Jump to content

kennda

Members
 • Content Count

  65
 • Joined

 • Last visited

About kennda

 • Rank
  Member
 • Birthday 08/17/1985

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.endomondo.com/profile/9483880
 1. Hvorfor må politiet så mange måneder etter konkurransen be om opplysninger om hvem som ble tatt? Er det ikke normalt i andre idretter at det blir offentliggjort for alle etter a- og b-prøve er analysert? Hvorfor treneres det og hvorfor hemmeligholdes informasjon?
 2. Definitivt ikke bra for å bestille små ordre lenger. Hadde tenkt å kjøpe Ceylon-kanel, men gav nesten opp. Fraktpris for 1 stk var $ 4,45, 2 stk 8,90, 3 stk 13,35, men når jeg la til 4 stk, kom jeg over $20 dollar i varesum og da ble frakten plutselig bare $ 5,34. Står jo forsåvidt på siden deres at det er rabatt med ordre over $20, men var da voldsomt.. Ellers var vitacost et bra tips
 3. Hehe, om du føler det blir litt for voldsomt å lange ut i full sprint, så kan det jo være lurt å kanskje ikke gå helt opp til 14 km/t med en gang. Kanskje du trenger litt tilvenning til det å løpe og få inn riktig teknikk som du selv sier Men personlig kan jeg i hvert fall si at jeg forbedret persen min på på 10 km kraftig ved å utelukkende bruke geriljakardio/tabata-intervaller som var 8x20 sekunder full sprint på mølle
 4. Du blir jo ikke i stand til å løpe på 3km på 13 min ved å øve deg på å holde 12km/t tempo Jeg ville fortest mulig begynt å trene på det tempoet du trenger: 14 km/t. Du har god tid på deg til å nå dette målet, så bør ikke være noe problem å nå målet, skadefritt, om du holder på jevnt og trutt, istedenfor å øke mengdene med trening for mye for raskt. Hold deg til 2-3 økter i uka med fokus på intervaller med 14km/t fart. Antall intervaller, lengde og pause mellom intervaller kan du la dagsformen bestemme. Ikke kjør deg helt i kjelleren på første intervallen.. Bruk også litt tid på å varme opp/ned i forkant/etterkant. Tipper du ganske fort får bedre form med dette. Når summen av intervallene, hvor du holder 14km/t, nærmer seg/overstiger 3km, så bør du enten øke lengden på intervallene (opp til 2x 1,5 km intervaller) eller vurdere å øke tempoet på intervallene, slik at 14 km/t i løp etter hvert ikke føles så ille Test ut det å løpe 3km ofte og fokuser på at du skal ha negativ split, altså løpe den siste halvdelen raskere enn første halvdel. Det vil føles bedre å ha litt igjen i tanken ved fullført 3km enn å måtte gi seg etter 2,5 km fordi du åpnet for hardt.
 5. Hørte det samme på Løplabbet på mandag når jeg var innom for å kjøpe sko. Løper bra og lander riktig på forfot/midt på, men trenger også å strekke ut hælen.
 6. kennda

