OhMickey Skrevet 13. juni 2012 Skrevet 13. juni 2012 Prøver å spørre dere litt kyndige ernæringsfolk her inne:thumbsup: Har de siste dagene blandet eggehviter i allepsinjuicen min for å prøve å få i meg nok proteiner. Klarer kroppen å ta nytte av proteinene i eggehviten selvom den er ubehandlet? Og vil det smake noe om jeg blandet eggeplommen også oppi ? Har ikke turt å prøve det ennå. Er lei kokt og stekt egg i alle andre former (Føler meg litt som Rocky om dagen btw.) Siter
OhMickey Skrevet 13. juni 2012 Forfatter Skrevet 13. juni 2012 Eggehvite i juice smaker kun juice, og konsistensen er som juice Så går ned med stor lyst Hva om jeg pisker dem litt ? ikke stivpisker, men blir de kanskje litt mer denaturerte? Siter
OhMickey Skrevet 13. juni 2012 Forfatter Skrevet 13. juni 2012 Liker du grapset, hiv innpå! Vær litt obs på at eggehvite inneholder et stoff som binder b-vitaminer når det er udenaturert.Hva er denaturering av proteiner? At kvartærstrukturene eller tærtiærstrukturene i eggehviten brytes ned til primærstrukturer, noe som skjer ved fysisk bevelgse(visping) og høy temperatur (koking og steking) som jeg tror gjør at det taes opp lettere. Ja da fortsetter jeg bare med det da;) Har veldig få kilder til proteiner som går ned så Siter
OhMickey Skrevet 13. juni 2012 Forfatter Skrevet 13. juni 2012 Har du tenkt å finne opp eggehvite og appelsinjuicefluff nå? Du får vente i spenning ! :whistling: Siter
nano Skrevet 13. juni 2012 Skrevet 13. juni 2012 Om det er fordi proteinene ikke er denaturerte, hvorfor klarer ikke magesyren og fordøyelsesenzymer å denaturere de slik den gjør med alt annet..? Hva som gjør proteinene i eggehvite så magisk at de motstår magesyre og proteaser bl.a..? Lloyd 1 Siter
OhMickey Skrevet 13. juni 2012 Forfatter Skrevet 13. juni 2012 Om det er fordi proteinene ikke er denaturerte, hvorfor klarer ikke magesyren og fordøyelsesenzymer å denaturere de slik den gjør med alt annet..? Hva som gjør proteinene i eggehvite så magisk at de motstår magesyre og proteaser bl.a..? Vet ikke jeg altså, men siden opptaket bare er 50% rått og nærmere 100% denaturert er det vel noe i det? Får se om noen ernæringsfysiologer finner veien inn her Siter
PT - Benita Skrevet 13. juni 2012 Skrevet 13. juni 2012 usj for en blanding,,ja spis noe annet med proteiner heller,som du har max utbytte av Siter
OhMickey Skrevet 13. juni 2012 Forfatter Skrevet 13. juni 2012 usj for en blanding,,ja spis noe annet med proteiner heller,som du har max utbytte av Nå er det lite proteinrikt som går ned for tiden av andre årsaker. Klarer ikke pulvrene lengre heller. Dette smaker faktisk bare appelsnjuice tro det eller ei Sky og PT - Benita 2 Siter
PT - Benita Skrevet 13. juni 2012 Skrevet 13. juni 2012 Nå er det lite proteinrikt som går ned for tiden av andre årsaker. Klarer ikke pulvrene lengre heller. Dette smaker faktisk bare appelsnjuice tro det eller ei uffda ja får håpe det bedrer seg på inntaksfronten snart igjenn da,,detta fikser du vettu med litt tilvenning:thumbsup:du finner nok noe som funker for deg. OhMickey 1 Siter
nano Skrevet 13. juni 2012 Skrevet 13. juni 2012 I følge en artikkel her på FB er det fordi egg inneholder stoffer som hemmer næringsopptaket. Ved varmebehandling deaktiverer man disse, og næringsopptaket øker. Men... Ett stort egg inneholder omtrentlig 8-10 g proteiner. Om næringsopptaket ved rått egg er 50 %, vil det si at du får i deg 5 g protein per egg. Ved å spise 100 g kyllingfilet elller annet kjøtt får du i deg fire ganger så mer proteiner. Billigere og bedre imo. Lloyd 1 Siter
OhMickey Skrevet 13. juni 2012 Forfatter Skrevet 13. juni 2012 I følge en artikkel her på FB er det fordi egg inneholder stoffer som hemmer næringsopptaket. Ved varmebehandling deaktiverer man disse, og næringsopptaket øker. Men... Ett stort egg inneholder omtrentlig 8-10 g proteiner. Om næringsopptaket ved rått egg er 50 %, vil det si at du får i deg 5 g protein per egg. Ved å spise 100 g kyllingfilet elller annet kjøtt får du i deg fire ganger så mer proteiner. Billigere og bedre imo. Joda, er klar over at kylling eller annet kjøtt er bedre, men er semi-vegetarianer om dagene og spiser ikke kjøtt i det hele tatt. Og bønner får jeg bare vondt i magen av, pulver er jeg lei, så er bare egg og fisk igjen ;P Siter
OhMickey Skrevet 13. juni 2012 Forfatter Skrevet 13. juni 2012 Hvor mange gram får du i deg på en dag? Mellom 60-90 gram. Veier 58kg så burde ha litt mer. Spiser ikke CC eller kesam lengre heller, så går tom for alternativer:P Siter
OhMickey Skrevet 13. juni 2012 Forfatter Skrevet 13. juni 2012 Regner du fra korn, grønnsaker, linser og slik? Diett.no regner det ut for meg, så hva det eksakt kommer fra er jeg litt usikker på Siter
OhMickey Skrevet 13. juni 2012 Forfatter Skrevet 13. juni 2012 Ja, ok. Ville frem til om du hadde slingring på 20-40 g fra grønnsaker og slikt. Bruker du diett.no og logger alt kommer alt med Reker? Sei?Tunfisk? Bønner?Linser? Linfrø? Har prøvd å supplere med bønner og linser, men synes det er overraskende lite proteiner i dette med mindre man spisr store mengder Tunfisk og reker går ikke ned. Men skal prøve å spise så mye fisk som mulig fremover tenker jeg:) Siter
Oddis Skrevet 14. juni 2012 Skrevet 14. juni 2012 Hett tips, dampet most brokkoli med salt, litt smør og olivenolje, helst hvitløk most sammen med sei: NAM. Det sa ikke nam i min munn når jeg leste det, men kanskje jeg tar feil og at det egentlig er helt himmelsk (selvom jeg ikke helt tror det er tilfelle) Prøv forskjellige proteinpulver til du finner et du liker da. Mye å variere med. Selv er jeg hekta på vaniljeproteinpulver for tiden. Bjørnebær med kokosmelk og vaniljeproteinpulver er utrolig godt Lloyd 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.