne. Etter en hard og intens opptrening mot et opptak i august i fjor, så begynte smerter å komme. F eks: Gjorde vondt å ha et utstrekt kne, og gjorde litt diffust vondt rundt hele kneet. Var også vondt å sitte med knærne flektert, som f eks på kino. Har prøvd en god del med "symptombehandling", som: releksologi og naprapat. Har også prøvd fysioterapi, men dette hjalp ikke så mye. Har trent en del eksentrisk trening etter at problemene kom, type 10 sekunder i eksentrisk fase. Det gjør fortsatt litt diffust vondt rundt/under/siden av kneet. Mest i høyre, men venstre har også blitt litt vond, men ikke i like stor grad. Kan komme med en litt lengre og mer detaljert beskrivelse om det er noen som kan gi meg et par tips, og vil ha det. Hadde i hvert fall satt STOR pris på dette. En ting har jeg funnet ut, foamroll er gull verdt. Ruller på legger, gluteus, lateralt på rectus femoris.
 5. Facebook Linken sier sitt, føler jeg, men om det er forslag/tips til forbedringer, så er det bare å rope ut!
 6. Takk for svar! Har som sagt gått til fastlege, men han gav meg jo et "legesvar". Type: "Ro ned, 14-18 uker, så er det bra" Skal be han henvise meg til sykehus! Hvis dette er løsningen, så blir jeg evig takknemlig!
 7. Shit. Jeg har nå gått til naprapat, osteopat, akupunktur, kiropraktor og fastlege, for jeg har hatt problemer med dette i 3 mnd nå. 3 mnd uten trening ca, grunnet smertet i hånd, underarm(er) og albue®. Det begynte i tommel, pekefinger og langfinger. Da var alle numne. Så ble langfinger "bra", så pekefinger, og tommelen er ca "ok" nå. Så råd til hva jeg bør gjøre nå? Det er fortsatt ikke "bra". Ps. Det er også ganske ubehagelig å skrive på pc :s
 8. Heisann! Kunne jeg fått noen tilbakemeldinger på dette programmet? I så fall, takk! Man økt 1: tung-styrke Tirs økt 2: lett-hypertrofi Tors økt 3: lett-hypertrofi Fre økt 4: tung-styrke Økt 1: Bryst, rygg og legger Økt 2: Bein, biceps og skuldre Ca 2 min pause mellom settene på økt 1 og 4 Kjører Rest pause på økt 2 og 3 Økt 1: Benkpress 5x5, to sett med RPE 8 og 3 sett RPE 10 Decline benkpress 2 sett 6 reps RPE 9 Chins (supinert grep) 5x5 Stående foroverbøyd roing 2 sett 6 reps RPE 9 Stående leggpress i smith 3x6 Økt 2: Frontbøy- Aktiveringssett 15 reps, deretter 2 sett til utmattelse Nordic hamstrings- 3 sett til utmattelse (har en treningskamerat) Skulderpress- AS 15 reps, deretter 3 sett til utmattelse Stående bicepscurl- AS 12 reps, deretter 2 sett til utmattelse Mage- rollouts Økt 3: Benkpress- AS 15 reps, deretter 3 sett til utmattelse Decline benkpress- 2 sett til utmattelse med ca 75 % av 1RM Chins- AS 12 reps, deretter 3 sett til utmattelse Stående foroverbøyd roing- 2 sett til utmattelse med ca 60 % av 1 RM Stående leggpress i smith- 3 sett til utmattelse med ca 75 % av 1 RM Økt 4: Frontbøy- 5x5 Liggende lårcurl- 5x5 Skulderpress- 5x5 Stående bicepscurl- 5x5 Mage- rollouts
 9. Altså, hva sukker kan gjøre med kroppen. Lettere å utvikle diabetes type 2, som igjen har noe med insulin i kroppen å gjøre. Men la oss ikke avspore denne tråden å ha en war om insulin. Jeg skrev at jeg ikke ville anbefalt sukker, sjokolade eller iskrem i et sunt kosthold. Kan vi ikke bare la det være med det, om ikke du også er uenig i dette?
 10. Nei, nå vet ikke jeg hva slags bakgrunn du har, for å uttale deg om kosthold. Men det skurrer bare litt i øret når man kan "anbefale" sukker, sjokolade, iskrem som karbohydrater i et kosthold.
 11. Sukker og hva sukker gjør med kroppen? Insulinresistens? Tomme kcal- liten metthetsfølelse? Man kan uansett ikke anbefale folk å spise sukker, iskrem eller sjokolade når man er på en fitnessblogg. Dette er i alle fall min mening. Sinister må si hva han vil, men ville ikke tatt imot kostholdsråd derifra i alle fall. Nå snakker jeg også om hva som er bra for kroppen, rent helsemessig. Tenker ikke kun kcal.
 12. Du kan da ikke anbefale SJOKOLADE og ISKREM, Sinister. Og i grønnsaker er det vel først om fremst mikronæringsstoffer som er det å tenke på og metthetsfølelsen (man får i seg en del mat, men holder kcal-inntaket lavt) og ikke hvor mye karbs det er i grønnsaker. For det er jo ikke all verden av karbohydrater i grønnsaker. (Gulrot vet jeg har 9 gram pr 100 gram, og dette er jo litt da. Vet ikke alle andre grønnsaker. Brokkoli og blomkål har f eks lite ca 3 gram pr 100.) Potet, ris og pasta, den kan jeg være med på. Nå vet ikke jeg hva ditt mål er Belle, men jeg kan anbefale at du øker mengden protein, senker mengden karbohydrater (greit å ha litt ekstra på treningsdager) og øker grønnsakene, på et generelt basis. Kutt også ut mengden flytende karbohydrater (dette metter veldig lite og gir en del energi). Eks: Juice og brus, mens karbohydrater i fast form (se over) gir deg en bedre metthetsfølelse. Hilsen PT'en ram88.
 13. Er klar over at det er kommet artikler som sier at det ikke er så mye forskjell på hva slags fettype som er "bra" og "ikke bra" osv, men er ikke helt oppdatert på dette. Men som du sier selv også Vegard, så er det bedre ved et helsesyn og spise umettet kontra transfett. Det er helt greit, Linni. Men poenget jeg ville komme frem til, er at det såkalte "umettede fettet" (omega 3 og 6) er bedre enn fett som kommer fra frityrolje og den slags. Men takk for svar folkens!
 14. Nytt spørsmål her: 1 gram fett inneholder jo ca 8-9 kcal. Så lurer jeg på, er det gjort noen forskning på om man vil gå ned raskere om man spiser umettet fett, kontra transfett (feks)? Det er jo mer logisk at det umettede fettet er bedre for deg, men jeg tenker på at 1 gram fett= 8-9 kcal uansett hva slags fett det er.
 15. Om du da har fått i deg proteiner i tilstrekkelige mengder gjennom dagen, og attpåtil spiser en god frokost, så vil vel kroppen ha protein tilgjengelig mesteparten av døgnet. PS. Gjerne svar noen som faktisk vet om dette er tilfellet, altså om det er feil/riktig resonnement jeg kommer med her. No offence Linjemannen, men det er mange Key Jockeys ute å går (meg inkludert), så derfor gir jeg sjeldent "synsesvar" eller svar hvor jeg bare _tror_ jeg kan noe.
×
×
 • Create New...