  Halvmaraton

  Jeg ville ikke komplisert det for mye. Hva med en slik fordeling? : 1 del intervall 4x4, 1 del rolig langtur, 1 del fritt valg. Enten korte/lange intervaller, fartslek, rolig økt eller kort men hurtig økt (f.eks ville jeg valgt en rolig økt om du også hadde futsal kort tid før/etter) Styrketrening: Konsentrer deg om baseøvelser: Knebøy, markløft, pullups og benkpress, samt noen coreøvelser som planke etc, men ikke la dette få fokus
 7. Takk! 3:47:43. Hadde et litt overoptimistisk mål om under 3:30, men la fort bort det målet underveis Har nok ikke hatt godt nok basisgrunnlag i beina, for var helt jævlig etter hvert Det skal jeg (om jeg fortsetter løpekarrieren min eller om jeg legger den på hylla )
 8. hei Kjetil1234 og Ole-Mats Moskvil . Beklager at jeg ikke fikk svart dere. Ble litt opptatt i en flytteprosess og så langhelg i Paris for å gjennomføre maratonløpet. Det er mye teknisk dere har gått igjennom, men skal prøve å oppsummere (beklager mitt "lekmannsspråk"). Jeg opplevde ikke noe strålingssmerte. Smerten var veldig spesifikk, altså bare på undersiden av kneet når jeg prøvde å aktivisere leggen med enten gange, løping, tåhev etc. Jeg er forøvrig veldig lite fleksibel, så den tøyeøvelsen der hun dama i rød topp tar er noe jeg ikke har sjans til.. Prøvde meg på litt lett bøying fremover som hun dama på stranda, men var veldig forsiktig med dette da jeg var redd for å forverre noe. Men kjente at det strammet godt da.. Jeg endte opp med å holde meg til svømming, noe sykling og bare styrketrening på overkroppen i uka rett etter skaden. Først 8 dager etterpå turte jeg å teste ut løping og hadde heldigvis ingen smerter da. Fikk bare presset inn en løpeøkt til før selve maratonløpet, så ble ikke helt optimal oppladning.. MEN fullførte maratonet nå på søndag uten at jeg kjente noe til skaden (smerte hadde jeg nok av, men det gjaldt begge bein og hele kroppen ) Hvis jeg hadde vært litt tøffere, så tror jeg nok at jeg skulle kjørt litt mer eksentrisk tåhev rett etter skaden oppstod for å prøve bli friskere tidligere, slik at jeg kanskje kunne fått inn 1 ekstra kort intervalløkt for å peake formen litt mer. Jeg ventet kanskje litt for lenge med å starte løpinga, men tenkte det var bedre å være litt for forsiktig i min situasjon enn å risikere å ikke fullføre maratonløpet..
 9. Hei, jeg har et stort problem! Skal løpe maraton om 13 dager og har i det siste fått veldig vondt under/etter løping på baksiden av kneet og øvre del av leggen. Føler smerten sitter akkurat i øverste del av leddet på leggen. Det er bare høyrebeinet som er vondt, venstre er helt fint. Smerter kommer: Når jeg går/løper. Når jeg tar tåhev stående får jeg vondt (ikke vondt om jeg tar tåhev sittende med bøyd kne) Når jeg sitter og strekker ut beinet får jeg først vondt når jeg også strekker ut tærne. Treningsprogram: Har normalt trent fullkropp styrke 3x i uka (knebøy hver gang) og løping 2-3 ganger. Smertene kom først under et halvmaraton jeg løp for to uker siden. Har ikke hatt noe smerte under styrketreningen etter dette, men har ikke følt meg spesielt fresh i beina under løpinga etter det, men var først i går etter en relativt kjapp 10km at smertene toppet seg. Selvdiagnose: Jeg tror jeg har samme problem som han her, jeg trasket også mye rundt på asfalt i uvante/flate sko dagen før halvmaratonet.. Det han får beskjed om er problemet er: gastrocnemius. Han får dog ikke noe spesielt med tips til hvordan han skal behandle det bortsett fra hvile. Og jeg skal som nevnt løpe maraton om 13 dager (ikke aktuelt å trekke meg) og har ikke anledning til å ta 100 % fri. Program fremover: Jeg har selv gitt meg løpeforbud denne uka. Har tilgang til svømmehall, så har tenkt å erstatte løpeøktene med svømming + korte intervaller på spinning-sykkel. Det jeg lurer på er om noen har gode tips til hva jeg kan gjøre de neste 13 dagene slik at jeg er best mulig rustet til å løpe maratonet. Bør jeg kutte ut all knebøy og markløft de to neste ukene også, selv om jeg ikke har hatt problemer med smerter under de øvelsene? Er det noen gode tøye- og/eller mobilitetsøvelser som kan hjelpe? Vil det hjelpe med selvmassering direkte på området som gjør vondt, eller kan dette bare forverre skaden? Bør/kan jeg spasere mye?
