Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

I går lagde jeg den første porsjonen med rabarbrasuppe..

Og jammen står jeg med porsjon nr 2 nuh, etter ønske fra boysa mine :D

Men, jeg bruker sukker (og kanel) i den jeg lager nå. Den i går fikk en kurv med jordbær i seg :D

Noen som har erfaring med sukrin eller andre søtningstilsetninger i sommerdesserter?

Er jo ikke sååå lenge til rips, jordbær, blåbær, og epler.. kompotter, geleer osv som skal lages

da vettu :)

Fortsetter under...

Skrevet

Erytritol er bare 60 % så søtt som sukker, så det trengs mer. Men for mye kan føre til en "melete" smak og noen klager også på "ising". Jeg bruker ofte en blanding av sukrin og natreen, men stevia kan også brukes.

Skrevet

Tanta mi skulle lage rabarbragrøt eller suppe eller hva det nå var, med stevia. Dessverre hadde hun ikke fått med seg hvor søtt stevia egentlig er, så den dl med sukker som skulle være i, ble erstatta med EN HEL DESILITER stevia. Hun kasta hele grøten og sverga på å aldri lage noe med noe annet enn sukker igjen, helt til jeg etterforska hva som egentlig hadde skjedd :p

Å bare bruke sukrin i den blir nok litt beskt, så tror du må bruke stevia eller en mix av forskjellige søtningsmidler.

Skrevet
Tanta mi skulle lage rabarbragrøt eller suppe eller hva det nå var, med stevia. Dessverre hadde hun ikke fått med seg hvor søtt stevia egentlig er, så den dl med sukker som skulle være i, ble erstatta med EN HEL DESILITER stevia. Hun kasta hele grøten og sverga på å aldri lage noe med noe annet enn sukker igjen, helt til jeg etterforska hva som egentlig hadde skjedd :p

Å bare bruke sukrin i den blir nok litt beskt, så tror du må bruke stevia eller en mix av forskjellige søtningsmidler.

De fleste søtningsstoffer - kunstige eller ei - har som regel en ulempe ift. smak. Stevia og natreen kan få en metallisk smak dersom man bruker for mye, erytritol kan få en "isete" eller "melete" smak. Som Velvet sier, dersom man kombinerer flere, så vil man lettere unngå denne "bismaken"....

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...