 10. Du trenger jo ikke nødvendigvis å telle kalorier, for hvis du bare gjør noe med ett eller flere av punktene jeg nevnte, så burde det hjelpe.. Men det kan være smart å bruke en uke og loggføre hvor mye og hva man spiser. Er ofte man får seg en liten overraskelse.. Du kan benytte deg av denne kalkorikalkulatoren for å finne å finne ditt kaloriforbruk som en guide. Og siden du sier livsstil og ikke diett, så bør du være tøff nok til å si nei/stå imot et par av fristelsene som skjer i helga.. En livsstil er jo ikke noe en bare har 5 dager i uka..
 11. Du trenger ikke nødvendigvis å bytte ut styrke med kardio. Men du må tydeligvis gjøre noe. Er ganske "enkelt" slik jeg ser det for meg. Være mer disiplinert i helgene med den usunne maten (er skummelt å telle kalorier på utskeielser.. Se denne artikkelen. Være mer lojal mot den intervalløkta du egentlig skal gjøre. Redusere mengdene noe på det sunne du spiser til hverdags. (selv om det er sunt, så er det fremdeles kalorier og totalinntaket ditt i løpet av uka er "for høyt" til å gå ned i vekt)
 12. her er det gode eksempler på hva andre folk spiser. Til frokosten er det litt vanskelig om det bare er brødmat som blir satt frem. Om det lages egg , så ville jeg spist dette + kjøttpålegg/ost Blir kanskje litt upopulære blant kantinepersonalet om en hamstrer pålegg, men dere kan kanskje spe på med egne ting som Skyr yoghurt/cottage cheese og usaltede nøtter (mandler, valnøtter, cashew) til frokost. Til kvelds er det enklere og da kan dere godt spise havregrøt/brød, men for å få opp proteinnivået, så må dere enten hamstre kjøttpålegg eller spe på med proteinpulver/skyr/cottage cheese.
 13. Om du absolutt skal ha styrke og løping i samme økt, så ville jeg tatt det motsatt. Pleide før å avslutte styrkeøktene med en geriljakardioøkt. Fordelen med det, selv om det er grusomt tungt, er at det ikke tar så veldig mye tid og at totaltiden på økten ikke øker så mye. Er også litt lettere å ta seg helt ut på løpingen når en vet at man ikke har styrke etterpå.. Samme med svettinga "En typisk geriljaøkt kan bety spurt i 20 sekunder og hvile i 10 sekunder, gjentatt opptil ti ganger. Under spurten skal du presse deg opp i makspuls, hver gang. Det sier seg selv at dette ikke er for mosjonister. Om du nå har kalkulert raskt, ser du at det hele er unnagjort på fem minutter pluss oppvarming og nedkjøling." DN.no Merket god effekt på kondisjonen av dette selv. I en periode hvor jeg bare drev på med geriljakardio greide jeg å løpe 10km på ca 42 min. Er usikker på om det egentlig er noen typer intervaller som er så mye bedre enn andre. Men synes selv det er kjekt å variere litt. Har en løpebane i nærheten av der jeg bor, så pleier ofte å kjøre intervaller basert på lengde og ikke tid. Type 800m, 400m, 200m. Er ganske kjekt å lett kunne se hvor langt det er igjen av intervallen istedenfor å måtte titte på klokka hele tiden Synes det hørtes ut som litt lite forskjell på intervallene og pausene. Jeg pleier å roe ned til "oppvarmingstempo" i pausene mine på 4x4. Kikket litt i loggen min og ser at jeg typisk ligger på rundt 15-17 km/t på dragene og 10-11 km/t i pausene. Tommefingerregelen er jo ned i 70 % puls. Vanskelig uten pulsbelte, men du kan si at du skal være i stand til å snakke, men litt andpusten Hehe, er bare å kjøre på en lengre økter også Får en ganske god følelse etterpå etter å ha løpt rolig i halvannen til to timer egentlig
 14. Om man er sterkere, så vil man også forbedre arbeidsøkonomien mens man løper. Se artikkel fra Olympiatoppen her. Du har fått noen gode forslag til øvelser, men jeg anbefaler deg å gå helt ned til 5 reps for å fokusere mer på å øke maksimal styrke. Ellers er tåhev også en øvelse du kan ta med på programmet ditt som bør gi effekt på løpingen. Personlig deler jeg opp dagene i rene styrkedager og rene løpedager, men har også hatt dager der jeg har løpt tidlig på dagen og så trent styrke senere uten at jeg har fått noen "bivirkninger" av det Bare husk på det gamle jungelordtaket at du bør gjennomføre den økte du vil ha størst fokus på først.
 15. kennda

  Sov 7-8 timer daglig

  Interessant artikkel. Ligger selv mellom 6-7 timer.. Skulle gjerne sovet mer, men problemet mitt er at jeg som regel våkner tidlig av meg selv. Samtidig er jeg aldri syk og har normalt blodtrykk. Kanskje jeg rett og slett er blant de 3 %?
×
×
 • Create New...